Kendte

12 år efter FC ZULU: Simon Emil er stadig bange for bolden

Selvom gruppeformand i Liberal Alliance, Simon Emil Ammitzbøl, var glad for at være med i FC ZULU, så er han ikke blevet bidt af bold.

Det er ikke helt til at fatte, men det er faktisk 12 år siden, at en gruppe boldbesværede fyre meldte sig på banen til at være en del af det første FC ZULU-hold, der i øjeblikket bliver genudsendt på TV 2 ZULU. 

I programmet skulle en træner, tidligere landsholdsspiller Mark Strudal, lære et hold uøvede mænd at spille forbold.

En af dem var Simon Emil Ammitzbøll, der i dag er politisk ordfører og gruppeformand i Liberal Alliance. Og han glæder sig stadig over FC ZULU i dag, selvom han aldrig er blevet tryg ved bolden.

- Det var en stor oplevelse. Det var særligt det der med at prøve kræfter med noget, man var virkelig dårlig til. Der er en tendens til, at man kun kaster sig over ting, man rent faktisk kan finde ud af, siger Simon Emil Ammitzbøll til TV 2, da vi fanger ham, dagen efter Folketinget officielt er gået på sommerferie.

- Men jeg er stadigvæk bange for bolden.

FC ZULU gjorde Simon Emil populær

Simon Emil Ammitzbøll deltog i den første omgang FC ZULU i 2004. Året efter blev han valgt ind i Folketinget for Radikale Venstre. Og han er ikke i tvivl om, at FC ZULU gjorde en forskel for hans valgkampagne.

- Til valget i 2005 - og det er derfor, at TV 2 derefter blev min yndlingskanal - genudsendte TV 2 'FC ZULU' under valgkampen. Og det kunne jeg mærke. For dagen før stod jeg ved Næstved station og skulle dele pjecer ud. Det var noget af en kamp. Men dagen efter genudsendelsen, der stod folk i kø for at få pjecer og autografer, siger Simon Emil Ammitzbøl og fortsætter.

- Altså før var der jo nogle unge, der havde set ZULU, som kunne genkende mig - men efter det blev genudsendt på hovedkanalen, så var det pludselig hele Danmark, der kunne genkende mig.

Selv i dag, nu når programmet bliver genudsendt, modtager han tilkendegivelser fra folk.

Simon Emil Ammitzbøll blev valgt ind i Folketinget for Radikale Venstre i 2005. Siden har han skiftet parti, men hans politiske karriere er kun gået fremad.

Selv Claus Hjort Frederiksen var fan af FC ZULU

Selv mens Simon Emil Ammitzbøll har været i Folketinget, blev han konfronteret med sin korte fodboldkarriere. Endda fra de mest usandsynlige steder. Politikeren husker særligt en episode med nuværende finansminister Claus Hjort-Frederiksen.

- Da jeg lige var blevet valgt ind i Folketinget, så trak Claus Hjort mig til side, og så spurgte han, hvordan det var at være med i det der fodboldprogram. Og jeg tænkte bare, 'er det virkelig dit første spørgsmål til mig?', griner Simon Emil Ammitzbøll, der blev en anelse overrasket over spørgsmålet.

I klippet herunder er holdet på besøg i Forsøgcenter Lejre, hvor de skal lære at arbejde sammen, som et hold. Simon Emil Ammitzbøll er ikke helt tilfreds med situationen.

Han husker ligeledes en episode i et supermarked, hvor han blev prikket på skulderen af en stor, bredskuldret mand med tatoveringer.

- Altså jeg troede jo, at han ville slå mig ned. Så spurgte han, om det ikke var mig, der var med i det der FC ZULU. Så sagde jeg 'øh jo'. Han havde så set det afsnit, hvor vi er på besøg hos Carl-Mar Møller - og jeg vælger at sige fra. Manden brød nærmest grædende sammen og sagde, at han også havde været deroppe, men han havde ikke turde at sige fra, så det ville han bare lige rose mig for at gøre, fortæller Simon Emil Ammitzbøll.

Skadet i en velgørenhedskamp

På trods af sin boldskræk har folketingspolitikeren spillet fodbold et par gange siden. Men efter det gik galt i en opvisningskamp til fordel for Institut for Menneskerettigheder har han ikke rørt en fodbold.

I videoen herunder får Simon Emil Ammitzbøll lov at prøve kræfter sang. Holdet skal nemlig have deres helt egen 're-sepp-ten'.

- Efter jeg ødelagde knoglen i min hånd til en velgørenhedskamp, hvor jeg var målmand, har jeg ligesom ikke gidet, fortæller Simon Emil Ammitzbøl.

Han ser heller ikke meget til de tidligere deltagere længere. Forleden mødte han dog tilfældigt en af dem i København.

- Det er jo lidt som at møde en gammel klassekammerat, slutter folketingspolitikeren.

Har du også lyst til at gense FC ZULU-holdet i aktion, som de så ud i 2004, så gense de første fire afsnit på TV 2 PLAY. Eller følg med i næste uge mandag til torsdag på TV 2 ZULU.