Kendte

Anders Matthesen fejlopereret: Ramt på førligheden resten af livet

Fejlslagen operation i begge fødder får konsekvenser for Anders 'Anden' Matthesen resten af hans liv.

- Fejloperationen vil påvirke mig resten af livet.

Sådan fortæller den populære komiker Anders Matthesen - også kendt som Anden - i seneste nummer af Alt for damerne.

I 2012 og 2013 turnerede han rundt med sit seneste standup-show, hvor han meget af tiden stod på en skrå plade, hvilket gav ham meget hård hud under fødderne.

Det i kombination med nedsunkne forfødder og mange års kickboxing krævede en operation i begge fødder. Men desværre gik det ikke helt uden komplikationer. Ja, faktisk vil han formentlig være mærket i en eller anden grad af operationen resten af hans liv.

Han havde som en lille signatur skåret nerven over til alle mine tæer

Anders Matthesen

Glemte tråd og sager

Ifølge Anders Matthesen stak kirurgen 'bare en kniv ind og fyrede den af'. Resultatet af det var, at den 41-årige komiker var tvunget til at ligge i sengen i to-tre uger, hvor smerterne kun blev værre og værre.

Der var kommet betændelsestilstand i fødderne, og derfor skulle han skæres i igen. 

Da der blev åbnet op, var det bestemt ikke, som det skulle være. Der lå nemlig stadig rester fra operationen.

- Han havde lige glemt lidt tråd og nogle sager, og så havde han som en lille signatur skåret nerven over til alle mine tæer. Det er altså ikke noget, man bare lige gør - hver nervetråd er så tyk som en tændstik, så nu føles det, som om min venstre fod konstant er dyppet i kogende vand, fortæller Anders Matthesen til Alt for damerne.

Nyt show på vej

Selv om det er noget tid siden, kan han stadig mærke, at der er nogle ting, han ikke længere kan. Eksempelvis må han nu takke nej til at spille fodboldkamp med sin femårige søn, han kan ikke gå for langt på familieferier og løfte sin søn på samme måde som før.

Men Anders Matthesen har valgt at acceptere, at det er sådan. Derfor får han blandt andet formentlig lavet en skammel til sit kommende onemanshow, så han kan hvile sig i løbet af sine optrædener.

Showet hedder 'Shhh' og er det syvende onemanshow fra Anders Matthesen. Om det siger han selv:

- Jeg glæder mig helt ubeskriveligt til at spille på de store scener igen. Det har været skønt at være fordybet i skriveprocessen og opleve nærværet med publikum på de små spillesteder. Nu er jeg for alvor klar til, at den skal have én på frakken. Jeg er i topform og sjovere end nogensinde. Spørg selv min søn – han grinede af mig i går… Altså jeg faldt, men stadigvæk…

'Shhh' har premiere i Falconer Salen i København 2. september.