Her er traileren til den nye Beatles-dokumentar

Se traileren til Ron Howards dokumentar om det ikoniske band The Beatles.

Til september kommer dokumentaren om en af de mest ikoniske bands nogensinde i biograferne. 

Filmen er lavet af den amerikanske instruktør Ron Howard, der står bag film som 'Da Vinci mysteriet', 'Et smukt sind' og senest filmen 'Rush', der handler om Formel-1 rivalerne James Hunt og Niki Lauda.

Den seneste tid har han så arbejdet på en dokumentar om det britiske band Beatles. Og nu er dokumentarens trailer blevet udgivet. Se den øverst i artiklen. 

Selvom man skulle tro, at der ikke er mere at fortælle, når det kommer til 'de fantastiske fire' belyser Ron Howard i dokumentaren 'The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years' hvordan det var at være tidens mest eftertragtede band. 

Ved brug af interviews med Paul McCartney og Ringo Starr, gamle koncertoptagelser, presseoptrædener og 'bag scenen'-optagelser maler han et billede af det, man kalder 'Beatlemania'.

The Beatles. Fra venstre: George Harrison, Paul McCartney, John Lennon og Ringo Starr.
The Beatles. Fra venstre: George Harrison, Paul McCartney, John Lennon og Ringo Starr. Foto: NF / Scanpix Danmark
Beatles ankommer til Kastrup Lufthavn for at optræde i KB hallen. Mange fans i lufthavnen skaber tumult om bandet.
Beatles ankommer til Kastrup Lufthavn for at optræde i KB hallen. Mange fans i lufthavnen skaber tumult om bandet. Foto: Scanpix

The Beatles bestod af Paul McCartney, John Lennon, George Harrison og Ringo Starr. Bandet kom fra Liverpool og dannede i 1960 gruppen. 

Til at starte med blev gruppen i høj grad betragtet som et teenagefænomen, da horder af skrigende fans ofte var årsagen til, at bandets koncerter blev meget kaotiske da de blokerede lufthavne og gader, når gruppen besøgte en by.

Medierne kaldte fænomenet 'Beatlemania', og det kan i nogle tilfælde godt drage linjer til fans af nutidens teenage-idoler. 

'The Beatles: Eight Days a Week' kommer i biograferne d. 15. september og har premiere på streamingtjenesten Hulu d. 17. september.