Kendte

Så travlt har de med at kigge efter Pokémon: Superstjerne går i fred på gaden i New York

Justin Bieber har jagtet Pokémon-figurer i New York. Her gik han i fred, da alle omkring ham havde mere travlt med at kigge ned i skærmen.

Det er yderst sjældent, at superstjernen Justin Bieber kan gå på gaden, uden at nogen lægger mærke til ham. Men den nye Pokémon-hype er måske løsningen for den 22-årige sanger. 

Sådan virker Pokémon Go

Pokémon Go er et spil til mobilen, der kan hentes som en app på både Android-telefoner og iPhones.

For at spille spillet skal du gå rundt i din by, hvor du finder såkaldte ”Pokéballs”, som du skal bruge til at kæmpe dig til nye Pokémons.

I praksis ser du de små figurer gennem telefonens kamera. App’en bruger så telefonens indbyggede GPS til at finde frem til spillets elementer.

Pokémon-figurerne var oprindeligt med i Nintendos videospil i 1990'erne.

I hvert fald blendede han fuldstændig ind i mængden af unge med mobiltelefonerne fremme, da Gyrados-figuren fra universet blev spottet og jagtet i New York mandag. Det skriver US Magazine

Her kan du se videoen, som hans manager lagde op på Instagram med ordene: "Det her er fantastisk @johnnylol, @justinbieber og @alfredoflores i NYC for at lede efter Pokémon og ingen ser, hvem der er ved siden af dem". 

Andre kendte er hoppet med på bølgen

Justin Bieber er ikke den eneste kendis, der er hoppet med på Pokémon Go-bølgen. 

Her nævner sangeren Nick Jonas i et tweet sin kollega Demi Lavatos Pokémon-mani. De to er i øjeblikket på turné sammen. 

Sangeren John Mayer demonstrerer med sit billede på Instagram, at han er så fristet af Pokémon Go, at han vil bruge 99,99 dollar på at købe ekstra udstyr til spillet. Det svarer til cirka 670 kroner. 

Herhjemme har Pokémon Go også ramt danskerne - lørdag deltog en flok Pokémon-spillere i en fælles jagt på Rådhuspladsen i København og app'en er i øjeblikket den mest downloadede på iTunes, mens hjælpe-app'en Poke Radar er den andet mest downloadede. 

Midt i Pokémon-jublen over de farverige figurer har Nordsjællands Politi udsendt en påmindelse om, at man ikke går på fangst uden at kigge sig for, at man ikke går ind i folks haver, på virksomheders p-pladser, og at man ikke har mobilspillet fremme, hvis man er på cykel eller sidder i bilen.

København Vestegns Politi har til gengæld - med et glimt i øjet - på Twitter opfordret eftersøgte til at gå på jagt efter Pokémon i deres venterum: