Søren Fauli med i 'Vild med dans': Jeg vil danse mig tynd

16x9
Søren Fauli er en af medejerne til butikskæden Normal og har blandt andet været med til at udvikle kædens visuelle profil. - Min selvudnævnte titel er "marketingunderdanig", siger Søren Fauli selv. Foto: Nils Meilvang / Scanpix Denmark

Filminstruktør, reklamemand, debattør og altmuligmand Søren Fauli deltager i efterårets udgave af 'Vild med dans'. Han går benhårdt efter at tabe sig.

Han har været vidt omkring i sin karriere, den i dag 52-årige Søren Fauli.

Fra filminstruktør over skuespiller i en række reklamefilm til medejer af dagligvareforretningskæden Normal.

Snart kan Søren Fauli så også tilføje deltager i 'Vild med dans' til sit omfangsrige cv.

For Fauli er nemlig blandt de 12 kendte danskere, der har sagt ja til at deltage i 13. sæson af dansekonkurrencen.

- Jeg har sagt ja, fordi jeg gerne vil tabe mig, og det forestiller jeg mig, jeg kommer til ved at være med i 'Vild med dans', siger Søren Fauli til TV 2 og fortsætter:

- Jeg flyttede for nylig, og der har været meget at se til. Derfor har jeg ikke spist specielt sund og heller ikke passet så godt på mig selv. Jeg synes, jeg er blevet bullerfed, så mit store håb er, at jeg ved at begynde at danse kan få gang i min krop igen og på den måde få det bedre.

Dansede discodans som ung

Faktisk har Søren Fauli tidligere brugt dans som middel til at smide nogle kilo. Det gjorde han som teenager i 1970erne, hvor han gik til discodans hos Lenny Fredie-Pedersen, fortæller han.

- Som dreng var jeg tyk og ville kun bade i t-shirt, men da jeg begyndte at danse disco, tabte jeg mig og fik en masse energi. Så jeg har erfaring med at tabe mig ved at danse, siger Søren Fauli, der dog ikke har sat sig et fast mål for, hvor meget han vil tabe sig i løbet af 'Vild med dans'.

'Vild med dans' er jo næsten blevet et symbol på den moderne småborgerlighed, og det er meget sjovt, synes jeg.

Søren Fauli, filminstruktør

- Det afhænger jo også af, hvor langt jeg kommer. Man er selvfølgelig garanteret at være med i de første to udsendelser, men derudover forventer jeg ikke at komme vildt langt. Jeg er lidt ADHD-agtig, så en af mine store udfordringer er, at jeg ikke er så god til at koncentrere mig og til at huske. Så jeg frygter, at jeg måske kommer til at glemme trinene til fredag aften, siger Søren Fauli.

Symbol på den moderne småborgerlighed

Søren Fauli har siden 2006 dannet par med Annika Lillelund Fauli, som han har døtrene Daimi og Alice med. Herudover har han børnene Billie, Fanny og Laurits fra et tidligere ægteskab.

Søren Fauli sammen med sin hustru, Annika Fauli.
Søren Fauli sammen med sin hustru, Annika Fauli. Foto: Nikolai Linares / Scanpix

Det hus, familien for nylig flyttede ind i, tilhører faktisk en tidligere 'Vild med dans'-deltager, nemlig skuespilleren Line Kruse. Hun nåede en syvendeplads plads i 2014 sammen med Michael Olesen.

- Både fra Line og mange andre har jeg hørt, at det er vildt sjovt at være med i programmet, så jeg glæder mig. Og så er det med årene gået op for mig, at jeg enormt godt kan lide småborgerlige værdier som regelmæssighed, rytme og familie. 'Vild med dans' er jo næsten blevet et symbol på den moderne småborgerlighed, og det er meget sjovt, synes jeg.

Læs mere om årets 12 deltagere i 'Vild med dans' ved at klikke på billederne herunder.

Her er årets 'Vild med dans'-deltagere