Kendte

Fik stjålet bil med gaver til syge børn: - Det er så klamt at tænke på

En række syge børn risikerer at få en fest uden gaver om et par uger, efter Sisse Fisker fik stjålet sin bil med alle gaverne i.

LEGO, sportstasker, Anders And-blade, bøger, lakridser og meget mere.

Tv-værten og foredragsholderen Sisse Fiskers bil var onsdag fyldt godt op med gaver til et kommende arrangement for alvorligt syge børn på Rigshospitalet i København, som Sisse Fisker afholder i sin egenskab af grundlægger af og bestyrelsesformand i organisationen SMILfonden.

SMILfonden arbejder for at gøre hverdagen bedre og lidt festligere for de mange børn, der er indlagt med alvorlige diagnoser på hospitaler landet over.

Men onsdag aften blev gaverne stjålet.

En tyv brød ind i Sisse Fisker og familiens hjem i Vanløse, mens de befandt sig på førstesalen, og stjal foruden en mobiltelefon, to punge og et sæt nøgler også nøglerne til bilen fyldt med gaver.

- Det er så klamt at tænke på, at der har været en fremmed mand i vores hus, mens vi var hjemme. Jeg var lige ved at gå ud og kaste op. Tænk, hvis en af drengene var kommet til at gå ned, mens han var der - eller stadigvæk havde siddet i bilen, siger Sisse Fisker til TV 2 og tilføjer, at hun nærmest ikke har sovet siden indbruddet onsdag aften.

Børnene har brug for glæder

Ét er, at bilen og Sisse Fisker og hendes mands personlige kort og husnøgler er blevet stjålet, men især at de mange gaver, som skulle være uddelt til børn på Rigshospitalet om to uger, også er forsvundet, har rystet den 39-årige tv-vært.

- Det er så ærgerligt. Jeg håber virkelig på, at det kan lade sig gøre at få skrabet nogle gaver sammen til børnene igen. De bliver altid så glade for de gaver, de får, og de har brug for alle de glæder i hverdagen, de overhovedet kan få, siger Sisse Fisker til TV 2.

Sisse Fisker har i et opslag på sin Facebook-profil delt et billede af den stjålne bil, som hun håber, at nogle kan være med til at finde. Bilen er muligvis blevet set i Valby/Hvidovre-området fredag formiddag, skriver tv-værten og beder folk kontakte politiet, hvis de har oplysninger i sagen.

Manden, der brød ind hos Sisse Fisker og familien onsdag aften, havde tilsyneladende forsøgt at bryde ind hos naboerne, inden han havde held med at trænge ind i Sisse Fiskers hjem.

Sisse Fisker og hendes mand var lige kommet hjem og var gået ovenpå for at putte børnene, inden de ville til at pakke ud. De var altså kun ovenpå i 10-15 minutter, men det var rigeligt med tid for tyven.

Derfor viderebringer Sisse Fisker også den opfordring, hun selv har fået fra politiet efter hændelsen:

- Man skal altså virkelig huske at låse sin dør hver eneste gang, man lige er ude i haven, ude med skraldespanden eller lignende, siger Sisse Fisker.

SMILfonden har foreløbig afholdt arrangementer på hospitaler i København, Aarhus, Odense og Aalborg, men håber på at kunne komme ud til endnu flere hospitaler.