Otte vilde måneder: Nu skal tre søstre stå på stor scene i hjembyen

De har indtaget den ene scene efter den anden, og i dag indtager de NorthSide Festival. Mød Velvet Volume her.

- Vores tilgang til musikken er kærlig og ærlig.

Sådan lyder det fra de tre søstre Noa, Naomi og Nataja Lachmi, som spiller hård rock i deres eget band, Velvet Volume.

De er henholdsvis 19, 19 og 17 år gamle, men har alligevel allerede spillet på flere festivaler, udsolgt koncerter og ikke mindst til 'Kronprinsparrets Priser' sidste efterår. Denne koncert udløste et langt og stående bifald, og lige siden har Noa og Naomi Lachmi, der er tvillingesøstre, og Nataja Lachmi, der er lillesøster, imponeret igen og igen.

Med andre ord har de seneste otte måneder været vilde og spækket med oplevelser for dem.

- Der skete rigtig mange ting i efteråret, og så begyndte det at gå hurtigt - men på en fed måde, siger Noa Lachmi, da TV 2 møder pigerne inden deres koncert på NorthSide Festival i Aarhus.

Og her er Naomi Lachmi enig:

- Det er stadig på en kontrolleret måde.

'Det føles naturligt'

Selv om berømmelsen har været overvældende, så har de tre søstre på en måde været forberedte på den. De har i hvert fald længe haft et mål om at kunne spille musik for tusindvis af mennesker.

- Måden, vi arbejder med musik på, føles så naturlig. Det er så tæt på os, og vi er alle sammen om det hele tiden. Det virker meget naturligt og rigtigt. Vi har os selv med i det hele, forklarer Noa Lachmi.

- Vi har jo spillet musik hele vores liv, så vi har siden, vi har været rigtig små vidst, at vi gerne ville være 'rockstjerner' eller musikere i hvert fald. Nu har vi spillet i så lang tid, at vores berømmelse har haft en fast opadgående kurve, siger Nataja Lachmi, der lige har fået overstået en årsprøve på gymnasiet.

Øverst i artiklen kan du se interviewet med Velvet Volume. Herunder kan du lære Noa, Naomi og Nataja Lachmi lidt bedre at kende.

I klippet skal de pege på den person, som eksempelvis har mest temperament - og det er overraskende enige.

Eksamenslæsning og festivaler

Noa, Naomi og Nataja Lachmi er vokset op i Aarhus Nord og går i dag på Katedralskolen inde i centrum af Aarhus. Her er Noa og Naomi ved at færdiggøre deres eksaminer, så de kan få den røde hue på og efterfølgende for alvor koncentrere sig om musikken.

- Det er ret hårdt at skulle fokusere på to ting på en gang, men vi klarer det, og det er planlagt og struktureret. Vi vil rigtig gerne blive færdige, vi glæder os sindssygt meget, siger Naomi Lachmi.

Det har hjulpet på eksamenslæsningen, at der har været mulighed for at få et break med musikken.

Velvet Volume spiller på NorthSide Festival søndag klokken 15.00 på P6 Beat-scenen. Herunder kan du se, hvem der ellers spiller og har spillet på NorthSide samt på Tinderbox, Roskilde Festival og Smukfest.

Disse kunstnere spiller på NorthSide i 2016

Beck

Beck

I slutningen af oktober løftede NorthSide sløret for et af deres absolut hovednavne, nemlig det amerikanske multitalent Beck.

Han er 45 år og brød i gennem tilbage i 1994 med singlen 'Loser' fra albummet 'Mellow Gold', og så er han kendt for sine genreblandinger.

Det er bestemt ikke første gang, at Beck med det danske efternavn Hansen gæster Danmark. Sidste sommer spillede han på Smukfest og få dage efter gav han en eksklusiv koncert i Glassalen i Tivoli.

NorhtSide har allerede offentliggjort, hvilke dage nogle af deres kunstnere skal spille, og på festivalens hjemmeside står der, at han skal spille søndag.

Foto: Polfoto

Iggy Pop

Iggy Pop

NothSide har også annonceret en rocklegende. Selv om han faktisk kun har haft begrænset kommerciel succes, så betragtes han som en af de vigtigste innovatører af punkrock. Han bliver sommetider refereret til som 'Punkens Godfather' og 'Rockleguanen' og er bredt anerkendt som en af de mest dynamiske scenekunstnere inden for rocken.

Iggy Pop har spillet musik siden slutningen af 1960'erne, og faktisk forlyder det, at han opfandt stage diving, hvor man kaster sig ud fra scenen og bliver båret af publikum - noget som er forbudt på de fleste festivaler. 

Hans bedst kendte sange er 'Lust for Life', 'I'm Bored', 'Real Wild Child', 'Candy og The Passenger'.

Foto: Scanpix Denmark

Deftones

Deftones

Deftones er et amerikansk, eksperimentelt rockband, som blev dannet i 1988 i Californien. Det er ikke første gang, at bandet er på besøg i Danmark. I 2014 spillede de eksempelvis på Roskilde Festivals Orange Scene.

Oprindeligt bestod bandet af forsangeren Chino Morene, Abe Cunningham og Stephen Carpenter. Efterfølgende sluttede Chi Cheng sig til bandet.

Deftones begynde at spille på lokale spillesteder og blev efterfølgende opdaget efter en koncert. Deres første album 'Adrenaline' udkom i 1995.

Foto: Scanpix Denmark

Lukas Graham

Lukas Graham

Lukas Graham har haft et forrygende år i 2015. De vandt et utal af priser, og for nyligt brød de også igennem i USA, hvor de blandt andet har vundet en pris for bedste talkshow-optræden. 

'7 Years' har hittet hele 2015 herhjemme, og de har vundet flere priser for den. Blandt andet har de solgt platin i Holland, og i 2016 har nummeret nærmet sig toppen på amerikanske hitlister.

Lukas Graham skal blandt andet også spille på Tinderbox i år.

Foto: Scanpix Denmark

Velvet Volume

Velvet Volume

Velvet Volume er en pigegruppe på tre, der består af to tvillingesøstre og yderligere en søster. De spiller hård rock og har både imponeret til Kronprinsparrets Priser og P6 Beat Rocker sidste år.

Bandet har blandt andet varmet op for The Raveonettes med Sune Rose Wagner og Sharin Foo.

Foto: Scanpix Denmark

The Minds of 99

The Minds of 99

De står bag hittet 'Det er Knud som er død' og havde æren af at åbne Orange Scene i sommer.

I den forbindelse anmeldte Politiken bandet, og her skrev anmelderen blandt andet:

- The Minds of 99 har således fundet deres egen lyd af dansk rock anno 2015. Og det var den, de kværnede ud fra kanten af Orange Scene, der ikke kunne have ønsket sig et bedre band til at skyde festivalen i gang.

Foto: POLFOTO

Duran Duran

Duran Duran

Duran Duran er en engelsk popgruppe fra Birmingham. Duran Duran blev dannet helt tilbage i 1978 af forsangeren Stephen Duffy og tre andre bandmedlemmer. Siden har der været et utal af udskiftninger og nu er forsangeren Simon Le Bon.

Bandet er opkaldt efter karakteren 'Doctor Durand Durand' fra Roger Vadims kultfilm 'Barbarella' fra 1968.

Bandet står også bag en af James Bond-filmenes titelsange. Nemlig 'A View to a Kill', som var den fjortende Bond-film, og som havde Roger Moore i hovedrollen og sangerinden Grace Jones som skurk. Sangen blev udsendt i 1985.

Grace Jones spillede på NorthSide festival i 2015.

Foto: Polfoto

The Chemical Brothers

The Chemical Brothers

The Chemical Brothers er en duo fra England, som består af Tom Rowlands og Ed Simons. De to dannede bandet tilbage i 1989 og har begge baggrund som dj's.

Sammen med The Prodigy, Fatboy Slim og The Chrystal Method regnes The Chemical Brothers for pionerer inden for genren big beat electronic dance.

Duoen er især kendt for deres liveoptrædener, og spillede på Roskilde Festival tilbage i 2008.

Foto: AP

Jamie XX

Jamie XX

Jamie XX - med det borgerlige navn Jamie Smith - er blot 26 år gammel. Han er en engelsk musikproducer, remix artist og dj, og så kender mange ham nok fra det London-baserede band The xx, som tidligere har gæstet NorthSide festival.

 

Foto: POLFOTO

Alex Vargas

Alex Vargas

Inden de danske radiostationer forelskede sig i Alex Vargas, havde han udsendt et album som 16-årig, oplevet succes som musicalstjerne og derefter hittet i udlandet som frontmand i bandet Vagabond.

Det er som solist, at den 28-årige Alex Vargas har opnået størst succes, og alt peger på, at vi kun har set begyndelsen.

Man kunne senest se Alex Vargas i X Factor-finalen, hvor han optrådte sammen med gruppen Embrace, der endte med at løbe med sejren. 

Foto: Scanpix Denmark

Bernhoft

Bernhoft

Normanden Bernhoft er inspireret af blandt andre Sly Stone, Stevie Wonder og Prince. Det helt særlige ved Bernhoft er, at han ved hjælp af sine loop-pedaler skaber sine sange ene mand.

Jarle Bernhoft er bedst kendt for sangene 'Streetlights', 'Shout', 'Choices', 'C'mon Talk' og 'Stay With Me'. 

I september 2011 optrådte han i det berømte The Ellen DeGeneres Show, hvor han spillede sangen 'C'mon Talk'.

Foto: Scanpix Denmark

Marvelous Mosell

Marvelous Mosell

Han er kendt for at skabe musik, der er hentet direkte fra 1980'ernes disco og pop, som altid kan danses til. Marvelous Mosell har blandt andet hittet med sangene 'Jeg tænker på dig', 'Jeg var blevet syg og ku' li' det' og 'Robin Rubin solgte crack-kokain', som alle indeholder samplinger af gamle klassiske disco-sange. 

I 2014 blev Marvelous Mosell nomineret til intet mindre end fire Steppeulve og fik lidt af et gennembrud samme år, da P3 inviterede ham ind som performer til deres Guld-fest. 

Foto: Scanpix Denmark

Disse kunstnere spiller på Tinderbox i 2016

Jason Derulo

Jason Derulo

Amerikaneren Jason Derulo brød igennem med pophittet 'Watcha Say' og har siden udgivet tre album. Ifølge Tinderbox' hjemmeside er popsangeren på kort tid blevet en af de allerstørste urbane popnavne i verden.

På hjemmesiden garanterer de også en fest og hitparade til hans koncert.

Jason Derulo brækkede sin nakke i starten af januar i 2012, og her sagde lægerne angiveligt, at han lige så godt kunne være blevet lam. Han blev dog allerede udskrevet tre dage senere med en halskrave på.

Foto: Scanpix Denmark

Rammstein

Rammstein

Tinderbox lagde ud med annonere et hardcore metalband som et af deres hovednavne. 

Det er nemlig Rammstein, der skal være med til at trække 30.000 folk fra nær og fjern til Tusindårsskoven i Odense til sommer. Bandet er kendt for deres ekstreme liveshows, der blandt andet indeholder teater, ild og industriel metal.

Metalbandet er fra Tyskland, men det er kendt over hele verden.

Foto: POLFOTO

Dizzy Mizz Lizzy

Dizzy Mizz Lizzy

Tim Christensen, Martin Nielsen og Søren Friis udgør til sammen det kendte rockband Dizzy Mizz Lizzy, der blev startet helt tilbage i slutningen af 1980'erne.

Gruppen har holdt årelange pauser lige siden og kun udgivet meget lidt nyt musik, siden de for mere end 20 år siden ramte danskerne lige i hovedet med 'Silverflame' og 'Waterline'. Dizzy Mizz Lizzy blev senest gendannet i 2014, og i sommer var de blandt andet på en omfattende festival-turné.

Det gentager sig igen i år. Næsten da. For det bliver ikke en turné, hvor bandet gæster alle festivaler. De vil i stedet spille nogle få job. Blandt andet Tinderbox i Odense.

Foto: POLFOTO

David Guetta

David Guetta

Tinderbox har fået en verdenskendt dj på plakaten. Den har nemlig hyret dj David Guetta, og planen er, at han skal lukke festivalens store scene lørdag 25. juni næste år.

- Med tilføjelsen af David Guetta kan vi i dag åbne for den elektroniske pose af navne til næste års program. Vi er meget stolte over at kunne præsentere David Guetta som et af hovednavnene for 2016 og dermed fastholde niveauet med store elektroniske navne på programmet, som mange også var begejstrede for sidste år, siger festivalens chef Brian Nielsen.

Og David Guetta har i den grad bevist, at man sagtens kan gøre karriere og få et internationalt gennembrud af dimensioner som dj. Han er den eneste dj i verden, som er blevet streamet mere end to milliarder gange på Spotify. 

Foto: AP

Volbeat

Volbeat

Kun to uger efter, at Tinderbox havde afsløret Rammstein som et af deres store hovednavne, blev et andet rockband tilføjet på plakaten. Volbeat gæster også festivalen, der løber af stablen fra 23. til 25. juni næste sommer.

Volbeat er i øjeblikket i fuld gang med at skrive sange til et nyt album, og derfor mener festivalen, at der er god chance for, at rockbandet vil præsentere helt nyt materiale i løbet af koncerten, når de lukker fredagens program. 

Foto: POLFOTO

Malk De Koijn

Malk De Koijn

Gruppen, der blev dannet tilbage i 1994 af Tue Track, Geolo Geo og Blæs Bukki, var aktive i cirka ti år, hvorefter de stoppede med at spille koncerter og udgive musik.

Siden har de nærmest opnået kultstatus, og mange var derfor glade, da den dansksprogede rapgruppe annoncerede, at de var blevet gendannet i 2011, hvor de også udgav albummet 'Toback to the Fromtime'. Siden har de spillet flere udsolgte koncerter, og nu kan de opleves på Tinderbox og faktisk også på NorthSide.

Foto: Scanpix Denmark

Fedde Le Grand

Fedde Le Grand

Hans største hit er 'Put Your Hands Up 4 Detroit'. Og så husker du garanteret Ida Corrs hit 'Let Me Think About It', som blev lavet i samarbejde med Fedde Le Grand.

Fedde Le Grand er af hollandsk afstamning, og han har næsten 2.500.000 følgere på Facebook. Derudover har han næsten lige udgivet et nyt album. 

Foto: Polfoto

Lukas Graham

Lukas Graham

Lukas Graham har haft et forrygende år i 2015. De vandt et utal af priser, og for nyligt brød de også igennem i USA, hvor de blandt andet har vundet en pris for bedste talkshow-optræden. Derudover har de toppet hitlisterne på flere kontinenter.

Lukas Graham skal blandt andet også spille på NorthSide Festival i år.

Foto: Scanpix Denmark

The Sandmen

The Sandmen

Tinderbox beskriver The Sandmen således: "Evigt cool og evigt rockende The Sandmen udgav i 2014 album nummer 7. Pladen følger op på de meget roste udgivelser, ‘Shine’ (2008) samt ‘White Trash/Red Front’ (2006), og denne gang har The Sandmen rystet posen godt og grundigt. ’Den bedste dag’ er nemlig gruppens første dansksprogede udgivelse nogensinde."

Foto: Scanpix Denmark

Years & Years

Years & Years

Selv om de er fra England, så har Years & Years allerede opbygget sig en stor fanskare herhjemme. I 215 spillede de på NorthSide, og her måtte man lukke for tilstrømningen af publikum til P6Beat Stage på NorthSide, og senere på året fyldte Years & Years Tap1-hallen i Kbh.

Foto: Years & Years Press

Disse kunstnere spiller på Roskilde Festival i 2016

New Order

New Order

Roskilde Festival er glade for at for fjerde gang at kunne præsentere 'pionerer inden for dance rock.' New Order, der er fra Manchester i England, beskrives egentlig som et post punkband fra begyndelsen af 1980'erne. 

Bandet spillede første gang på Roskilde Festival i 1984, da de var på turné med 'Power, Corruption & Lies.' De vendte tilbage igen i 1993 og senest i 2002, da de havde deres comeback.

Foto: Scanpix

PJ Harvey

PJ Harvey

Tilbage i december måned offentliggjorde Roskilde Festival en række navne, hvor sangerinden PJ Harvey var i blandt. Hun er 46 år og har tidligere gæstet festivalen. 

Roskilde Festival kalder PJ Harvey for 'dronningen af alternativ rock'.

Siden hendes succes med pladen 'Let England Shake' fra 2011, har hun trukket sig tilbage, men nu kan de mange fans altså se frem til at opleve hende live.

Foto: POLFOTO

Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers

I 1983 var det de fire drenge Jack Irons, Hillel Slovak, Anthony Kiedis og Michael Balzary, der i sjov startede bandet, men det blev hurtigt lige så professionelt som sjovt.

Red Hot Chili Peppers laver hovedsageligt rock, med mere stille sange som blandt andet 'Californication' i blandt. Bandet fik succes i de tidlige 90'ere efter en længere periode med udskiftning af bandmedlemmer og et dødsfald i bandet. Bandet består i dag af Anthony Kiedis (forsanger), Josh Klinghoffer (guitar), Michael Balzary (bas) og Chad Smith (trommer).

'Red Hot Chili Peppers' har tre gange tidligere spillet på Roskilde Festival. Det skete i 1996, 2002 og senest i 2007. Og netop den seneste optræden fik rigtig dårlige anmeldelser.

Foto: AP

Tenacious D

Tenacious D

Tenacious D har komiker og skuespiller Jack Black i front. Bandet er kendt for med humor at hylde det bedste fra rockens verden. De er blandt andet inspireret af Led Zeppelin, The Who og Queen. 

Og så har Dave Grohl insisteret på at spille trommer på alle deres indspilninger.

Bandet har indtil videre kun spillet udsolgte koncerter i Danmark. Først i Tap1 og siden i Falconer Salen. Til sommer skal de fylde den legendariske Orange Scene ud med deres teatralske rock, lumre humor og øredøvende fællessang.

Foto: POLFOTO

Wiz Khalifa

Wiz Khalifa

Du har garanteret hørt sangen 'Black and Yellow', som uden tvivl er et af Wiz Khalifas største hits. Han gæstede Roskilde Festival tilbage i 2012, og i år vender han tilbage.

Den amerikanske rapper Wiz Khalifa udgav i 2015 storhittet ’See You Again’. På singlen får Khalifa selskab af den unge sangskriver Charlie Puth, der synger og spiller klaver i omkvædet.

Sangen er med i actionfilmen 'Furious 7' fra 2015, som var en sidste hilsen til Paul Walker, der døde i en bilulykke i november 2013. Sangen fik rekorden for mest streamede sang på en enkelt dag på Spotify i USA (4,2 millioner gange), og singlen blev tilmed en kæmpe international succes, som nåede førstepladsen i hele 17 lande.

Foto: AP

Action Bronson

Action Bronson

Herhjemme er han blevet kaldt et af 'de mest respekterede navne fra den boblende hiphop-undergrundsscene i New York', og han har flere gange gæstet landet. Til sommer kan man opleve ham på Roskilde Festival. 

Han er kraftigt inspireret af blandt andre Wu-Tang Clan, der er en større rapgruppe, der stammer fra Staten Island i New York.

Især Ghostface Killah fra Wu-Tang Clan, som han også er blevet sammenlignet med, hvilket han over for musikmagasinet Soundvenue kommenterede på:

- Jaa, jeg mener i sidste ende, er det helt fint, fordi Ghostface Killah er en af de bedste rappere, der lever, så hvis jeg lyder ligesom den bedste rapper, så er det helt fint.

Foto: AP

LCD Soundsystem

LCD Soundsystem

Rygterne om, at LCD Soundsystem ville blive genforenet i 2016, har svirret i et stykke tid, og det viser sig altså ikke kun at have været rygter. For bandet vil gæste Roskilde Festival til sommer og ikke nok med det, har forsangeren James Murphy også afsløret, at der vil komme endnu et album, hvilket bliver det første album i seks år.

Bandet spiller ifølge Roskilde Festival en unik blanding af disco og punkinspireret festrock. Og derfor er det planen, at LCD Soundsystem skal spille op til stor fest på Orange Scene.

Foto: Scanpix Denmark

MØ vender også tilbage til Roskilde Festival, som hun blandt andet gæstede helt tilbage i hendes karrieres spæde start, hvor hun spillede på festivalens mindste scene.

De fleste danskere kender MØ for hendes energiske scenedans, stagediving og karakteriske bevægelser. Og så selvfølgelig hendes mange hits.

Foto: Scanpix Denmark

Neil Young

Neil Young

For otte år siden spillede den nu 70-årige Neil Young sidst på den ikoniske Orange Scene og gav ifølge festivalen selv sit publikum en lektion i rockhistorie.

Den 70-årige sanger vender altså tilbage - denne gang med hans band Promise of the Real, som blandt andet tæller Willie Nelsons sønner.

Foto: Scanpix Denmark

Macklemore & Ryan Lewis

Macklemore & Ryan Lewis

Det er ikke første gang, at Macklemore gæster Danmark. I oktober 2013 spillede han en udsolgt koncert i Tap1 i København.

Det er heller ikke første gang, at Macklemore gæster Roskilde. Tilbage i 2012 optrådte han sammen med makkeren Ryan Lewis på Roskilde Festival. Det var inden, de brød i gennem med verdenshittet 'Thrift Shop'.

Roskilde Festival garanterer en fest, når makkerparret vender tilbage.

Foto: Scanpix Denmark

Slayer

Slayer

Det amerikanske thrash-metalband Slayer, der for mange har opnået kultstatus, gæster også Roskilde Festival. Bandet blev stiftet i starten af 80'erne, og deres popularitet steg op gennem årtiet.

Metalbandet gæstede Danmark i december sidste år, hvor de spillede i Helsingør Kulturværft. Her skrev anmelder fra Berlingske følgende:

"Mere end 30 år inde i karrieren kan californierne stadig prygle metallisk sammenbidt som få andre. De har – trods modgang, de sidste par år, med mesterguitaristen Jeff Hannemans sørgelige bortgang – ikke gearet ned. Er man Slayer, går man ikke med stok – man slår folk til blods med den."

Foto: Scanpix

Dizzy Mizz Lizzy

Dizzy Mizz Lizzy

Dizzy Mizz Lizzy har holdt årelange pauser gennem de sidste 20 år og kun udgivet meget lidt nyt musik. Bandet blev senest gendannet i 2014, og i sommer var de blandt andet på en omfattende festival-turné. Med en ny plade 29. april vil man formentlig også høre nye sange fra bandet. 

Men der er nok ingen tvivl om, at de gamle hits som 'Silverflame' og 'Waterline' kan få publikum til at synge med.

Foto: Scanpix Denmark

James Blake

James Blake

James Blake har tidligere gæstet Roskilde Festival - det gjorde han i 2011, hvor han en solskinsfyldt dag spillede på Orange Scene. Sidst han var i Danmark var sidste sommer, hvor han spillede på den odenseanske festival Tinderbox. 

Derudover har man kunne opleve ham på Lille og Store Vega i 2011, i Roskilde Domkirke i 2013 og på Northside Festival i 2012.

Han er bedst kendt for sin fortolkning af 'Limit To Your Love' og hans egen sang 'Retrograde'.

Foto: Scanpix Denmark

Damon Albarn

Damon Albarn

Damon Albarn lukkede og slukkede sidste år for Roskilde Festival, hvor han sammen med et stort afrikansk band med venner spillede til den lyse morgen på festivalens næststørste scene, Arena.

I år åbner han festivalpladsen på Orange Scene med Syrian National Orchestra For Arabic Musik.

Du kender garanteret Damon Albarn fra Blur og ikke mindst stemmen i Gorillaz.

Foto: Scanpix Denmark

Grimes

Grimes

Grimes er et af de store navne i mellemlaget på Roskilde Festivals musikplakat. 

Sangerinden gæstede København i februar, hvor hun gav sin anden koncert i Danmark. Første gang hun spillede i Danmark var i 2012 til Aarhus’ Pop Revo festival.

Grimes er fra Canada og spiller popmusik. Hun er gået fra undergrundsstatus til stjernestatus, siden hun i 2012 brød igennem med albummet 'Visions'.

Foto: Scanpix Denmark

S!vas

S!vas

Han har efterhånden spillet alle steder i Danmark, og de fleste kan nynne med på monsterhittet 'Dauda', hvor S!vas med venner rapper på et næsten uforståeligt ghetto-slang. 

På trods af de nyopfundne ord har han vundet en sprogpris sammen med forfatteren Klaus Rifbjerg.

Foto: Scanpix Denmark

Young Thug

Young Thug

Young Thug kommer fra Atlanta og er ifølge Soundvenue en af de mest originale rappere, der er dukket op på hiphop-scenen i de seneste år. 

Han spillede i Danmark sidste sommer, hvor han både optrådte i København og i Aarhus.

Foto: Atlantic Records press

Choir of Young Believers

Choir of Young Believers

De fleste danskere kender formentlig titelsangen 'Hollow Talk' til DRs dramaserie 'Broen', og den står Choir of Young Believers bag. På den måde fik forsangeren Jannis Noya Makrigiannis sunget sig ind i danskernes bevidsthed.

Bandet har netop udgivet en ny plade. Den hedder 'Grasque' og er en blanding af sange med danske og engelske tekster. 

Foto: Scanpix Denmark

Disse kunstnere spiller på Smukfest 2016

Rihanna

Rihanna

Rihanna er 27 år og har været aktiv sangerinde i 11 år. Det betyder, at hun har et stort repertoire af hits, som rigtig, rigtig mange formentlig vil kunne synge med på, når hun giver koncert på Bøgescenerne midt i skoven til sommer. Det gør hun onsdag 3. august om aftenen.

Rihanna gæstede Roskilde Festival tilbage i 2013, hvor hun spillede på Orange Scene.

Foto: AP

Sting

Sting

Smukfest sørger som altid for at have noget for alle. Derfor skal der også være nogle 'gamle travere', og her har Smukfest valgt Sting, som har en karriere, der spænder over flere årtier. Ifølge Smukfest har det gennem flere år været et af de store ønsker for festivalen at kunne præsentere Sting på festivalen. Han skal spille på Bøgescenerne fredag 5. august. 

Sting gav koncert på Plænen i Tivoli i København i 2013.

Foto: Scanpix Denmark

Sia

Sia

Festivalens næstformand og talsmand Poul Martin Bonde er stolt af at kunne præsentere Sia på musikprogrammet. 

- Hun er virkelig et scoop. Hun spiller ikke mange koncerter og er topaktuel - og så er hun jo en af de få, der har over en milliard views på Youtube, siger han til TV 2.

Det bliver ifølge Smukfest Sias første danske festivalkoncert nogensinde, når hun fredag 5. august spiller på Smukfest.

Sia står blandt andet bag megahittet 'Chandelier', 'Elastic Heart', 'Big Girls Cry', 'Clap Your Hands' og 'Titanium' og har skrevet store hits for mange andre kunstnere.

Foto: AP

Kygo

Kygo

22-årige Kygo spillede sidste sommer på Roskilde Festivals næststørste scene, Arena. Han spiller elektroniske sange, hvor han ofte har dygtige sangere med. Eksempelvis 'Stole the Show' med Parsen James. Kygo er fra Norge, men har lynhurtigt oparbejdet en international karriere.

Ifølge Smukfest har Kygo været et af de mest ønskede navne i år. Han spiller op til fest i bøgeskoven torsdag 4. august.

 

Foto: Stella Pictures

Kim Larsen

Kim Larsen

Kim Larsen har spillet på Smukfest mange år, og sidste år var han tilbage til stor glæde for rigtig, rigtig mange festivalgæster. Han var blevet booket til at spille på Rytmehans, men det viste sig, at arealet foran scenen simpelthen var for lille, hvilket resulterede i panik på grund af maseri.

Festivalens talsmand, Poul Martin Bonde, har forsikret, at han i år vil spille på Bøgescenerne, hvor der er plads til væsentligt flere festivalgæster. Kim Larsen med band spiller onsdag 3. august.

Foto: POLFOTO

Gnags

Gnags

Gnags har spillet et utal af gange på Smukfest, og sidste sommer var ingen undtagelse. I lyset af skandalen ved Kim Larsens koncert aftenen inden, Gnags gik på på selvsamme scene, spærrede festivalens vagter området af, da der var kommet tilpas mennesker ned til områder foran Rytmehans. Hvor Gnags skal spille i år er endnu ikke offentliggjort.

Gnags med Peter A.G. i front kan denne sommer fejre 50 års jubilæum, hvilket bliver markeret med en turné rundt i hele landet.

Foto: POLFOTO

Suspekt

Suspekt

Suspekt havde formentlig deres bedste år i 2015. De spillede på stort set alle festivaler, herunder Smukfest og Orange Scene på Roskilde, hvor de lukkede hele festivalen af lørdag nat. Suspekt vandt også suverænt flest DMA-statuetter til sidste års 'Danish Music Awards' og fik blandt andet overrakt en pris af landets forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt, som Emil Simmonsen aka Orgie-E, kaldte for 'Vestegnens flotteste MILF'.

Rapgruppen skal fyre op i Bøgeskoven lørdag 6. august.

Foto: Scanpix Denmark

Nik og Jay

Nik og Jay

Nik og Jay spillede sidst på Smukfest i 2014 og vender altså tilbage igen i år. Smukfest er kendt for at have kunstnere, der spiller musik, som man kan synge med på, og man må formode, at Nik og Jay sagtens kan spille op til dans og fællessang med deres hits 'Boing!', 'Hot', 'Lækker' og 'En dag tilbage'.

Ifølge Smukfest har duoen tidligere på festivalen triumferet og leveret nogle af deres bedste koncerter gennem karrieren.

Nik og Jay spiller torsdag 4. august på festivalen.

Foto: Scanpix Denmark

Dizzy Mizz Lizzy

Dizzy Mizz Lizzy

Dizzy Mizz Lizzy har holdt årelange pauser gennem de sidste 20 år og kun udgivet meget lidt nyt musik. Bandet blev senest gendannet i 2014, og sidste sommer var de blandt andet på en omfattende festival-turné. Begge gange har de gæstet Smukfest. Det gentager sig igen i år. Og med en ny plade 29. april vil man formentlig også høre nye sange fra bandet. 

Men der er nok ingen tvivl om, at de gamle hits som 'Silverflame' og 'Waterline' kan få publikum i bøgeskoven til at synge med.

Dizzy Mizz Lizzy med Tim Christensen i front spiller lørdag 6. august. 

Foto: POLFOTO

D-A-D

D-A-D

D-A-D er et af Danmarks suverænt mest populære rockbands, og de fire herrer gæster Smukfest i år. Bandet tager i år på europæisk turné og her er konceptet, at de ved hver koncert enten spiller hele 'Riskin It All' albummet eller hele 'No Fuel Left For The Pilgrims'. 

Derfor ved ingen før koncertstart på Smukfest, hvilket et album der skal spilles. 

Bandet blev dannet tilbage i 1982 af Jesper Binzer, Stig Pedersen på bas og Peter Lundholm Jensen på trommer under navnet Disneyland After Dark. Siden er bandnavnet blevet forkortet og trommeslageren er skiftet ud med Laust Sonne.

D-A-D spiller i bøgeskoven fredag 5. august.

Foto: Scanpix Denmark

Sebastian

Sebastian

Sebastian genfandt sig i den brede befolknings hukommelse, da han medvirkede i det populære TV 2-program 'Toppen af poppen' sidste år. Og nu skal han spille foran et stort publikum på Smukfest. Sebastian står bag et utal af hits, blandt andet 'Når lyset bryder frem', Måske ku' vi' og 'Du er ikke alene'.

I mere end 40 år har han været en af de mest markante og mangesidede musikere, Danmark har haft at byde på. Han har solgt mere end to millioner plader gennem karrieren og har givet langt over 1000 koncerter.

Sebastian spiller på Smukfest om lørdagen 6. august.

Foto: POLFOTO

Maceo Parker

Maceo Parker

'98% Funky Stuff' er titlen på Maceo Parkers selvbiografi. Legendarisk på en saxofon og med en alenlang liste over berømte samarbejder – den skov får det groovy! Sådan beskriver Smukfest et af lørdagens hovednavne.

Maceo Parker har spillet med blandt andre James Brown, George Clinton og Prince. Hans band er blevet kaldt ”the greatest little funk orchestra on earth” og ”The million dollar support band”.

Han synger og spiller på saxofon - og det gør han blandt andet på hittene 'Papa's Got A Brand New Bag' og 'I Feel Good'.

Foto: Maceo Parkers hjemmeside

Choir of Young Believers

Choir of Young Believers

De fleste danskere kender formentlig titelsangen 'Hollow Talk' til DRs dramaserie 'Broen', og den står Choir of Young Believers bag. På den måde fik forsangeren Jannis Noya Makrigiannis sunget sig ind i danskernes bevidsthed.

Bandet har netop udgivet en ny plade. Den hedder 'Grasque' og er en blanding af sange med danske og engelske tekster. 

Choir of Young Believers skal spille på festivalen om fredagen 5. august.

Foto: Scanpix Denmark

Cisilia

Cisilia

Den unge Cisilia, der synger pop-reggae, fik sit gennembrud sidste år, hvor hendes første tre singler lå i rotation på de fleste danske radiokanaler. Et gennembrud, som de fleste unge popsangerinder sukker efter.

Derfor var hun på en Danmarks-turné sidste år, som blandt andet tog hende et smut forbi Smukfest, og hun vender altså tilbage i år.

Cisilia spiller torsdag 4. august på festivalen.

Foto: Scanpix Denmark

D/Troit

D/Troit

D/Troit udgav sidste år debut-EP'en 'Do The Right Thing', der er i den grad er soulet og funky. Bandet blev dannet i København tilbage i 2013 af fem venner med en fælles ambition om at skabe et soulband. For at gøre det så autentisk som muligt drog bandet til Austin i Texas for at få den rette soul-feeling.

Bandet spiller på Smukfest lørdag 6. august.

Foto: D/Troit

Johnny Madsen Band

Johnny Madsen Band

Med et helt friskt album i bagagen gæster Johnny Madsen igen-igen Smukfest. Sidste år spillede Johnny Madsen om søndagen på festivalen, og det skal han også i år.

Johnny Madsen har en lang karriere over flere årtier og står for noget gedigent rock'n'roll-musik.

Foto: Scanpix Denmark

Lars Lilholt Band

Lars Lilholt Band

Lars Lilholt har utvivlsomt en stor fanskare. Alligevel formåede han at udvide den, da han i efteråret deltog i TV 2-programmet 'Toppen af poppen', hvor han sammen med en række andre kendte danske musikere fortolkede sange.

Der er ifølge Smukfest røget omkring 2,3 millioner plader over disken i løbet af den lange karriere – og der er, solo eller i bandsammenhæng, spillet tusindvis af koncerter.

Lilholt med band spiller op til fællessang og hygge på festivalen om torsdagen 4. august.

Foto: Scanpix Denmark

Love Shop

Love Shop

Love Shop har sin helt egen og ganske særlige skæbne i dansk rock. To tredjedele af bandets grundlæggere - mundharpevirtousen og sangeren Henrik Hall og guitaristen og produceren Hilmer Hassig - er desværre gået bort, men alligevel fortsætter bandet.

I 1990 udgav de pladen med samme navn, og her hittede de kæmpestort med sangen 'En Nat Bliver Det Sommer', hvilket var starten på karrieren i dansk rock.

Love Shop spiller på Smukfest fredag 4. august.

Foto: Scanpix Denmark

Marvelous Mosell

Marvelous Mosell

Han er kendt for at skabe musik, der er hentet direkte fra 1980'ernes disco og pop, som der altid kan danses til. Marvelous Mosell har blandt andet hittet med sangene 'Jeg tænker på dig', 'Jeg var blevet syg og ku' li' det' og 'Robin Rubin solgte crack-kokain', som alle indeholder samplinger af gamle klassiske disco-sange. 

I 2014 blev Marvelous Mosell nomineret til ikke mindre end fire Steppeulve og fik lidt af et gennembrud samme år, da P3 inviterede ham ind som performer til deres Guld-fest. 

Mr. Mosell spiller op til dans på Smukfest lørdag 6. august.

Foto: Scanpix Denmark

Odense Assholes

Odense Assholes

Odense Assholes kan vist roligt betegnes som et kultfænomen, og denne sommer har rapgruppen med de karikerede tekster valgt at spille et par koncerter hen over sommeren.

Den første offentliggjorte koncert er på Smukfest. På Smukfests hjemmeside står der følgende om Odense Assholes:

'Gruppen spillede et brag af en koncert for seks år siden på selvsamme festival og grundet den store efterspørgsel har OA’banden sagt ja til at gentage succesen.'

Odense Assholes spiller lørdag på festivalen.

Foto: Odense Assholes

Velvet Volume

Velvet Volume

Velvet Volume er en pigegruppe på tre, der består af to tvillingesøstre og yderligere en søster. De spiller hård rock og har både imponeret til Kronprinsparrets Priser og P6 Beat Rocker sidste år.

Bandet har blandt andet varmet op for The Raveonettes med Sune Rose Wagner og Sharin Foo i front.

Foto: Scanpix Denmark