Kendte

Lise Nørgaard fylder 99 år: Træt af uønskede opkald

'Matador's mor, Lise Nørgaard, ser frem til at fejre sin 99 års fødselsdag sammen med sin familie - men uønskede opkald er hun ikke glad for.

På søndag er der stor byfest i Korsbæk på Dyrehavsbakken, når beboere og gæster fejrer, at 'Matador's "mor", Lise Nørgaard, fylder 99 år. Alle kan være med til festlighederne, der blandt andet inkluderer markedsboder, fødselsdagskringle, gøgl og musik.

Men selve fødselsdagen, som er i dag, tirsdag d. 14. juni, foretrækker den folkekære forfatter og journalist at holde i private rammer.

- Jeg fejrer dagen sammen med mine døtre og svigersønner, som jeg har inviteret på restaurant. Tidligere ville jeg have holdt det herhjemme, men da min trofaste husholderske ikke er i stand til at hjælpe mig, bliver det ude i byen denne gang, siger Lise Nørgaard til TV 2.

- Telefonen har ødelagt mange fødselsdage

Som Lise Nørgaard tidligere har udtalt, er hun ikke ligefrem fan af sociale medier som f.eks. Facebook, men heller ikke  telefonen er forfatterens yndlings kop té. Især ikke når en journalist fra TV 2 ringer kl. 8.43 og forstyrrer midt i morgenkaffen og dagens aviser.

- Jeg er egentlig mest bange for telefonen. I hele mit voksenliv er mine fødselsdage blevet ødelagt af opringninger. De er rædselsfulde, erklærer Lise Nørgaard med en lille latter og tilføjer, at hendes telefonlede dog fortrinsvis gælder uønskede opkald.

- Mine børn og flere af mine nære venner er så søde at ringe og synge fødselsdagssang for mig, og det er hyggeligt. Så det glæder jeg mig til, konstaterer fødselaren med slet skjult hentydning til, at det indeværende opkald ikke bør vare for længe.

På lørdag gælder det børne- og oldebørn

På trods af at 'Matador'-forfatteren om bare et år kan fejre sin 100 års fødselsdag, har hun ingen særlige planer eller ønsker for det kommende år.

- Den slags holder man op med i min alder, siger Lise Nørgaard, som til gengæld har nok at se til i den nærmeste fremtid. For det kræver flere arrangementer, når man har så stor en familie.

- På lørdag holder jeg fødselsdag med mine børne- og oldebørn, afslører Lise Nørgaard, der kan bryste sig af at have hele ni oldebørn, og traditionen tro skal hele selskabet i Tivoli.

Fødselaren ser dog også frem til at blive fejret i "hjembyen" Korsbæk , der er inspireret af forfatterens fødeby Roskilde.

- Ja, på søndag skal jeg ud og skære kagen for, siger Lise Nørgaard, der som festens midtpunkt vil blive underholdt af Liva Weels sange, som hittede i hendes ungdom.