Toppen af poppen

Toppen af poppen: Alle frygtede Peter A.G.

"Peter A.G." lyder svaret, når man spørger Toppen af poppen-deltagerne, hvilken kunstner de har været mest nervøse for at fortolke. Hør, hvorfor her.

Du kan få lov at opleve en række forskellige musikere og musikgenre i det populære program ’Toppen af poppen’, der har premiere på den sjette sæson søndag aften kl. 20 på TV 2.  

Her er Peter A.G., Hanne Boel, Ida Corr, Fallulah, Lau Højen fra Carpark North, Djämes Braun og Troels Gustavsen blevet bedt om at fortolke hinandens sange, og det er ikke altid lige let og har gjort flere af kunstnerne ret nervøse.

"Han har været soundtracket til mit liv"

TV 2 spurgte alle musikere, hvilken person, de havde været mest nervøse for at fortolke, og der tegnede sig et klart billede, især blandt de lidt yngre kunstnere.

- Jeg har været mest nervøs for Peters sang, og det er egentlig mest, fordi jeg er vokset op med hans musik, og hans plader har hængt hjemme på væggen og været centrum og soundtracket for min barndom. Så det var noget nervepirrende at skulle stå der et par meter fra ham og spille den sang for ham, som jeg har valgt. Men det gik, siger Toppen af poppen-holdets yngste deltager, Troels Gustavsens for NOAH, der blandt andet er kendt for sangen ’Over byen’.

'Let me think about it'-sangerinden Ida Corr kender Peter A.G. fra sine unge dage, og han var også øverst på listen over kunstnere, hun var lidt nervøs for at skulle fortolke.  

- Jeg var ikke decideret nervøs for nogle sange, men jeg var meget spændt for den jeg skulle synge for Peter. Jeg kender peter så godt og har sunget kor for ham i mange år. Det er det der med at have en relation og et forhold til et andet menneske og skulle give en meget anderledes version af hans sang, det var jeg meget spændt på, siger hun. 

Veteranerne gør de unge nervøse

Med sine 63 år er Gnags-forsangeren Peter A.G. programmets alderspræsident, og det er uden tvivl hans 50 års erfaring som musiker, der giver stor respekt hos de resterende ’Toppen af poppen’-deltagere.

58-årige Hanne Boel hører dog også til blandt de erfarne og ældre kunstnere på holdet, og hun er også en af dem, der kan give de yngre kunstnere sved på panden.

- Jeg var nok mest nervøs for Peter og Hanne, fordi der er en vis ærefrygt for nogen, der har været så langt tid i branchen. Det har jeg meget respekt for. Og min mor har altid været Hanne Boel-fan, så jeg ville gerne imponere både hende og Hanne.

Det er i første omgang Ida Corrs sange, der skal fortolkes af de resterende musikere, når første afsnit bliver vist klokken 20 søndag aften.

Toppen af poppen: Her er sjette sæsons deltagere

 1. Peter A.G. Nielsen

  63-årige Peter A.G. Nielsen er bedst kendt som forsanger for bandet Gnags, som han startede tilbage i 1966 sammen med sin bror Jens A.G. Nielsen. 

  Lidt hurtig hovedregning viser, at Gnags i år har 50 års jubilæum, hvilket bliver fejret med en sommerturné rundt i landet.

  Peter A.G.s 'Under Bøgen' er optaget i Den Danske Musikkanon. Derudover har han vundet adskillige priser gennem årene.

  Gnags har gennem tiden haft mange hits blandt andre 'Mr. Swing King', Vilde Kaniner', Slingrer Ned Ad Vestergade', 'Danmark' og 'Den Dejligste Morgen'. 

 2. Hanne Boel

  Danske Hanne Boel har været aktiv sangerinde siden 1981 og har derfor en årelang karriere bag sig.

  Hun spænder genremæssigt vidt og har både sunget kirkekor, gospel, soul, jazz, rock og pop. Hun har vundet flere priser - blandt andet den eftertragtede Grammy-pris. Og så har hun også haft international succes.

  Hun har et samlet pladesalg på 2,5 millioner plader.

 3. Ida Corr

  Ida Corr startede allerede sangkarrieren tidligt. Hun vandt som 11-årig det danske børne Melodi Grand Prix, og som 16-årig opvarmede hun for The Sandmen på Skanderborg Festival.

  Men det var først i 2005, at hun debuterede med sit første soloalbum 'Streetdiva' og to år efter fik hun et internationalt klubhit.

  Hittet var 'Let Me Think About It', som blev remixet af dj'en Fedde le Grand, og den gik ind som nummer et på dance-hitlisterne i Storbritannien og USA.

 4. Fallulah

  31-årige Fallulah med det borgerlige navn Maria Apetri udkom med sin første plade i 2010.

  Hun beskriver selv sin musik som 'rocket og dansabel folk-musik'. Hun har tilføjet popgenren sit eget twist med indierock og Balkan-beats.

  Fallulahs far er fra Rumænien og er koreograf i balkandans, mens hendes mor er danserinde.

  Du kender garanteret hittet 'Out of it', som var titelmelodien til DRs serie 'Lykke'.

 5. Lau Højen

  Lau Højen er forsanger i rockbandet Carpark North, som blev dannet tilbage i 1999. Bandet udgav deres første plade i 2003 og har vundet flere priser.

  Lau Højen spiller guitar, mens Søren Balslev spiller bas - de to mødte allerede hinanden på Mellerup Efterskole.

  Du kender garanteret hittet 'Transparent' som blandt andet fungerede som soundtrack til den danske ungdomsgyser 'Midsommer'.

 6. Djämes Braun

  De fleste har nok hørt omkvæddet 'Jeg kigger på fugle, hvorfor ik, hvorfor ik, når de sidder på min hæk', som blev udgivet i 2014 og hittede og fik to gange platin.

  Djämes Braun består af to mænd - Lasse Kramhøft også kaldet 'Pilfinger' og Kent Pedersen - også kaldet Kenno, og netop denne konstellation blev kendt gennem DRs Karrierekanonen.

 7. Troels Gustavsen

  Noah startede som en popduo bestående af Troels Gustavsen og Lasse Dyrholm, men blev senere halveret til kun at bestå af Troels Gustavsen.

  Inden det skete hittede de med sangene 'Alt er forbi' og 'Over byen'. Sidstnævnte modtog guld for download og dobbeltplatin for streams. Sangen blev et regulært radiohit med en andenplads som højeste placering på den danske airplaychart.