Størst

Blev dødssyg: Nu vender Peter Ingemann tilbage til skræk-hospital

'Størst'-turen til Rusland blev afbrudt af Peter Ingemanns slemme forgiftning. Nu vender han tilbage til byen Irkutsk.

- Det var sådan lidt som et afbrudt samleje sidste gang (jeg var i Rusland, red.), så det var fedt at være tilbage.

Sådan fortæller tv-værten Peter Ingemann om sin tilbagevenden til den russiske by Irkutsk, hvor han sidste sommer fik sig en slem maveforgiftning efter at have drukket en kop vand fra Bajkal-søen.

Sygdommen sendte ham på hospitalet, og det var altså ikke et hospital, som vi kender det herhjemme i Danmark.

Nej, ifølge Peter Ingemann ledte de grå betonmure hans tanker hen på gyserfilmen 'Hostel'.

Se klippet fra 'Størst'-afsnittet, hvor Peter Ingemann bliver indlagt på hospitalet, øverst i artiklen.

Underligt at vende tilbage

På hospitalet fik han medicin i drop, som han ikke vidste, hvad var, og oplevede at blive holdt fast af tre mænd, der stak hans ben ind mellem nogle støbejerns-lameller, så han ikke kunne bevæge sig, da han skulle undersøges.

Men selvom oplevelsen var voldsom, så er Peter Ingemann ikke afskrækket af Rusland og det russiske folk, som han kalder utrolig gæstfri.

Alligevel var det en noget speciel oplevelse at komme tilbage til hospitalet, hvor han dog ikke var inden for murene, men blot betragtede det udefra.

- På turen fra hotellet og ud til hospitalet, kunne jeg pludselig huske, hvordan det var at køre på de knoldede veje og være meget dårlig. Det var underligt at komme derud, fortæller Peter Ingemann til TV 2.

Se, hvordan det så ud, da Peter Ingemann vendte tilbage til hospitalet i klippet herunder.

'Hold da kæft'

Han fortæller også, at han og kameraholdet i første omgang blev jaget væk af personalet, men de fik dog lov at filme, da han fik præsenteret sig og fortalt, hvorfor de stod ude foran med kamera.

- Vi havde to folk med, som ikke var med på sidste tur, og det første de sagde var: 'Hold da kæft. Det ligner et hospital, der er lukket for mange år siden'. Men det er jo faktisk den bedste infektionsklinik i miles omkreds, siger han.

Dårlig vodka og dårlige damer

Og hospitalet var ikke det eneste, han vendte tilbage til. Peter Ingemann mødte nemlig også den chauffør, der sidste sommer fortalte ham, at han sagtens kunne drikke af Baikal-søen.

Ja, faktisk var det ham, der hentede glasset med søvandet, tog et nip af det og derefter gav det til Peter Ingemann, der bundede det.

Peter Ingemann forsøgte at forklare ham, hvor dårligt han havde fået det af at drikke søvandet, men den hoppede chaufføren Igor ikke på.

- Han sagde bare, at det måtte være dårlig vodka, dårlige øl eller "bad women". For der var i hvert fald ikke noget galt med hans sø, siger Peter Ingemann og smågriner.

En livsoplevelse

Årsagen til, at Peter Ingemann vendte tilbage til Rusland, var, at målet om at tilbagelægge de 10.000 kilometer gennem det gigantiske land aldrig lykkedes på grund af maveforgiftningen.

Heldigvis er der denne gang også kommet nogle 'skidegode optagelser' i kassen, og Peter Ingemann klarede rejsen uden at blive syg.

- Det har været en livsoplevelse at være med det tog, men det er ikke nogen charterrejse, slår Peter Ingemann fast og uddyber:

- Det er en meget involverende form for ferie - fedt, men du trænger også til at sove bagefter.