Dicte

Brygmann efter Dicte-karakters død: Jeg kommer ikke til at savne ham

Der er uden tvivl en del Dicte-fans, der kommer til at savne politikommissær Wagner, men det gør manden bag Wagner ikke nødvendigvis.

Igennem mere end to sæsoner har ’Dicte’-seerne kunnet følge den vrisne, sortseende, men samtidig dedikerede politikommissær Wagner, der meget mod sin vilje har været nødt til at samarbejde med den hårdslående kriminalreporter Dicte, når han har skullet opklare forbrydelser i Aarhus.

Men nu er det forbi. I tredje sæson af ’Dicte’ bliver Wagner nemlig skudt og dræbt af en flok syriske kidnappere, da han forsøger at hjælpe Dictes kæreste, Bo, fri.

"Nu har jeg ligesom forstået ham"

Og mens nogle seere sikkert sad både chokerede og ærgerlige tilbage, tager Lars Brygmann, der spiller Wagner, det knapt så tungt.

- Jeg kommer ikke til at savne Wagner. Ham var jeg færdig med. Sådan er det med nogle roller, man tænker: Nu har jeg ligesom været inde i ham og forstået ham, siger Lars Brygmann til TV 2.

Han fortæller dog, at han har været meget glad for at spille den finurlige og småvrisne Wagner, der på mange måder var tv-seriens komiske indslag med sine altid tørre og ufrivilligt komiske kommentarer.

Været sur længe nok

Men nu var man måske også ved at have fået nok af sure Wagner, mener Lars Brygmann.

- Jeg er meget ambitiøs, når jeg arbejder. Jeg vil gerne finde på noget nyt, og nu synes nok, at posen var ved at være tom. Nu har vi set Wagner være sur, kort for hovedet og kejtet. Det er mærkeligt at sige, for vores arbejde som skuespillere er jo hele tiden at finde noget nyt i vores karakterer, men med ham kunne jeg ikke, siger han.

Dét kommer jeg til at savne

Én ting kommer Lars Brygmann dog til at savne ved at være med i tv-serien ’Dicte’, og det er Aarhus, hvor hele serien er indspillet.

- Det har været enormt hyggeligt at filme rundt i gaderne og ude på landet i Aarhus. Det kommer jeg til at savne. Skuespilfaget er meget centreret om København og Fyn, så det har været noget nyt at være i Aarhus og der har været en meget stor velvilje og imødekommenhed blandt folk i byen. Rigtig meget har kunnet lade sig gøre, siger han.  

Heldigvis for Lars Brygmann skal han allerede til Aarhus i december, hvor han spiller teater.