Kendte

Endnu en dansk skuespiller scorer stor international tv-rolle

Danica Curcic har fået en rolle i en ny amerikansk tv-serie. Søren Bidstrup / Scanpix Denmark

Den danske skuespiller Danica Curcic har fået en prominent rolle i den spritnye amerikanske tv-serie 'The Mist'.

De danske skuespillere og filminstruktører ser ud til at være i høj kurs på den internationale scene i disse dage.

Mens Nikolaj Coster-Waldau, Pilou Asbæk og Birgitte Hjort har fundet sig godt tilrette hos den amerikanske HBO-gigant, har instruktøren Susanne Bier imponeret anmeldere verden over med sin seneste tv-succes 'The Night Manager'.

Og listen med de danske navne i Hollywood kan nu vokse sig endnu større.

Får en fremtrædende rolle

Den danske skuespiller Danica Curcic, der blandt andet er kendt fra sin medvirken i filmene 'Fasandræberne' og 'Stille Hjerte', har fået en fremtrædende rolle i den nye amerikanske tv-serie 'The Mist', der får premiere næste år. 

Tv-serien er baseret på den amerikanske forfatter Stephen Kings gysernovelle af samme navn, og Curcic skal spille stofmisbrugeren Mia Lambert, der er på jagt efter gemte penge, skriver Berlingske

Curcic er ikke den eneste dansker

Danica Curcic er dog ikke den eneste dansker, der skal sætte sit præg på serien 'The Mist'.

38-årige manuskriptforfatter Christian Torpe, der blandt andet er hovedforfatteren bag TV 2-serien 'Rita' og filmen 'Stille Hjerte', er nemlig executive producer på den nye amerikanske tv-serie. 

Christian Torpe har yderligere været medprocent på den amerikanske udgave af 'Rita' og kender derfor til arbejdet med de tunge drenge i Hollywood. Men for 30-årige Danica Curcic bliver rollen i 'The Mist' den første amerikanske opgave.

Optagelserne til 'The Mist' går i gang senere på sommeren, og første afsnit forventes at blive vist på amerikansk TV til næste år.

Danica Curcic vandt i 2015 en Bodil for bedste kvindelige hovedrolle i 'Stille Hjerte'.