Kendte

Hollywood-skuespiller tomler i én måned og fortæller præcist, hvor du kan finde ham

Før Shia LaBeouf går i gang med en ny tennisfilm, som den danske instruktør Janus Metz står bag, blaffer han rundt i USA. Og alle kan samle ham op.

Nær byen Cheyenne i delstaten Wyoming kan man i øjeblikket finde skuespilleren Shia LaBeouf og to medrejsende. 

LaBeouf, der blandt andet er kendt fra film som 'Transformers' og Lars von Triers 'Nymphomaniac', er nemlig på farten.

Han tomler med to kunstnervenner, britiske Luke Turner og finske Nastja Rönkkö, fra 23. maj til 23. juni, og her kan man samle dem op og fragte dem hen, hvor man skulle få lyst til, skriver The Guardian.

Projektet hedder #takemeanywhere, og Shia LaBeouf og truppen lægger deres koordinater ud på Twitter, så deres rejseplaner er frit tilgængelige for alle.

Selv om ruten er uforudsigelig, står flere kunstinstitutioner bag initiativet.

Magasinet Vice har skabt en hjemmeside med et kort over, hvor trioen befinder sig, og her står der, at Boulder Museum of Contemporary Art, The Finnish Institute i London og Frame Contemporary Art Finland støtter eventyret.

Gensidig tillid

I et interview med Vice har de tre kunstnere forskellige forklaringer på, hvorfor de har kastet sig ud i projektet. Det handler blandt andet om at skabe nye venskaber, gensidig tillid og at fokusere på rejsen fremfor destinationen. 

- Vi lægger al vores tillid i fællesskabet, i netværket - de beslutter og bestemmer, hvad der skal ske, siger den britiske kunstner Luke Turner til Vice.  

Indtil videre er flere fans stødt på Shia LaBeouf, og de har lagt billeder af møder med stjernen ud på Twitter. Nogle er også taget ud på en længere køretur for at finde skuespilleren ud fra koordinaterne: 

Står bag flere events

Det er ikke første gang, at LaBeouf og kunstnerfælleskabet har skabt overskrifter. 

Under hashtagget #allmymovies livestreamede skuespilleren sig selv i en biograf, mens han så alle de film, han har medvirket i. Derudover har taget telefonopkald fra fremmede under hashtagget #touchmysoul, hvor han bad dem om netop dette - at fortælle om noget rørende. 

En event under hashtagget #iamsorry endte dog helt galt. Her opfordrede Shia LaBeouf til at møde sine fans i stilhed og på tomandshånd, men det resulterede angiveligt i overgreb fra en kvindelig fan, har skuespilleren fortalt. 

I forlængelse af #iamsorry trådte Shia LaBeouf frem på den røde løber med en papirspose over hovedet til screeningen af Lars von Triers film 'Nymphomaniac' ved filmfestivalen i Berlin i 2014. På papirsposen står der på engelsk 'Jeg er ikke længere kendt'.

Ny film om tennislegender

Snart kaster den kontroversielle skuespiller sig over rollen som den amerikanske tennisspiller John McEnroe i en film om legenderne Björn Borg og McEnroe. Det blev annonceret under årets filmfestival i Cannes.

Filmen 'Borg/McEnroe' vil blive instrueret af den danske instruktør Janus Metz, der blandt andet står bag dokumentaren 'Armadillo', og indspilningerne begynder til efteråret.

Filmen forventes at få premiere i 2017.