Populær TV 2-vært klar til 'Vild med dans': Jeg har mareridt om især én dans

Tv-værten Lene Beier er blandt de kendte danskere, der indtager dansegulvet, når 'Vild med dans' vender tilbage til efteråret.

Hun har hjulpet en række enlige landmænd med at finde kærligheden i 'Landmand søger kærlighed', hun har stået i spidsen for sykonkurrencen 'Klar, parat, sy', og så har hun interviewet et hav af kendte såvel som helt almindelige danskere i programmerne 'Mit frirum' og 'Mit livs eventyr'.

Men til efteråret bliver alle øjne rettet mod Lene Beier selv.

Den 39-årige tv-vært stiller nemlig op i 13. sæson af 'Vild med dans' på TV 2.

- Jeg har så mange sommerfugle i maven. Hver eneste gang, jeg tænker på det, vender min mave sig, og jeg får klamme håndflader. Jeg vågner også om natten, hvor jeg har drømt, at jeg er iklædt sådan en halvtredserkjole, har pandebånd på og er i fuld gang med at danse jive, samtidig med jeg skal spille skuespil. Jeg dør, siger Lene Beier med et grin til TV 2.

Arme og ben kan ikke arbejde sammen

Lene Beier har i mange år fulgt 'Vild med dans' og skyndte sig da også at sige ja, da hun fik tilbuddet om at deltage i årets dansekonkurrence.

Selvom jeg har to venstrefødder, vil jeg så gerne lære at danse, og jeg glæder mig til at komme i gang med træningen.

Lene Beier, tv-vært

- Jeg stod og hoppede derhjemme, fordi jeg var så glad. 'Vild med dans' er jo det ultimative, man kan være med til inden for underholdningstv. Og jeg glæder mig sådan til at fortælle min mor, at jeg skal være med. Hun elsker programmet, siger Lene Beier.

Se et af højdepunkterne fra seneste sæson af 'Landmand søger kærlighed', hvor Lene Beier er vært, i videoen her.

Men selvom den populære tv-vært, der i foråret blev kåret som årets kvindelige underholdningsvært ved Billed-Bladets TV-Guld, glæder sig til at gå på gulvet, så har hun også sine bekymringer. For hun kan – med egne ord – "seriøst ikke danse".

- Som helt ung prøvede jeg at tage med mine veninder til jazzballet og aerobic, men det gik ikke. Min bedstefar har også forsøgt at lære mig at danse, men uden held. Mine arme og ben kan ikke finde ud af at gøre forskellige ting på én gang. Det er som om, der mangler noget i min hjerne, der kan få mine kropsdele til at arbejde sammen, siger hun og fortsætter:

- Da jeg skulle giftes, havde Anders og jeg øvet og øvet på brudevalsen. Men da dagen så kom, kunne jeg slet ikke finde ud af den. Jeg var så glad for, at jeg havde en lang kjole på, så man ikke kunne se mine fødder.

Må danse på en skurvogn

Hvem Lene Beier skal danse med er endnu en hemmelighed, men selv håber hun på en, som hun kan grine med, og som samtidig er utrolig tålmodig.

- Selvom jeg har to venstrefødder, vil jeg så gerne lære at danse, og jeg glæder mig til at komme i gang med træningen. Og så håber jeg selvfølgelig, at jeg kan finde ud af det, så seerne ikke kommer til at tænke "hold kæft, hun kan jo ikke danse".

Parallelt med at Lene Beier skal filmes i træningslokalet og på dansegulvet hver fredag aften, skal hun også være på, når hun holder fri fra dansen.

Sammen med sin mand, Anders Beier, og parrets to sønner, Otto og Arthur, er Lene Beier nemlig i gang med at bygge et helt nyt hus. En proces der løbende bliver filmet og bliver til et program på TV 2 FRI til foråret, 'Beier Bygger'. Allerede nu kan du også følge byggeriet på Facebook.

Familien er allerede bagud med byggeriet i forhold til den oprindelige plan, så i løbet af efteråret kommer Lene Beier og familien både til at bo i en husbåd og en skurvogn.

- Vi er nødt til at flytte ind på grunden, fordi børnene skal starte i skole. Men så må jeg jo bare danse på taget, siger Lene Beier med et grin.

Læs mere om årets 12 deltagere i 'Vild med dans' ved at klikke på billederne herunder.

Her er årets 'Vild med dans'-deltagere

Laura Bach

Laura Bach

37-årige Laura Bach fik sit folkelige gennembrud i rollen som vicekriminalkommissæren Katrine i TV 2-serien 'Den som dræber' fra 2011.

Herudover har hun medvirket i flere teaterstykker og i en række andre film- og tv-produktioner, blandt andet 'Ørnen' og 'Rita' og senest filmen 'En-To-Tre-Nu!'.

Laura Bach er også medlem af en teatergruppe, der arbejder med improviseret teater. Her spiller hun sammen med de tidligere 'Vild med dans'-deltagere Johannes Nymark, Laura Drasbæk og Mathilde Norholt.

Foto: test

Thomas Buttenschøn

Thomas Buttenschøn

31-årige Thomas Buttenschøn charmerede sig ind på den danske musikscene i 2006, da han udsendte sit debutalbum 'Fantastiske mandag', der blandt andet indeholder hittet 'Præsident i USA'.

Både debutalbummet og det efterfølgende album, 'Billeder af min baggård', fra 2008 solgte guld, og siden er så fulgt en håndfuld yderligere ep’er og album.

Tidligere i år udgav Thomas Buttenschøn et børnealbum og en børnebog, der begge bærer titlen 'Bare kald mig Tofte'.

Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix Denmark

Lene Beier

Lene Beier

39-årige Lene Beier har de seneste år været et af de helt store værtsnavne på TV 2 FRI, hvor hun har stået i spidsen for programmer som 'Frihuset', 'Mit frirum', 'Mit livs eventyr' og 'Klar, parat, sy'.

Mest kendt er hun dog for at hjælpe en række enlige landmænd med at finde kærligheden i 'Landmand søger kærlighed' på TV 2.

Lene Beier blev i foråret kåret som årets kvindelige underholdningsvært ved Billed-Bladets TV-Guld.

Foto: Per Arnesen / TV 2

Søren Fauli

Søren Fauli

52-årige Søren Fauli har været vidt omkring i sin karriere. Han slog for alvor igennem som instruktør med kultfilmen 'De skrigende halse' i 1993 og har siden både medvirket i og instrueret en række film, blandt andet den prisbelønnede dokumentarfilm 'Min morfars morder' fra 2004.

Han er også kendt fra adskillige tv-reklamer for eksempelvis Toms, Ekstra Bladet, Punkt1 og Blockbuster, ligesom han har været fast inventar i flere radioprogrammer, heriblandt 'Mads & Monopolet'.

Søren Fauli har de seneste år primært brugt sine kræfter på dagligvarekæden Normal, som han er medejer af.

Foto: Nils Meilvang / Scanpix Denmark

Julie Berthelsen

Julie Berthelsen

37-årige Julie Berthelsen blev landskendt i 2002, da hun sang sig hele vejen til en andenplads i talentprogrammet 'Popstars'.

Hendes debutalbum, 'Home', der udkom året efter, solgte dobbeltplatin og indeholder hits som 'Every Little Part of Me' og 'Completely Fallen'. Albummet sikrede hende tre Danish Music Awards-statuetter.

Siden er fulgt fire studioalbum og musikalske samarbejder med blandt andre Nik & Jay, Bryan Rice og Martin Brygmann.

I 2010 vandt Julie Berthelsen sammen med et kor fra sin barndomsby, Nuuk, sangprogrammet 'AllStars' på TV 2.

Ud over at beskæftige sig med musik er det også blevet til adskillige opgaver som tv-vært for Julie Berthelsen. Hun har stået i spidsen for programmer som 'Julehilsen til Grønland' og 'Dansk Melodi Grand Prix' – og tidligere i år var hun sammen med Jacob Haugaard vært ved musikfesten 'Charlie i Parken'.

Foto: Esben Salling / Scanpix Denmark

Patrick Jørgensen

Patrick Jørgensen

25-årige Patrick Jørgensen satte sidste år Danmark på verdenskortet, da han sikrede sig en bronzemedalje ved VM i fægtning i disciplinen kårde. Det var Danmarks første medalje ved verdensmesterskaberne i fægtning i 61 år.

Ud over at have vundet VM-bronze er Patrick Jørgensen de seneste to år blevet kåret til danmarksmester i kårde.

Foto: Johan Jønsson / Johan Jønsson

Mille Dinesen

Mille Dinesen

42-årige Mille Dinesen er kvinden bag to af de mest elskelige tv-figurer på dansk tv gennem de seneste ti år, nemlig den kærlighedshungrende 'Nynne' og den rapkæftede skolelærer 'Rita'.

For sin rolle som sidstnævnte har Mille Dinesen både modtaget den prestigefyldte pris 'Den gyldne nymfe' ved tv-festivalen i Monte Carlo og en ZULU-statuette.

Sideløbende med de to ikoniske tv-roller har Mille Dinesen medvirket i en lang række af danske film, tv-serier og teaterstykker, ligesom hun de seneste to år også har været vært på TV 2's indsamlingsshow til fordel for Røde Kors, 'Smid tøjet'.

Foto: Harmoni Everett / Harmoni Everett

Mathias Käki

Mathias Käki

Årets yngste deltager er 22-årige Mathias Käki, der er kendt for sin rolle som Oliver Bondesen i den anmelderroste TV 2-serie 'Norskov'.

Inden han blev landskendt for sin rolle i tv-serien, spillede Mathias Käki ishockey i første division for frederikshavnerklubben White Hawks.

Foto: Rolf Konow / TV 2

Sarah Mahfoud

Sarah Mahfoud

26-årige Sarah Mahfoud ser måske ikke umiddelbart ud af meget, men slå en proper næve, dét kan den unge bokser.

I foråret blev hun for anden gang nordisk mester i vægtklassen fjervægt, en vægtklasse som hun også er tredobbelt danmarksmester i.

Foto: Charlotte Trippetti

Nicholas Nybro

Nicholas Nybro

34-årige Nicholas Nybro er uddannet designer fra Kolding Designskole og har gennem de seneste år markeret sig som en af de mest interessante designere på den danske modescene. Han har opnået stor opmærksomhed med sine shows, som med tiden også er blevet ret politiske.

Nicholas Nybro kom for alvor på alles læber, da skuespilleren Ghita Nørby i marts måned i år troppede op til hofbal hos dronning Margrethe i et af hans designs og skabte masser af overskrifter i medierne.

I maj måned i år optrådte verdensstjernen Sia i en af hans kreationer i finalen af den amerikanske udgave af 'The Voice'.

Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix Denmark

Kirsten Siggaard

Kirsten Siggaard

61-årige Kirsten Siggaard sang sig ind i danskernes hjerter i løbet af 1980’erne, hvor hun sammen med sin musikalske partner Søren Bundgaard vandt Dansk Melodi Grand Prix hele tre gange. Først med 'Det' lige det' i 1984, så 'Sku' du spørg' fra no'en' i 1985 og endelig 'Ka du se hva' jeg sa' i 1988.

Efter sine i alt syv deltagelser i Dansk Melodi Grand Prix markerede Kirsten Siggaard sig op gennem 1990’erne som musical- og revystjerne, hvor hun blandt andet spillede hovedrollen som Edith Piaf i 'Piaf' på Det Ny Teater.

Kirsten Siggaard er fortsat en yderst aktiv sangerinde og udsendte således tidligere i år albummet 'My Favorite Love Songs', ligesom hun i august også medvirker i revyen 'Revy i Teltet' i Odense.

Kirsten Siggaard er i øvrigt den ældste kvinde, der nogensinde har deltaget i 'Vild med dans' herhjemme.

Foto: Martin Sylvest Andersen / Scanpix Denmark

Gorm Wisweh

Gorm Wisweh

34-årige Gorm Wisweh er Danmarks ukronede pizzakonge og grundlæggeren af gourmetpizzakæden, der blot hedder 'Gorm's'.

Den første restaurant åbnede i 2008, men i dag er kæden vokset til at bestå af foreløbig syv restauranter i Danmark og to i Japan.

Gorm Wisweh er desuden fast kok i 'Go' morgen Danmark' og har udgivet en række kogebøger.

Foto: Pressefoto