Kendte

Julie Berthelsen dropper kurene: Ser godt ud - også selvom jeg vejer mere end 80 kilo

Vi er alt for kritiske over for vores egen krop, og ifølge Julie Berthelsen så hjælper det ikke engang at tabe sig. Så nu har hun en ny strategi

Hvorfor har vi kvinder så svært ved at lægge den kølle væk, som vi hele tiden slår os selv i hovedet med, mens vi fortæller, at vi ikke er gode nok? For Julie Berthelsen blev det for meget og efter sin anden graviditet, hvor hun tog 25 kilo på præcis lige som første gang, har hun valgt en helt anden vej denne gang modsat sidst, hvor hun gik på en skrap kur bagefter.

Julie har netop udgivet bogen ”Sund balance”, og det er en bog med Julies egen meget personlige fortælling om, hvordan hun selv prøver at finde en balance, hvor hun både kan være sund og kan leve et liv, som hun er glad for. For det handler ikke om at slanke sig for Julie. Det handler om at have det godt med sig selv.

- For mig er den naturlige vægt nu engang 75-80 kilo, og jeg synes altså, jeg ser godt ud – også når jeg vejer 80 eller mere, som jeg gør lige nu, siger hun.

Læs mere: 8 kjoler til sommerens fester, der klæder kurvede kvinder. Se dem i galleriet

Så hele tiden en fiktiv delle

Efter sin første graviditet ville sangerinden gerne hurtigt tilbage i topform, men hun blev alligevel ikke tilfreds. Det, synes hun selv, er besynderligt, når hun kigger på fotos af sig selv fra den gang.

- Jeg fandt for nylig nogle billeder af mig selv fra dengang, da jeg vejede de her 68 kilo, og hold kæft, hvor var jeg toptunet! Hold kæft, jeg så godt ud! Men det var jo slet ikke det, jeg så dengang. Der så jeg hele tiden kun dellen, som jeg stadig syntes var der. Hvor er det dumt, ikke? At stå der og være nået i mål og se supergodt ud og så alligevel ikke være tilfreds. Det er derfor, jeg er blevet så bevidst om, at det kan godt være, jeg så flot ud, men at holde den vægt kræver benhårdt arbejde, så det skal ligesom være det værd. Man skal spise på en bestemt måde, man skal træne på en bestemt måde, og det kan jeg altså kun i korte perioder. Det er fint nok, hvis jeg lige skal kickstarte en ny livsstil eller noget, men jeg har ikke lyst til, at hele mit liv skal være sådan, siger Julie Berthelsen.

Læs mere: Sådan får du det godt med din nøgne krop

Stopper de negative tanker

Hun har denne gang besluttet at tage det i et helt andet tempo, også selvom hun er erkender, at hun drømmer om at tabe en del af sin fødselsvægt.

- Jeg prøver i det hele taget at sætte fokus på den der kølle, vi hele tiden slår os selv i hovedet med. Det skal simpelthen være slut. Den sniger sig selvfølgelig ind – også hos mig – men jeg kan mærke, at denne gang er jeg virkelig stålsat på at få den væk. Jeg kunne stadig godt tænke mig at tabe 15 kilo, og maveskindet hænger også, så selvfølgelig kommer de negative tanker også til mig, men jeg er blevet bedre til at stoppe dem, kigge på mig selv og i stedet se alt det, jeg er glad for. At jeg er i gang med at spise sundere igen. At jeg ser godt ud, siger hun.

Hold dig positiv

Den positive tilgang til sin egen krop er faktisk ekstremt vigtigt for Julie. Hun har netop taget initiativ til en Facebook-gruppe, hvor det handler om at give hinanden positiv opbakning, så den der kølle, vi hele tiden slår os med, kan blive lagt så langt væk som muligt. Samtidig arbejder hun på en række foredrag om at leve i sund balance med sig selv. Arbejdstitlen er indtil videre ”Size happy”, og den indfanger utrolig godt hele Julies tilgang til vægt, krop og idealer.

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi ikke fokuserer så meget på, hvad man skal veje, men mere på, hvornår man er glad. For er du glad der, hvor du befinder dig, så bliv der! Uanset hvad du så end vejer, råder Julie Berthelsen.

Læs mere: Flad mave på to uger – her er kuren, der får dig i mål

Har fået ny normalvægt efter fødsler

En af Julies strategier er at lægge badevægten langt væk. Kropsglæde handler alligevel ikke om et tal.

- Faktisk var mit nytårsforsæt, at jeg ikke må veje mig i hele 2016. For jeg bliver alt for fokuseret på tallet på vægten og glemmer at se op på spejlbilledet og ud fra det vurdere, om jeg er tilfreds. Samtidig forandrer ens idealvægt sig jo også. Nu har jeg født to børn og jeg er midt i 30’erne. Det har givet mig en ny respekt for kilo, for de kommer ikke lige så nemt af, som de gjorde, da jeg var yngre. Sådan er det bare. Der sker også noget med kroppen i det hele taget, så måske skal jeg til at revurdere, hvad jeg betragter som min normalvægt, siger hun.