Kendte

Her er skuespillerne, du ikke vidste var danske

Viggo Mortensen - en skuespiller, vi ofte bryster os af som værende en smule dansk. Men faktisk er der flere danskere i Hollywood, end man skulle tro.

Flere danske skuespillere som Nicolaj Coster Waldau, Birgitte Hjort Sørensen - og for en kort bemærkning Frank Hvam - har stor succes i Hollywood. 

Men faktisk er der flere 'danskere' i Hollywood, end dem vi lige går og regner med. For skuespillere som Viggo Mortensen, Scarlett Johansson og andre kendte skuespillere har faktisk dansk blod i sig.

Det samme gør sig gældende for Viginia Madsen, der netop nu er højaktuel i den amerikanske serie 'American Gothic', der også kan ses på TV 2 PLAY

Hendes bedsteforældre emigrerede i starten af det 20. århundrede til USA. Hun er derfor sammen med sin bror Michael Madsen, der blandt andet er kendt for sin rolle i 'Kill Bill', af kvart dansk afstamning. 

Virginia Madsen er udover sin rolle i 'American Gothic' kendt for sin rolle i David Lynch-filmen 'Dune' fra 1984. Senest har hun været med i filmen 'Joy', hvor hun spiller moderen til 'Joy', der spilles af Jennifer Lawrence. 

Se Virginia Madsen i 'American Gothic' øverst i artiklen. 

Nedenunder får du en liste af de skuespillere, du måske ikke vidste, var danske.

Skuespillere, der har danske aner

 1. Virginia Madsen

  Skuespillerinden Virginia Madsen er af kvart dansk afstamning, da hendes bedsteforældre på faderens side emigrerede til USA i starten af det 20. århundrede. 

  Hun er især kendt for sin rolle i David Lynch-filmen 'Dune' og er lige nu aktuel i serien 'American Gothic', der kan ses på TV 2 PLAY. 

 2. Michael Søren Madsen

  Ligesom sin søster Virginia, er Michael Søren Madsen af kvart dansk afstamning. De to søskendes far hed Carl Madsen og var brandmand.

  Michael Søren Madsen er især kendt for sin roller i flere Quentin Tarantino-film som 'Kill Bill', 'Reservoir dogs' og 'The Hateful Eight'. 

 3. Scarlett Johansson

  Scarlett Johanssons far er den dans-født arkitekt. Hendes farfar var manuskriptforfatteren Ejner Johansson. 

  Hun fik sit gennembrud med filmen 'North' og har siden spillet med i film som 'Match Point', 'Vicky Christina Barcelona' og superheltefilmene 'Iron Man' og 'The Avengers'. 

 4. Viggo Mortensen

  Viggo Mortensens far er dansk, mens moderen er amerikaner. 

  Under sin skuespilleruddannelse arbejdede Viggo Mortensen - ligesom mange andre unge danske studerende - som bartender og tjener. 

  Han fik sit gennembrud i 1985 i filmen 'Vidnet'. Siden da har han blandt andet spiller med i 'Ringenes Herre-trilogien'. 

 5. Jessica Alba

  Skuespillerindens mor er af dansk-fransk afstamning, og derfor har Jessica Alba også en smule vikingeblod i sine årer. 

  Hun har spillet med i film som 'Into the Blue', 'Flipper' og 'Fantastic Four'.

 6. Hayden Christensen

  Som efternavet indikerer, så har Hayden Christensen danske aner. Hans far er af dansk afstamning, mens hans mor er af svensk og italiensk afstamning. 

  Hayden Christensen er hovedsageligt kendt for sin rolle som den unge Anakin Skywalker aka. Darth Vader i klassikkeren 'Star Wars'. 

 7. Jamie Lee Curtis

  To af Jamie Lee Curtis' bedste forældre var danske. Det gør hende og hendes søster Kelly Curtis til delvist danske. 

  Skuespillerinden begyndte sin karriere i 1978 og er stadig aktuel den dag i dag, hvor hun for nyligt har spillet med i serien 'New Girl'. 

 8. Uma Thurman

  Skuespillerindens mor er af dansk afstamning og har derfor det tilfælles med sin kollega fra 'Kill Bill' Michael Søren Madsen, at hun har dansk blod i årene. 

  Ligesom Michael Søren Madsen er hun især kendt fra filmene 'Kill Bill', hvor hun spiller 'bruden'. Hun er også især kendt fra Tarantino-filmen 'Pulp Fiction'.

 9. Elijah Wood

  'Ringenes Herre'-skuespilleren er både af engelsk, polsk, østrigsk, tysk og dansk afstamning. 

  Elijah Wood er især kendt for sin rolle som Frodo i 'Ringenes Herre-trilogien', men har også siden lavet andre film og teater. 

Vil du læse om flere skuespillere, der er delvist danske, så se listen her