Kendte

Utilfreds Jussi Adler-Olsen skifter Zentropa ud

Nordisk Film har skaffet sig rettighederne til forfatterens krimiserie om Afdeling Q.

De mange fans af Carl Mørck, Assad, Rose og de øvrige figurer i Jussi Adler-Olsens populære krimithrillerserie om Afdeling Q kan nu se frem til, at alle bøgerne bliver filmatiseret.

Efter fire film produceret af Zentropa, bliver det nu Nordisk Film, der skal producere de næste op mod seks film.

- Vi har i længere tid diskuteret, hvordan vi kunne få den underliggende historie i Q-universet tilbage i serien, for det har den ikke været i Zentropas film. Og jeg føler, at mine læsere synes, det er nødvendigt, siger Jussi Adler-Olsen.

Nordisk Film har fået rettighederne til at filmatisere Afdeling Q-bøgerne fra bind fem, "Marco Effekten", og frem.

Foreløbig er der udkommet seks Afdeling Q-bøger. Men Jussi Adler-Olsen planlægger at skrive i alt ti bøger i serien. Nordisk Film forventer derfor at skulle producere seks film i serien.

Nordisk Film arbejder aktuelt på en international filmversion af Jussi Adler-Olsens første store thriller "Alfabethuset", og forfatteren glæder sig til at få mere indflydelse på filmatiseringen af hans bøger.

- Zentropas film ligger langt fra mine bøger, og meget tyder på, at jeg får mere indflydelse i forbindelse med de næste film, siger Jussi Adler-Olsen.

- Det er et spørgsmål om at få udleveret manuskriptet fra start og vurdere, om det er det, man ønsker, og her er der en lidt anden forretningsgang på Zentropa.

Hos Nordisk Film glæder man sig ikke overraskende over aftalen.

- Fortællingerne om vicekriminalkommissær Carl Mørck har en stor læserskare og er ikke kun det stærkeste krimi-franchise i Danmark, men er også en stor international succes, siger Henrik Zein, der er administrerende direktør i Nordisk Film Production A/S.

Den sidste Zentropa-producerede film, "Journal 64", forventes færdig i løbet af et par år.