Kendte

Verdensstjerne laver "en Ghita Nørby": Hvem vinder kjoleduellen?

Hitsangerinden og sangskriveren Sia optrådte forleden på amerikansk tv i en kjole designet af danskeren Nicholas Nybro.

Han er designeren bag den mest omtalte kjole herhjemme i årevis. Nemlig den blodrøde, voluminøse kjole, som skuespilleren Ghita Nørby bar til Dronningens kulturbal tidligere på året.

Og tirsdag aften tog den danske designer Nicholas Nybro så endnu en skalp, da en af popmusikkens største stjerner fremviste et af hans designs på amerikansk tv.

Den australske sangerinde og sangskriver Sia, der står bag giganthits som 'Chandelier', 'Alive' og 'Elastic Heart', optrådte nemlig med sit seneste hit, 'Cheap Thrills', i finalen af den amerikanske udgave af talentprogrammet 'The Voice'. Og her bar den 40-årige sangerinde en kjole designet af danske Nicholas Nybro.

- Jeg er benovet, stolt og superglad for, at Sia valgte min kjole, siger Nicholas Nybro til modemagasinet Cover og tilføjer med henvisning til den omdiskuterede kjole, Ghita Nørby bar:

- Jeg er stolt over den position, jeg har lige nu. Jeg gør, hvad jeg elsker, og er kun stolt af, at det kan flytte grænser for, hvad mode er, siger han videre.

Se Sias optræden i 'The Voice' her.

"Moderkage" var et bankende hjerte

Flytte grænser og skabe debat må man bestemt sige, at Nicholas Nybro har formået at gøre med sine kollektioner. 

Særligt den kjole, som Ghita Nørby mødte op i til bal hos Dronningen tidligere på året, vakte stor opstandelse og blev kaldt alt fra moderkage over faldskærm til rumdragt.

Kjolen var inspireret af eventyret 'Snedronningen', fortalte Nicholas Nybro dengang til TV 2 og forklarede, at kjolen var et billede på et stort, bankende rødt hjerte. Og han lod sig da heller ikke mærke af, at det ikke var alle, der syntes lige godt om den famøse kjole.

- Jeg er gået fra at være en designer, der primært er kendt i modebranchen, til at nå ud til nogle helt andre mennesker. Det er pissesjovt, og jeg har gået rundt hele dagen og smågrinet over alle de bemærkninger, der er kommet, sagde Nicholas Nybro i marts til TV 2.

Afstemning

Hvilken kjole er pænest?