Vild med dans

Allan Simonsens partner tilbage: Her er alle årets dansere i 'Vild med dans'

De professionelle dansere Sofie Kruuse og Marc Christensen vender tilbage til 'Vild med dans', hvor en danser i år også kan fejre rundt jubilæum.

Hun har haft en af de mere vanskelige opgaver nogensinde i 'Vild med dans'; at lære fodboldikonet Allan Simonsen at danse - og nå ja, at håndtere den massive medieomtale der fulgte med ved at danse med Europas bedste fodboldspiller anno 1977.

Men efter et års selvvalgt pause, hvor fokus var på familielivet, gør den profesionelle danser Sofie Kruuse nu comeback i 'Vild med dans', der har premiere på TV 2 fredag den 9. september.

- Jeg havde faktisk ikke forestillet mig, at jeg skulle være med igen, men nu har jeg alligevel sagt ja. Det bliver sjovt at komme tilbage, og jeg glæder mig helt vildt meget til at møde det her menneske, jeg skal arbejde så tæt sammen med. Jeg er jo vild med at arbejde med mennesker, siger Sofie Kruuse til TV 2.

I 2014 dansede Sofie Kruuse med gymnasten Helge Vammen. Se de to i en jive i videoen her.

Også Marc Christensen, der tidligere har svinget rundt med svømmeren Jeanette Ottesen og skuespilleren Charlotte Fich, er med på holdet af professionelle dansere i år.

I foråret deltog han i den svenske udgave af danseprogrammet, 'Let's Dance', men nu vender han altså tilbage til hele Danmarks dansegulv. 

- Det er dejligt at være tilbage i 'Vild med dans'. Der er sket meget, og jeg synes selv, jeg er modnet, siden jeg sidst var med. Jeg har fået en masse ny erfaring både gennem mit job som danselærer, som underviser til firmaevents og ved min deltagelse i Sverige, som jeg ser frem til at gøre brug af, siger Marc Christensen til TV 2.

Se Marc Christensen danse disco sammen med svømmeren Jeanette Ottesen i videoen her.

Olesen på sin tiende sæson

Blandt de øvrige professionelle dansere, som altså skal lære et nyt kuld kendte danskere at sætte fødderne rigtigt, er også de dobbelte vindere Thomas Evers Poulsen og Mads Vad, veteranerne Mie Moltke og Karina Frimodt samt sidste års debutant Mille Funk. 

Og så kan Michael Olesen i år fejre, at han deltager i sin tiende sæson af 'Vild med dans'.

Hans hidtil bedste placering opnåede han sammen med Anne Grethe Bjarup-Riis i 2008, hvor parret dansede sig frem til en tredjeplads.

Se listen over de 12 professionelle dansere i årets 'Vild med dans' her.

* Thomas Evers Poulsen, deltager for 11. gang

* Mie Moltke, deltager for 11. gang

* Mads Vad, deltager for 11. gang

* Michael Olesen, deltager for 10. gang

* Karina Frimodt, deltager for 6. gang

* Morten Kjeldgaard, deltager for 5. gang

* Frederik Nonnemann, deltager for 4. gang

* Jenna Bagge, deltager for 3. gang

* Luise Crone Dons, deltager for 3. gang

* Marc Christensen, deltager for 3. gang

* Sofie Kruuse, deltager for 3. gang

* Mille Funk, deltager for 2. gang

Hvordan de 12 par bliver sat sammen, bliver afsløret her på tv2.dk i løbet af de kommende uger.

Læs mere om alle årets nydansere ved at klikke på billederne herunder.

Her er årets 'Vild med dans'-deltagere

Laura Bach

Hun har medvirket i tv-serier som 'Den som dræber', 'Rita' og 'Ørnen', og for nylig medvirkede hun i filmen 'En-To-Tre-Nu!'. Til efteråret deltager Laura Bach så i 'Vild med dans'.

Laura Bach

37-årige Laura Bach fik sit folkelige gennembrud i rollen som vicekriminalkommissæren Katrine i TV 2-serien 'Den som dræber' fra 2011.

Herudover har hun medvirket i flere teaterstykker og i en række andre film- og tv-produktioner, blandt andet 'Ørnen' og 'Rita' og senest filmen 'En-To-Tre-Nu!'.

Laura Bach er også medlem af en teatergruppe, der arbejder med improviseret teater. Her spiller hun sammen med de tidligere 'Vild med dans'-deltagere Johannes Nymark, Laura Drasbæk og Mathilde Norholt.

Foto: test

Thomas Buttenschøn

Sangeren Thomas Buttenschøn, der er født i Zambia og opvokset i Danmark, er en af deltagerne i årets udgave af 'Vild med dans'.

Thomas Buttenschøn

31-årige Thomas Buttenschøn charmerede sig ind på den danske musikscene i 2006, da han udsendte sit debutalbum 'Fantastiske mandag', der blandt andet indeholder hittet 'Præsident i USA'.

Både debutalbummet og det efterfølgende album, 'Billeder af min baggård', fra 2008 solgte guld, og siden er så fulgt en håndfuld yderligere ep’er og album.

Tidligere i år udgav Thomas Buttenschøn et børnealbum og en børnebog, der begge bærer titlen 'Bare kald mig Tofte'.

Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix Denmark

Lene Beier

Tv-værten Lene Beier deltager i 13. sæson af 'Vild med dans'.

Lene Beier

39-årige Lene Beier har de seneste år været et af de helt store værtsnavne på TV 2 FRI, hvor hun har stået i spidsen for programmer som 'Frihuset', 'Mit frirum', 'Mit livs eventyr' og 'Klar, parat, sy'.

Mest kendt er hun dog for at hjælpe en række enlige landmænd med at finde kærligheden i 'Landmand søger kærlighed' på TV 2.

Lene Beier blev i foråret kåret som årets kvindelige underholdningsvært ved Billed-Bladets TV-Guld.

Foto: Per Arnesen / TV 2

Søren Fauli

Søren Fauli er en af medejerne til butikskæden Normal og har blandt andet været med til at udvikle kædens visuelle profil. - Min selvudnævnte titel er

Søren Fauli

52-årige Søren Fauli har været vidt omkring i sin karriere. Han slog for alvor igennem som instruktør med kultfilmen 'De skrigende halse' i 1993 og har siden både medvirket i og instrueret en række film, blandt andet den prisbelønnede dokumentarfilm 'Min morfars morder' fra 2004.

Han er også kendt fra adskillige tv-reklamer for eksempelvis Toms, Ekstra Bladet, Punkt1 og Blockbuster, ligesom han har været fast inventar i flere radioprogrammer, heriblandt 'Mads & Monopolet'.

Søren Fauli har de seneste år primært brugt sine kræfter på dagligvarekæden Normal, som han er medejer af.

Foto: Nils Meilvang / Scanpix Denmark

Julie Berthelsen

14 år efter hun for første gang dukkede op på de danske tv-skærme i TV 2-programmet 'Popstars', kaster Julie Berthelsen sig nu over 'Vild med dans'.

Julie Berthelsen

37-årige Julie Berthelsen blev landskendt i 2002, da hun sang sig hele vejen til en andenplads i talentprogrammet 'Popstars'.

Hendes debutalbum, 'Home', der udkom året efter, solgte dobbeltplatin og indeholder hits som 'Every Little Part of Me' og 'Completely Fallen'. Albummet sikrede hende tre Danish Music Awards-statuetter.

Siden er fulgt fire studioalbum og musikalske samarbejder med blandt andre Nik & Jay, Bryan Rice og Martin Brygmann.

I 2010 vandt Julie Berthelsen sammen med et kor fra sin barndomsby, Nuuk, sangprogrammet 'AllStars' på TV 2.

Ud over at beskæftige sig med musik er det også blevet til adskillige opgaver som tv-vært for Julie Berthelsen. Hun har stået i spidsen for programmer som 'Julehilsen til Grønland' og 'Dansk Melodi Grand Prix' – og tidligere i år var hun sammen med Jacob Haugaard vært ved musikfesten 'Charlie i Parken'.

Foto: Esben Salling / Scanpix Denmark

Patrick Jørgensen

Fægteren Patrick Jørgensen, der sidste år vandt en bronzemedalje ved VM, deltager i årets udgave af 'Vild med dans'.

Patrick Jørgensen

25-årige Patrick Jørgensen satte sidste år Danmark på verdenskortet, da han sikrede sig en bronzemedalje ved VM i fægtning i disciplinen kårde. Det var Danmarks første medalje ved verdensmesterskaberne i fægtning i 61 år.

Ud over at have vundet VM-bronze er Patrick Jørgensen de seneste to år blevet kåret til danmarksmester i kårde.

Foto: Johan Jønsson / Johan Jønsson

Mille Dinesen

Skuespilleren Mille Dinesen skifter til efteråret 'Ritas'' skovmandsskjorter og jeans ud med lange kjoler og høje hæle. Den populære skuespiller har nemlig takket ja til at medvirke i 'Vild med dans'.

Mille Dinesen

42-årige Mille Dinesen er kvinden bag to af de mest elskelige tv-figurer på dansk tv gennem de seneste ti år, nemlig den kærlighedshungrende 'Nynne' og den rapkæftede skolelærer 'Rita'.

For sin rolle som sidstnævnte har Mille Dinesen både modtaget den prestigefyldte pris 'Den gyldne nymfe' ved tv-festivalen i Monte Carlo og en ZULU-statuette.

Sideløbende med de to ikoniske tv-roller har Mille Dinesen medvirket i en lang række af danske film, tv-serier og teaterstykker, ligesom hun de seneste to år også har været vært på TV 2's indsamlingsshow til fordel for Røde Kors, 'Smid tøjet'.

Foto: Harmoni Everett / Harmoni Everett

Mathias Käki

Mathias Käki Jørgensen, her i tv-serien 'Norskov', deltager i 'Vild med dans'.

Mathias Käki

Årets yngste deltager er 22-årige Mathias Käki, der er kendt for sin rolle som Oliver Bondesen i den anmelderroste TV 2-serie 'Norskov'.

Inden han blev landskendt for sin rolle i tv-serien, spillede Mathias Käki ishockey i første division for frederikshavnerklubben White Hawks.

Foto: Rolf Konow / TV 2

Sarah Mahfoud

Bokseren Sarah Mahfoud får - forhåbentlig - ikke brug for boksehandskerne, når hun til efteråret deltager i 'Vild med dans'.

Sarah Mahfoud

26-årige Sarah Mahfoud ser måske ikke umiddelbart ud af meget, men slå en proper næve, dét kan den unge bokser.

I foråret blev hun for anden gang nordisk mester i vægtklassen fjervægt, en vægtklasse som hun også er tredobbelt danmarksmester i.

Foto: Charlotte Trippetti

Nicholas Nybro

Nicholas Nybro bliver den første designer nogensinde til at deltage i 'Vild med dans', og han lover, at han kommer til at give den

Nicholas Nybro

34-årige Nicholas Nybro er uddannet designer fra Kolding Designskole og har gennem de seneste år markeret sig som en af de mest interessante designere på den danske modescene. Han har opnået stor opmærksomhed med sine shows, som med tiden også er blevet ret politiske.

Nicholas Nybro kom for alvor på alles læber, da skuespilleren Ghita Nørby i marts måned i år troppede op til hofbal hos dronning Margrethe i et af hans designs og skabte masser af overskrifter i medierne.

I maj måned i år optrådte verdensstjernen Sia i en af hans kreationer i finalen af den amerikanske udgave af 'The Voice'.

Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix Denmark

Kirsten Siggaard

Kirsten Siggaard er blandt deltagerne i årets udgave af 'Vild med dans'.

Kirsten Siggaard

61-årige Kirsten Siggaard sang sig ind i danskernes hjerter i løbet af 1980’erne, hvor hun sammen med sin musikalske partner Søren Bundgaard vandt Dansk Melodi Grand Prix hele tre gange. Først med 'Det' lige det' i 1984, så 'Sku' du spørg' fra no'en' i 1985 og endelig 'Ka du se hva' jeg sa' i 1988.

Efter sine i alt syv deltagelser i Dansk Melodi Grand Prix markerede Kirsten Siggaard sig op gennem 1990’erne som musical- og revystjerne, hvor hun blandt andet spillede hovedrollen som Edith Piaf i 'Piaf' på Det Ny Teater.

Kirsten Siggaard er fortsat en yderst aktiv sangerinde og udsendte således tidligere i år albummet 'My Favorite Love Songs', ligesom hun i august også medvirker i revyen 'Revy i Teltet' i Odense.

Kirsten Siggaard er i øvrigt den ældste kvinde, der nogensinde har deltaget i 'Vild med dans' herhjemme.

Foto: Martin Sylvest Andersen / Scanpix Denmark

Gorm Wisweh

Kokken og pizza-kongen Gorm Wisweh er den 12. og sidste kendte dansker, der bliver afsløret som deltager i efterårets udgave af 'Vild med dans'.

Gorm Wisweh

34-årige Gorm Wisweh er Danmarks ukronede pizzakonge og grundlæggeren af gourmetpizzakæden, der blot hedder 'Gorm's'.

Den første restaurant åbnede i 2008, men i dag er kæden vokset til at bestå af foreløbig syv restauranter i Danmark og to i Japan.

Gorm Wisweh er desuden fast kok i 'Go' morgen Danmark' og har udgivet en række kogebøger.

Foto: Pressefoto