Kendte

Hollywood-legende hylder danske Pilou Asbæk: - Han er perfekt

Den amerikanske superstjerne er ikke i tvivl om, at han spiller bedre takket være danske Pilou Asbæk.

I den nye version af det historiske drama, Ben-Hur, spiller danske Pilou Asbæk over for ingen ringere end Oscar-vinderen Morgan Freeman, og den danske skuespiller har gjort stort indtryk på den garvede filmstjerne. I et eksklusivt interview med TV2 fremhæver den 79-årige Freeman nemlig Asbæks indsats under optagelserne. 

- Alle skuespillerne trådte virkelig i karakter i deres rolle. Men især ham, for han spillede Pontius Pilates, og den arrogance, han fremstillede var perfekt, for så havde jeg noget at spille op af. Skuespil er i lige så høj grad at reagere som agere, forklarer 79-årige Freeman, der i 2005 vandt en Oscar for sin rolle i ”Million Dollar Baby". 

Han er overbevist om, at hans kollegaers formåen smitter af på hans egen præstation.

- Det rammer det også mig, og gør mig bedre og giver mig mere tro på mig selv.

Hvordan den fremadstormende danske skuespillers fremtid ser ud i Hollywood, tør Morgan Freeman dog ikke spå om, da vi møder ham i Los Angeles.

- Det er svært at sige, for der kommer mange skuespillere fra udlandet, som så tager tilbage til deres hjemlande for at arbejde. Selvom om en del kommer og klarer sig godt, er det alligevel ikke deres kop te. Det er op til ham, om han ønsker at falde til her.

Noget tyder dog på, at Pilou Asbæk er ved at falde udmærket til i filmbyen over dem alle. Udover hans rolle i successerien ”Game of Thrones”, har han også for nylig indspillet kommende film med både Kirsten Dunst og Scarlett Johansson.

Det er faktisk heller ikke første gang, Freeman og Asbæk står over for hinanden på filmlærredet, for i 2014 medvirkede de nemlig begge i Luc Besson thrilleren ”Lucy”. Måske er det længerevarende bekendtskab årsag til, at den amerikanske superstjerne så problemfrit kan udtale Pilou Asbæks navn, som ellers nok får de fleste amerikanere til at slå krølle på tungen. Hør selv i klippet øverst i artiklen.