Kendte

Game of Thrones-fans har fornægtet - nu er det officielt: Serien slutter

Nu er det officielt - Game of Thrones stopper efter ottende og sidste sæson.

Rygterne har svirret, og fans har været i fornægtelse. 

Men nu er det altså officielt; den ikoniske serie 'Game of Thrones' stopper efter den ottende og sidste sæson. Det skriver TIME.

Chef for programmer i HBO, Casey Bloys, var manden, der endeligt slukkede for fans' drømme om flere sæsoner end dem, der nu er planlagt. Han blev spurgt af Entertainment Weekly om den populære serie ville stoppe efter sæson otte.

- Ja. De har været meget specifikke omkring det antal sæsoner, de vil lave.

- Stol på mig. Som ny chef i programafdelingen ville jeg have 10 sæsoner mere, hvis jeg kunne få dem til at lave det. Men vi følger dem og det, de tror, kan blive den bedste version af showet, sagde han. 

'Det bliver mærkeligt, når det slutter'

En af seriens store stjerner, danske Nikolaj Coster-Waldau, har fortalt til TV 2 i forbindelse med et dansk Game of Thrones-arrangement i maj, at det er specielt at være med så længe i en serie, hvor folk dør på kryds og tværs.

Han har nemlig - indtil videre - fået lov til at overleve i skikkelse af Jaime Lannister. Senest har han overlevet hele sjette sæson, der kørte i foråret på HBO.

- Jeg har aldrig været med i noget i så lang tid. Vi er nogle stykker, der har holdt os i live, siden vi startede for seks – syv år siden. Det er specielt, og det bliver selvfølgelig mærkeligt, når det slutter om ikke så længe, sagde han. 

Showets skabere har også afsløret, at der er sat tal på den allersidste sæson af serien. Hvor sæson syv er på syv afsnit, får sæsonen efter et mindre - nemlig seks afsnit.

Masser af danskere i serien

En lang række danskere har haft æren af at være med i den meget populære serie gennem årene.  

Udover Nikolaj Coster-Waldau i rollen som Jaime Lannister er Pilou Asbæk dukket op på skærmen som piraten Euron Greyjoy. Dar Salim spillede Dothraki-krigeren Qotho, mens Birgitte Hjort Sørensen var en 'vildling' i serien.

Måske mest overraskende har det været, at Klovn-skuespilleren Frank Hvam dukkede op i sidste afsnit af seriens sjette sæson. 

- Det er kommet i stand, fordi de to manuskriptforfattere på ‘Game of Thrones’ er glade for 'Klovn'. Det har de været igennem flere år og det ved vi, fordi de har sendt hilsener igennem Nikolaj Coster-Waldau, har Frank Hvam fortalt til TV 2.