Kendte

Trods operation og indlæggelse: Nu vil Jesper løbe igen

Efter et hårdt år med en hofteskade og alderen der trykker, er Jesper Sørensen frisk igen. Så frisk, at han vil begynde at løbetræne igen.

- Jeg lå jo i en sygehusseng i over en uge uden at komme ud af den. Jeg lå konstant og sov og snakkede med læger. Mine muskler var simpelthen forsvundet. Og for mig betyder det jo, at jeg kun kunne stå på jorden i et halvt minut, så kunne jeg ikke mere, sagde Jesper Sørensen tilbage i februar i 'Go' morgen Dannmark'. 

Nu kunne jeg godt tænke mig at løbetræne igen. Ikke for at kunne løbe ti kilometer, men bare fordi jeg gerne vil ud og løbe igen. Det er mit næste mål.

Jesper Sørensen

Den 18-årige nordjyde, som Danmark lærte at kende for flere år tilbage gennem TV 2-programserien 'Drengen i den gamle krop', måtte for et år siden undergå en større hofteoperation, efter han under en fodboldkamp ramte bolden så uheldigt, at hans hofte røg ud af hofteskålen.

Nu fortæller Jesper Sørensen, der lider af sygdommen progeria - en sygdom der gør, at han ældes otte gange hurtigere end andre - at han så småt er ved at være på toppen igen. Det skriver BT

- Det går okay, men jeg kan godt blive træt en gang i mellem. Jeg bliver generelt hurtigere træt end tidligere, men sådan er det vel bare at blive ældre, siger han til BT.

Vil løbetræne igen

Operationen gjorde, at Jesper Sørensens mange besøg i Fårup Sommerland - hvor han er æresborger med livslangt VIP-kort - faldt gevaldigt. Han måtte også melde afbud til det europæiske træf for progeria-ramte børn og unge.

Men nu da Jesper Sørensen så småt er ved at være på toppen igen, har han et nyt mål. 

- Jeg har en gang løbet ti kilometer. Det er jeg ret stolt af. Nu kunne jeg godt tænke mig at løbetræne igen. Ikke for at kunne løbe ti kilometer, men bare fordi jeg gerne vil ud og løbe igen. Det er mit næste mål, siger han til BT.

Tilbage på skolen

Ikke nok med, at Jesper Sørensen nu vil begynde at løbetræne igen. Han er også tilbage på Hjørring Produktionsskole, hvor han går på køkkenlinien - og arbejder i køkkenet. 

- Det er rigtig godt. Ellers tror jeg godt, jeg kunne være blevet bims, sagde han i februar i 'Go' morgen Danmark'.

Og noget tyder på, at det stadig går rigtig godt på produktionsskolen, for to timer om dagen arbejder han i skolens køkken. For han har nemlig fået et job i skolens køkken, hvor han arbejder to timer om dagen. 

Mennesker med progeria bliver sjældent ældre end 13 år. Med sine 18 leveår er det altså mod alle odds lykkedes Jesper Sørensen at nå at blive voksen.

Se Jesper Sørensen overraske en rørt Morten Resen i 'go' morgen Danmark' tilbage i februar.