Kendte

Peter Aalbæk får hovedrolle i ny amerikansk storfilm

'Ålen' tror, at han kan bruge sin fortid som hård chef i det nye job.

Da Peter Aalbæk Jensen i foråret gik på pension var begrundelsen, at han var mættet af arbejde.

Der skulle dog ikke gå lang tid, før den kendte og provokerende filmproducent fik appetitten tilbage.

Men hvor 'Ålen' i sit tidligere arbejdsliv har drevet filmselskabet Zentropa, venter der i det nye job en noget anderledes opgave.

Han skal nemlig lægge stemme til storken Hektor i den nye animationsfil 'Storkene'.

Her håber den 60-årige nu tidligere filmproducent, at han kan gøre brug af sin direktørpondus.

- Hvis der er noget, jeg har, så er det at have skreget af folk, fyret dem og råbt uforskammetheder til dem. Så det er lige min boldgade med Hektor her, siger Peter Aalbæk Jensen til TV 2.

Glad for nye udfordringer

Med bare tæer og vanlig attitude lægger han stemme til en af hovedrollerne i Warner Bros. nye store film om den hårdkogte storkedirektør, der skal overgive virksomheden til sin yngre og noget mere uduelige arvtager.

- Når man ellers er vant til at være bænkevarmer, så er det interessant, når nogen byder op til dans, og spørger om du vil prøve noget, du i dit 60-årige liv aldrig har prøvet før, siger Peter Aalbæk Jensen.

Og det lader til at være anstrengelserne værd, for animationsfilm er virkelig det, som danskerne vil have.

- Hvis man ser på den procentuelle andel af computeranimationsfilm, så bliver der for det første flere af dem, og de får også et meget større publikum, siger Kim Pedersen, formand for brancheforeningen Danske Biografer.

Stor tiltro til 'Ålen'

På Zentropa er den nye direktør - og en af Aalbæks gode venner - ikke i tvivl om, at 'Ålen' vil klare det nye job.

- Jeg tror, Peter vil gøre det fantastisk som skuespiller. Hvis man vel og mærket sørger for, at den rolle, han spiller, er en lidt suspekt person, så tror jeg på det. Alt andet er jeg ikke sikker på går, siger Anders Kjærhauge, der er direktør i Zentropa.

I studiet er instruktøren ikke i tvivl om, at Aalbæk kan løfte rollen som den skruppelløse storkedirektør.

- Hele den der erfaring med, at der skal gives noget pondus, noget cigar og noget direktør, det har Peter, siger instruktør Lars Thiesgaard.

En ting er sikkert. Der er ikke meget, der tyder på, at Peter Aalbæk Jensen har forberedt en stille pensionisttilværelse

- Hvis jeg kan blive ved med at rende og lave sådan nogle ting her, så dør jeg i hvert fald ikke af kedsomhed, siger han.

'Storkene' har biografpremiere den 6. oktober.