Eksmillionæren om den store opmærksomhed: - Det er fantastisk rørende

Hun har været på alles læber de sidste tre uger, og det har Anne Mette Beckmann i den grad kunne mærke. Læs, hvordan det har været her.

61-årige tidligere millionær Anne Mette Beckmann har kæmpet med økonomien og det offentlige, lige siden hun flyttede til Danmark fra Portugal i slutningen af sidste år. Hendes nye liv som fattig blev fulgt i dokumentarserien på tre afsnit 'Millionær på bistand', som sluttede i mandags.

Programmet har haft tusindvis af seere, og gennem de sidste par uger har Anne Mette Beckmann modtaget et hav af beskeder og kommentarer på hendes Facebookside.

Trænger til støtte

Og det betyder meget for Anne Mette Beckmann, at folk har fulgt hendes kamp.

- Jeg synes, det er fantastisk rørende, og jeg er glad for, at så mange mennesker er interesserede i min skæbne, siger Anne Mette Beckmann til TV 2 og fortsætter:

- Det giver mig håb og kræfter til at kæmpe videre. Jeg er meget taknemlig for den støtte, jeg får - den trænger jeg til.

Du kan se, hvordan program-serien sluttede i klippet øverst i artiklen.

Tidligere har TV 2 kunne fortælle, at det vrimlede ind med tilbud om husly og penge til Anne Mette Beckmann, der efter hendes nu afdøde mors og fars fallit ikke har haft nogen penge.

- Jeg har fået mails, hilsner og masser af privatebeskeder, og de er meget dejlige, lyder det fra eks-millionæren.

Anne Mette Beckmann har også takket på sin Facebookside. Den tak kan du se nedenfor.

Kære alle jer skønne mennesker Tusind tak for opbakningen, de søde hilsener og alle de tilbud som I kommer med. Jeg har...

Posted by Anne Mette Beckmann on Tuesday, June 7, 2016

Men der har ikke kun været rosende og opløftende kommentarer og beskeder til Anne Mette Beckmann. Flere har også kritiseret hende og beskyldt hende for blandt andet være doven. Det gjorde ondt i begyndelsen, men med tiden har Anne Mette Beckmann lært at tackle dem:

- Folk har jo lov til at tænke, hvad de vil. I begyndelsen blev jeg påvirket af de meget aggressive og negative kommentarer.

- Men jeg er hurtigt kommet over det, fordi jeg har forstået, at det er meget dømmende mennesker med fordomme og en lille verden, der sender sådan nogle beskeder. Så nu tager jeg mig ikke af dem mere.

Her ses en ung Anne Mette Beckmann.
Her ses en ung Anne Mette Beckmann. Foto: TV 2 / TV 2

Fra millionær til førtidspensionist

Anne Mette Beckmanns morfar Claus Dambæk var uddannet ingeniør og flyttede til Portugal, hvor han blev udnævnt til direktør for bygge- og anlægsvirksomheden Højgaard & Schultz' afdeling i landet. Og hendes farfar Johan Beckmann byggede en shippingvirksomhed op i Portugal. Begge tjente mange penge, og derfor har hverken hendes forældre eller hun selv været nødt til at gå på arbejde. Anne Mette Beckmann har heller ingen uddannelse.

- Jeg gik på stranden, så til middag med venner, så på natklub oftest hele natten, og så gjorde jeg det samme næste dag.

- Når man ikke behøver arbejde for at tjene penge, så fristes man til at læne sig tilbage og nyde det gode liv, fortæller Anne Mette Beckmann om sit liv i TV 2-programmet 'Millionær på bistand'.

Se traileren til programmet her:

Luksus-livet er slut

Men revolutionen i Portugal tilbage i 1974 fik alvorlige konsekvenser for familien Anne Mette Beckmanns forældre. Det kommunistiske styre nationaliserede nemlig familiens værdier, hvilket tvang dem til at leve af deres sidste opsparrede penge.

Efter Anne Mette Beckmanns far døde i 2007, var der pludselig tomt på kistebunden, og Anne Mette Beckmann og hendes nu afdøde mor måtte klare sig for deres pensioner.

I dag er pengekassen tom, og det gode, luksuriøse liv er slut for Anne Mette Beckmann.

Hendes liv har ændret sig fra luksus i overklassen til fattigdom i underklassen, og økonomien er bestemt ikke blevet bedre, efter moderen gik bort sidste forår.

- Hun efterlod mig zero (nul kroner, red.). Så nu skal jeg klare mig selv... Alene, siger Anne Mette Beckmann til TV 2.

Du kan stadig se programmet 'Millionær på bistand' på TV 2 Play.