Kendte

TV-vært deler rørende billede af sin søn: Jeg hedder Luis, og jeg er lidt af en lækker karl

Sarah Grünewald har lagt et billede af sønnen Luis, der har læbespalte, op på de sociale medier. Det har fået flere tusinde likes.

Vild med Dans-værten Sarah Grünewald bliver i øjeblikket mødt med masser af hjerter på de sociale medier for sit opslag om sønnen Luis, der blev født i marts. 

På billedet introduceres sønnen som "lidt af en lækker karl", og Sarah Grünewald skriver, at han skal opereres for sin læbespalte om et par måneder. 

- Hej søde venner.... Jeg hedder Luis og jeg er lidt af en lækker karl. Mine forældre har i hvert fald ubeskrivelig stor optur over mig! Min læbe, den skal opereres i august, og det er cool, for dem, der skal gøre det, er de bedste i hele Norden!

Billedet dukkede op onsdag eftermiddag, og det er hurtigt blevet populært - over 6000 har sendt et hjerte afsted på Instagram og flere end 18.000 synes om opslaget på Facebook.

En række danskere har samtidig delt billeder, historier og erfaringer om læbe-ganespalte - enten hos dem selv eller deres børn. 

Spalte kys herfra

I Danmark fødes mellem 130 og 140 børn årligt med læbespalte og/eller ganespalte.

Ifølge Landsforeningen Læbe-Ganespalte skyldes det, at ansigtet ikke er fuldstændigt sammenvokset, mens barnet endnu er et foster. Derfor er ansigtet ikke færdigudviklet, når barnet fødes. 

Mor og far vidste godt fra scanningen, at den var der, de vidste bare ikke, hvor lækker jeg ville se ud med den!

Sarah Grünewald

Sarah Grünewald skriver, at hun og manden, Rasmus Backhaus, kendte til spalten under graviditeten:

- Mor og far vidste godt fra scanningen, at den var der, de vidste bare ikke, hvor lækker jeg ville se ud med den!

I opslaget, som er skrevet ud fra sønnens perspektiv, står der til sidst, at Luis ikke rigtig orker Distortion-festlighederne, der i øjeblikket foregår i de købehavnske gader, men at Sarah Grünewald tager afsted i et par timer. 

- Spalte kys herfra, slutter hun.

Allerede da Luis blev født, nævnte tv-værten, at sønnen skulle opereres, men at han ellers har det fuldstændig perfekt "på trods af en lidt anderledes start på livet" - og så skrev hun også, at forældrene havde det lige så godt. 

- Vi er totalt forelskede og lykkeligere end nogensinde før...og en lille smule mere trætte.

Fortalte om graviditet på live-tv

Sarah Grünewald offentliggjorde tilbage i september, at hun var gravid på live-tv.  

Det skete under en 'Vild med Dans'-udsendelse, efter at der var begyndt at komme spørgsmål om, hvorvidt der var en dansebaby derinde. 

-  Og ja, det er der, sagde Sarah Grünwald lige inden pausen i programmet og forklarede senere til TV 2:

- Jeg valgte at sige det, fordi min telefon har været rødglødende hele aftenen, og jeg ved, der er mange journalister, der allerede har nys om det. Så hellere sige det til de mennesker, jeg holder af - og det er 'Vild med dans'-seere, min familie og mine venner. Det var rigtig dejligt at sige det der. 

Øverst kan du se øjeblikket, hvor tv-værten fortæller om sin graviditet, og herunder uddybber Sarah Grünewald beslutningen om at fortælle om babylykken på tv: