Kendte

Hollywood-komet: - Jeg tabte 15 kilo til slavescenerne

”Jeg tabte 15 kilo til slavescenerne"

Måske har du set ham i HBO-serien ”Boardwalk Empire” eller lagt mærke til ham i ”American Hustle”. Nu er Hollywoods nye darling, Jack Huston, aktuel i den store Hollywood-satsning, Ben-Hur, der er en genindspilning af den gamle, Oscar-vindende klassiker fra 1959. 

I filmen spiller Jack Huston hovedrollen som Judah Ben-Hur, en jødisk prins, der tager kampen op mod sin romerske adoptivbror, og så ruller det historiske drama ellers derudaf med store slag og vilde hestevæddeløb.

- Versionen fra 1959 er et af mine første minder om biograffilm. Det var første gang, jeg oplevede så episk en film,” fortæller Jack Huston, da vi for nylig mødte ham i Los Angeles. Selvom filmens handling udspiller sig for for 2000 år siden, er budskaberne stadig relevante, understreger han.

- Det er jo samme slags verden, vi lever i nu. Med al volden, vreden og hadet. Religionskrigene, de politiske krige. Med alt det der sker i verden, er det her i høj grad en historie om vores egen tid.

Det kan knække dig

I Ben-Hur spiller Jack Huston over for blandt andre Morgan Freeman, Toby Kebbell og danske Pilou Asbæk, og eftersom historien finder sted over en årrække, optræder han både som bekymringsfri prins, udsultet slave og hævngerrig kriger.

Især de mange intense hestescener var udfordrende og krævede flere måneders træning, men også nogle af filmens bærende scener fra et slaveskib tærede på kræfterne.

- Det var rigtig hårdt. Jeg tabte omkring 15 kilo til de scener. Vi arbejdede med dem i månedsvis, og det var fysisk hårdt hver dag. I timevis,  fortæller den 33-årige Huston. Men det var ikke kun hans fysik, der blev sat på en prøve.

”Man skal være lige så stærk mentalt, for når man skal gøre tingene igen og igen i så mange timer, er det simpelthen nedbrydende. Det kan knække dig.”

Han er dog ikke i tvivl om, at både de mange kilo og den mentale indsats var det hele værd.

- Vi ville have, at alt skulle være ægte. Vi ville gøre det hele selv, så selvom træningen var trættelig og utrolig hård, gjorde vi det. Det ér os man ser på hestene, og vi lavede hvert eneste stunt. Alt. Det var meget intenst, men det var fantastisk.