Dicte

Anmeldere efter Dicte-premiere: Hvad skete der lige?

Der er anmelderros til tredje og sidste sæson af Dicte, som er blevet noget mere dramatisk end de tidligere sæsoner.

- Hvad skete der lige med Dicte? Sådan spørger en begejstret Kristian Lindberg, der er anmelder på Berlingske, efter at have set starten på sidste sæson af krimiserien 'Dicte', og fortsætter: 

- Iben Hjejle er tilbage i en ny sæson af TV 2-serien »Dicte«, og spændingskurven er blevet betydeligt stejlere, tilføjer han. 

Kidnappet i Syrien

Første afsnit blev vist mandag på TV 2, og her følger man som vanligt den stædige og frygtløse kriminalreporter Dicte og hendes liv i Aarhus, men efter blot ti minutter blev der skruet betydeligt op for både action og drama.

Her bliver Dictes kæreste Bo nemlig angrebet i sin bil og kidnappet af en flok forbrydere, da han er på en fotoopgave i Syrien. Og nu vil de have intet mindre end tre millioner dollars for at befri ham - penge som Dicte selv må skaffe. 

Og den dramatiske handling er noget der faldt i flere danske anmelderes smag. 

- Jeg hører til dem, der egentlig godt kunne lide Dictes let underspillede provins-tempo. Men jeg er decideret vild med tredje sæsons nye højdramatiske stil. Og i hovedrollen har Iben Hjejle aldrig været bedre, skriver BT's anmelder Henning Høeg, der ligesom Kristian Lindberg giver tv-serien fem stjerner. 

Hos Ekstra Bladet høster 'Dicte' fire stjerner, mens Politiken giver tre. Her synes anmelderen Henrik Palle, at det går lidt for langsomt.

Om Dicte

  • Tv-serien 'Dicte' er skrevet af Dorte Warnøe Høgh og Ida Maria Rydén, men baseret på en række bøger af Elsebeth Egholm om journalisten Dicte Svendsen.
  • Her følger vi Dicte Svendsen (spillet af Iben Hjejle), der både i sit arbejds- og privatliv støder på en række forbrydelser, som hun forsøger at opklare sideløbende med politiet – og politikommissær Wagner, der ikke altid er helt begejstrerede for hendes indblanding.
  • Serien fik premiere i januar 2013, og i år ruller tredje og sidste sæson over skærmen.

Så mange så Dicte

Hele 848.000 så imidlertidig første afsnit af 'Dicte', der havde en såkaldt share på 45 - hvilket betyder, at 45 procent af alle danskere, der så tv klokken 20 mandag aften, valgte at se 'Dicte'.

Og på Dictes Facebookside var seerne vilde med det høje tempo i første afsnit. 

- Ih, den var spændende, sikke et brag af en start, jeg ser med på mandag igen. Men den var sørme også meget barsk, skriver Trine Lambert Jensen. 

Imens skriver Iben Duelund: 

- Kanon sæsonstart... I guder folkens, det er jo vildt spændende... Mandag kom snart. Første afsnit får ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ af mig.

Næste afsnit af Dicte bliver vist på TV 2 mandag aften klokken 20, men hvis du hører til dem, der ikke kan vente, kan du allerede nu se snigpremiere på afsnittet på TV 2 PLAY: