Kendte

Aniston har fået nok: - Vi behøver ikke børn for at være lykkelige

Hollywoodskuespilleren Jennifer Aniston er mere end træt over nutidens kvindeideal og langer ud efter tabloidpressen.

- Lad mig starte med at sige, at dét, at tage sladder op, aldrig er noget, jeg før har gjort. Jeg gider ikke bruge energi på løgne, men jeg vil gerne deltage i en større debat, som allerede er begyndt, og som er nødt til at fortsætte.

Sådan begynder Hollywoodskuespilleren Jennifer Aniston sit debatindlæg i Huffington Post tirsdag.

For hun har fået nok - nok af tabloidmediernes kvindeidealer, som, hun mener, er forskruede. Nok af at blive jagtet og kaldt ”fed” eller ”gravid”, hvis hun ikke har en mave, der vender indad, og nok af at kvinder skal være gift og have børn for at kunne være fuldendte og lykkelige.

Fik bægeret til at flyde over

Den 47-årige skuespiller, der tidligere har været gift med Brad Pitt og har dannet par med John Mayer, er nu gift på første år med instruktøren Justin Theroux. 

Aniston har dog aldrig fået børn, og gennem årene har netop det emne givet anledning til utallige historier og gisninger om graviditet.

Men denne gang har det fået bægeret til at flyde over. For hun er ikke gravid, men budskabet tager hun videre end det. Ifølge Aniston er den måde, hun bliver portrætteret på i pressen, nemlig en afspejling af, hvordan vi ser og portrætterer kvinder generelt i samfundet.

Vi behøver ikke at være gift eller være mødre for at være fuldendte. Vi bestemmer selv, hvordan vi vil leve lykkeligt til vores dages ende.

Jennifer Aniston

Det er særligt ideen om, hvordan en kvinde bør se ud, og hvad hun bør opnå i livet for at kunne kalde sig "fuldendt", som Aniston langer ud efter.

- Budskabet om at piger ikke er kønne, medmindre de er utroligt tynde, at de ikke fortjener vores opmærksomhed, medmindre de ligner en supermodel eller en skuespiller på forsiden af ​​et magasin, er noget vi alle sammen køber, konstaterer hun og fortsætter:

- Vi er fuldendte med eller uden en partner, med eller uden et barn. Vi må selv bestemme, hvad der er smukt, når det kommer til vores krop. Vi behøver ikke at være gift eller være mødre for at være fuldendte. Vi bestemmer selv, hvordan vi vil leve lykkeligt til vores dages ende.

- Stop med at købe møget

Slutteligt konstaterer hun dog, at praksissen blandt tabloidpressen givetvis ikke vil ændre sig, men at det er os som forbrugere, der bør ændre vores opfattelse og tilgang. 

- Tabloid-praksissen vil ikke ændre sig foreløbig. Hvad vi kan ændre, er vores opfattelse og reaktion over for de giftige budskaber, der er pakket ind i tilsyneladende harmløse historier og serveres som sandhed og former vores ide om, hvem vi erVi bestemmer selv, hvor meget vi vil købe, og måske vil tabloidmedierne blive tvunget til at få et mere menneskeligt syn, hvis vi som forbrugere stopper med at købe møget, skriver hun.

Du kan læse hele indlægget fra Aniston her