Kendte

Justin Timberlake om død boyband-bagmand: Gud velsigne ham og hvil i fred

Lou Pearlman, der er blevet krediteret for at være skaberen af fænomenet 'boybands', er død i fængsel.

Produceren og manageren Lou Pearlman gav os verdensstjerner som *N Sync og Backstreet Boys. 

Formentlig vigtigst af alt, så introducerede han for alvor verden for fænomenet 'boybands', som den dag i dag stadig får piger verden over til at skrige, skråle og græde ukontrolleret.

Jeg ville ikke lave det, jeg elsker i dag, hvis det ikke var for ham.

Lace Bass, sanger i boybandet 'N Sync

Nu er manden bag to af de største boybands til dags dato afgået ved døden i en alder af 62 år, i det fængsel hvor han afsonede en dom på 25 år for bedrageri. Det skriver Sky News

Ifølge Sky News er der ingen informationer om, hvordan den 62-årige Lou Pearlman afgik ved døden.

Se Backstreet Boys' fem største hits i videoen øverst i artiklen.

Perlmans død har fået flere musikere til tasterne. 

Sangeren Justin Timberlake - der både har udgivet musik med gruppen *N Sync og som solokunstner - mindede søndag Pearlman. 

- Jeg håber, han har fundet fred. Gud velsigne ham og hvil i fred, Lou Pearlman, skriver Justin Timberlake på Twitter.  

Også kunstneren Jacob Underwood fra det MTV-skabte boyband O-Town, der havde sin storhedstid i 00’erne med hits som ‘All or Nothing’, ‘I Showed Her’ og ‘We Fit Together’, mindes Pearlman. 

På Twitter skriver han - lidt tvetydigt: 

- Det er svært at beskrive, hvad jeg føler .. Han var altid sød ved mig, selv når han stjal fra mig. Hvil i fred. 

Musikeren Aaron Carter kommenterer også afdøde Pearlman på Twitter. 

- Min gamle manager døde i fængsel. Hvil i fred, Lou, ikke den bedste forretningsmand overhovedet, men han opdagede mig. Karma findes. 

Aaron Carter er lillebror til Nick Carter, som særligt i midten af 1990’erne var en feteret popstjerne i popgruppen Backstreet Boys - den første gruppe lanceret af Lou Pearlman.

Også *N Sync-sangeren Lance Bass har kommenteret dødsfaldet: 

- Lou Pearlman har måske ikke været en ordentlig forretningsmand. Men jeg ville ikke lave det, jeg elsker i dag, hvis det ikke var for ham.

Svindlede for 300 millioner dollars

Lou Pearlman har siddet i fængsel siden 2008, hvor han blev idømt 25 år i fængsel for sin deltagelse i en stor svindlerisag der omfattede en gæld på 300 millioner dollars (ca. 1,9 milliarder danske kroner, red.)

Svindleriet foregik på den måde, at Lou Pearlman brugte en såkaldt 'Ponzi'-ordning, hvor ofre uvidende investerede i værdiløse aktier og pensionsordninger gennem Pearlman's Trans Continentals virksomheder.

Måden hvorpå 'Ponzi'-ordningen fungerer er, at man betaler de indledende investorer tilbage med de penge, som de nye investorer betaler til firmaet. 

Flere hundrede uvidende investorer sagsøgte Lou Pearlman - heriblandt Backstreet Boys.

Der har flere gange været rygter om Lou Pearlmans forkærlighed for unge drenge. Blandt andet har Lance Bass før udtalt, at han blev advaret mod at være 'for tæt' med manageren, der stod for 'N Syncs succes.