Kendte

Optræder sammen for første gang i 30 år: Her overrasker ABBA alle

Et stykke musikhistorie blev skrevet søndag aften i Stockholm. Her optrådte de fire medlemmer af ABBA nemlig sammen for første gang i 30 år.

Den 5. juni 1966 mødte de to herrer Benny Andersson og Björn Ulvaeus hinanden for første gang. 

I årtierne efter endte de to svenskere sammen med de senere tilkommende Agnetha Fältskog og Anni-Frid Lyngstad med at skrive musikhistorie under navnet ABBA.

50 års-jubilæet for mødet mellem Björn og Benny blev søndag aften fejret ved en stort anlagt fest på Berns Salonger i Stockholm, hvor et hav af Sveriges største musiknavne var til stede.

I løbet af aftenen sang Agnetha Fältskog og Anni-Frid Lyngstad for deres to bandmedlemmer og tidligere ægtemænd, og det helt store øjeblik kom, da alle fire ABBA-medlemmer overraskende optrådte sammen på scenen.

- Til sidst stod de alle fire på scenen og fremførte sangen 'You and I' sammen. Det er historisk, siger guitaristen Janne Schaffer, der i mange år optrådte sammen med ABBA, til Expressen.

En følelsesladet aften

Det er angiveligt første gang i 30 år, at Björn, Benny, Agnetha og Anni-Frid er set optræde sammen. Kun ved ganske få lejligheder, siden ABBAs opløsning i 1982 er de fire medlemmer blevet set sammen.

Senest var i januar i år ved åbningen af Björn Ulvaeus' græske restaurant i Stockholm, og før det skal vi tilbage til 2008, hvor de alle fire deltog i premieren på filmen 'Mamma Mia', som er bygget på Björn Ulvaeus og Benny Anderssons musical af samme navn.

Se en reportage fra restaurantåbningen i videoen her.

Over for Expressen beskriver Anni-Frid Lyngstad søndag aften som "meget følelsesladet".

- Aftenen har været helt fantastisk. Der har været rigtig mange følelser. Vi har været på en rejse gennem vores historie, først og fremmest Benny og Björns. Det har været meget nostalgisk, siger den i dag 70-årige sangerinde.

Under fejringen blev der blandt andet vist billeder og filmklip fra ABBAs historie, herunder af gruppens sejr i Det internationale Melodi Grand Prix i 1974 med nummeret ’Waterloo’.

- Det har været rigtig dejligt, siger Benny Andersson ifølge Expressen.

ABBA er et af musikhistoriens bedst sælgende navne med utallige nummer ét-hits som 'Mamma Mia', 'Dancing Queen' og 'Super Trouper'. Gruppen udsendte sit debutalbum, 'Ring Ring', i 1973 og nåede at udsende i alt otte studiealbum, inden de fire medlemmer gik hver til sit i 1982.

OBS! Da optrædenen med de fire ABBA-medlemmer fandt sted til et privat arrangement, er det ikke lykkes hverken de svenske medier eller TV 2 at skaffe en video af optrædenen.