Kendte

Fik lov at varme op for sit store idol: Så tæt var Frederiks drøm på at kikse

Frederik Godtkjærs store aften var lige ved at kikse.

- Det var heeeeelt fantastisk.

Det er en træt, men lykkelig Frederik Godtkjær, der i dag står bag disken på Next Door Cafe i Larsbjørnsstræde i København og laver kaffe, som han plejer. Men noget er helt forandret. I aftes spillede han på Vega med sin store helt, den irske singer/songwriter Damien Rice.

- Det er nærmest surrealistisk at tænke tilbage på, siger Fred Seul, der er Frederiks kunstnernavn.

- Jeg vil være evigt taknemmelig over, at jeg fik den chance.

Indtil i mandags var der intet, der tydede på, at han nogensinde ville opleve at spille opvarmning for et af de største folkrocknavne. Hans liv som musiker stod i stampe. Der manglede inspiration. Men den kom i mandags, da Damien Rice tilfældigt gik forbi cafeen i det indre København. En lang snak med Frederik endte med, at Damien Rice tilbød ham at varme op ved koncerten i aftes.

- Jeg kom ind på Vega i går eftermiddags. Damien stod og lavede lydprøve. Det lød sindssygt godt. Da han var færdig, kom han hen og gav en stor krammer. Og så var det min tur.

Måtte ringe til en ven

Damien Rice havde på dette tidspunkt aldrig høre Frederik spille. Og det var lige ved heller ikke at lykkes i går.

- I min totale forvirring havde jeg glemt at tage min forstærker med til elguitarer. Det var kaos, og de må have tænkt, at jeg var en total amatør. Jeg måtte ringe til en ven, der bor i nærheden og hamrede hen for at låne hans forstærker. Og så lykkedes det lige akkurat at få testen min lyd.

Lige før koncerten gik Frederik rundt foran Vega sammen med Damien Rice, der snakkede med de mange fans og delte autografer ud. Og så var det tid til, at Frederik skulle starte showet.

- Det gik fantastisk godt. Folk var bare så meget med. Jeg fortalte min historie om, hvordan jeg havde mødt Damien. Hele tiden mens jeg spillede stod han ude i kulissen ved siden af scenen og lyttede til mig. Bagefter var der masser af ros. Også for at få publikum med, siger Frederik.

I dag er han tilbage på cafeen, men så hurtigt som muligt skal han i gang med at lave ny musik. Mødet med Damien Rice har givet så meget inspiration og ny energi, at det kun kan gå for langsomt.

- Det har givet mig et drive, som jeg har længtes efter. Og så har det været utroligt rørende at læse de mange kommentarer på Facebook. Jeg er helt rundt på gulvet, griner han.