Dicte

'Dicte'-seere sendt på pinebænken: Hvad sker der nu med Wagner?

Mandagens afsnit af 'Dicte' bød på den hidtil mest dramatiske hændelse i tv-seriens historie.

(Advarsel: Scener fra mandagens afsnit af 'Dicte' vil blive afsløret i denne artikel)

De seneste tre år har seerne kunnet følge med i kriminalreporteren Dicte og kriminalkommissær Wagners mere eller mindre ufrivillige samarbejde, når de har opklaret forbrydelser, der har handlet om alt fra barnemord og matchfixing til kidnapning og handel med bloddiamanter.

Men i tredje sæson bliver de for første gang enige om at samarbejde, da Wagner beslutter sig for at hjælpe Dicte med at befri hendes mand Bo fra en flok syriske kidnappere.

Det skal dog vise sig at få store konsekvenser, for lige som det ser ud til, at det hele har løst sig, og Bo bliver sat fri, lyder der et skud, og Wagner falder til jorden med blod sivende ud fra både mave og mund.Hvad sker der nu?

Det ser drabeligt ud, og hører du til en af dem, der sad og bed negle under hele afsnittet og slet ikke kan vente med at se, hvad der sker med Wagner, kan du allerede nu se næste afsnit på TV 2 PLAY.

Skruet op for drama og alvor

Forfatterne bag serien kan dog afsløre, at neglebidderiet nok kommer til at fortsætte i hele tredje sæson af 'Dicte' .

- Seerne kan forvente at møde et lidt anderledes 'Dicte'-univers, for vi har skruet op for dramaet og alvoren. Vi lader folk komme endnu tættere på karakterernes liv og følelser, siger de to manuskriptforfattere Dorte W. Høgh og Ida Maria Rydén.

Bogfans har ingen fordel

'Dicte' er baseret på forfatteren Elsebeth Egholms krimier om journalisten Dicte Svendsen, men selvom man har læst bøgerne, betyder det ikke, at man ved, hvad der kommer til at ske i løbet af sæsonen. Manuskriptforfatterne løsrev nemlig allerede tv-serien fra bøgerne i anden sæson og har derfor skrevet deres egen fortælling med Dicte i centrum siden.

Det bliver dog sidste gang, man kan følge Dicte, Wagner, Bendtsen, Bo og alle de andre karakterer i tv-serien, for det er sidste sæson, der ruller over skærmen i år.

- Det er hårdt og vemodigt. Vi har arbejdet med 'Dicte'-universet i mere end fem år, og vi elsker karaktererne og kommer virkelig til at savne dem. De er på en eller anden måde groet ud af vores hoveder og endt med at blive familie – både dem på skærmen men også dem i virkeligheden, skuespillerne og holdet bag serien, siger Dorte W. Høgh og Ida Maria Rydén..

Du kan se næste afsnit af 'Dicte' mandag kl. 20 eller allerede nu se snigpremiere på TV 2 PLAY.