Kendte

Grünewald efter lovestorm: Jeg er enormt rørt og overvældet

Sarah Grünewald og hendes søn, Luis, bliver hyldet på de sociale medier, og det rører 'Vild med dans'-værten dybt.

- Fuck hvor er du bare sej, Sarah!

- Sikke en lækker fyr og stort tillykke!

- Tror du hjælper uendeligt mange forældre, der står i samme situation - SÅ flot!

Siden tv-værten og skuespilleren Sarah Grünewald onsdag eftermiddag delte et billede af sin to måneder gamle søn, Luis, på Facebook og Instagram, er hun og sønnen nærmest druknet i kærlighed fra hele Danmark.

Mere end 22.000 personer har liket billedet på Facebook, og cirka 1.000 mennesker har brugt tid på at sende kærlige hilsener til 'Vild med dans'-værten.

Glad for at skabe et rum

Grunden til al kærligheden er, at Sarah Grünewald med billedet af Luis åbenhjertigt viser, at han har læbespalte. Og at billedet er ledsaget med en tekst, skrevet ud fra Luis' synsvinkel.

- Hej søde venner... Jeg hedder Luis, og jeg er lidt af en lækker karl. Mine forældre har i hvert fald ubeskrivelig stor optur over mig! Min læbe skal opereres i august, og det er cool, for dem, der skal gøre det, er de bedste i hele Norden, står der blandt andet.

Billedet har medført, at hundredevis af danskere selv fortæller åbent om at være født med læbe-gane-spalte eller har børn, der er det. Adskillige deler endda billeder af sig selv eller deres barn - og det rører Sarah Grünewald.

Vi har fået en sund, rask og helt fantastisk dreng, og at han har en lille ting, som skal fikses af nogle af de bedste i verden, er bare en lille ting for os.

Sarah Grünewald, tv-vært

- Det har været så overvældende. Jeg kan se, at opslaget er nået ud til over 700.000 mennesker, og jeg er blevet enormt rørt over de kommentarer, der er kommet. Jeg har været glad for at se, at jeg har kunnet lave et rum, hvor andre forældre med stolthed har sendt billeder ind og samtidig roser lægerne på Rigshospitalet, siger Sarah Grünewald til TV 2.

Skal opereres til august

Egentlig lavede Sarah Grünewald opslaget for at give svar på et spørgsmål, hun er blevet stillet adskillige gange, siden Luis blev født den 23. marts - nemlig om hun og hendes mand, Rasmus Backhaus, på forhånd vidste, at deres søn ville blive født med læbespalte. Det gjorde de, og det afskrækkede dem ikke, fortæller Sarah Grünewald.

- Vi fik det at vide, da jeg var 20 uger henne. Det, de gør, når de finder ud af, at man har et spaltebarn, er, at de tager prøver for at se efter kromosomfejl. Vi skulle vente på svar i to uger for at få at vide, om det kun var læben, eller om der fulgte noget mentalt med. Den uvished var svær at tackle, og vi skulle selvfølgelig lige finde ud af, hvad det indebar. Men vi har fået en sund, rask og helt fantastisk dreng, og at han har en lille ting, som skal fikses af nogle af de bedste i verden, er bare en lille ting for os, siger hun.

Luis skal opereres første gang til august og så igen, når han bliver cirka halvandet år gammel. Det, der kan volde problemer, er, at tænderne muligvis ikke vokser ud de rigtige steder og i stedet kan blive kastet lidt rundt i ganen. Det skal man vente på de blivende tænder for at finde ud af, og derfor skal han muligvis opereres igen, når han fylder fem-syv år. 

Sarah Grünewald afslørede sin graviditet på direkte tv under 'Vild med dans' sidste år. Se episoden her.

Læbespalten er dog ikke noget, som Sarah Grünewald og Rasmus Backhaus tænker over. Overhovedet. Sarah Grünewald havde bare lyst til at dele et billede af sin søn, som alle andre forældre gør.

- Ligesom alle andre scrollede jeg bare min kamerarulle igennem med de cirka 800 billeder, jeg har taget af ham, for at finde det bedste af ham. Og på det her ser han bare så glad og dejlig ud.

Sarah Grünewald vender til efteråret tilbage til 'Vild med dans', hvor hun skal være vært for fjerde gang.