Kendte

Filmstjerne advarer om omfattende pædofili i Hollywood

Elijah Wood udtaler i et interview til Sunday Times, at folk med pædofile tendenser i årevis har været beskyttet af magtfulde profiler i Hollywood.

Tidligere har der været enkelte sager ude i medierne om pædofile overgreb i Hollywood. Deriblandt har 'Den 7. Himmel'-skuespilleren Stephen Collins tilstået at have haft seksuel omgang med tre mindreårige piger.

Også i Storbritannien blev en større pædofili-skandale optrevlet omkring BBC-børneværten Jimmy Savile, som efter sin død i 2011 blev anklaget for at have haft sex med en lang række piger under den seksuelle lavalder.

Men nu advarer den 35-årige skuespiller Elijah Wood, der er kendt for rollen som Frodo Sækker i 'Ringenes Herre'-filmene, om, at han gennem sin karriere har været vidne til, hvordan pædofile har haft frit spil i Hollywood, fordi de angiveligt er blevet beskyttet af magtfulde mennesker i filmindustrien.

- Jeg har fået indblik i branchens mørke underverden og er blevet klar over, at overgrebene stadig foregår, siger Elijah Wood i et større interview til Sunday Times.

Blev beskyttet af sin mor

Elijah Wood var otte år gammel, da han i 1989 for første gang stiftede bekendtskab med Hollywood gennem sin medvirken i 'Tilbage til fremtiden II'.

Ifølge egne udtalelser har han selv været forskånet for pædofile tilnærmelser, og det skyldes først og fremmest, at hans mor har holdt ham væk fra alle selskabelige sammenkomster i filmbyen.

- Hun bekymrede sig mere om at opdrage mig til at blive et godt menneske, end i at fremme min karriere, siger Elijah Wood til Sunday Times og tilføjer, at de unge skuespillere generelt anses for at være et "let bytte" for pædofile ved Hollywood-festerne.

- Når man er ung og naiv, har man meget lidt kendskab til verden. Samtidig vil man gerne opnå succes. Folk med parasitiske interesser vil da opfatte én som sit bytte, lyder det fra 'Hobbitten'-stjernen, der tilføjer.

- Dét, der oprører mig mest i den her sammenhæng, er, at ofrene ikke har samme mulighed for at komme til orde som dem, der har magt, konstaterer han.

Bakkes op af forældregruppe

Det er dog ikke bare Elijah Wood, der fornemmer, at en pædofili-skandale er under optræk i Hollywood. Beskyldningerne om, at ældre topfigurer i filmbyen skulle holde hånden over sexmisbrug af børn har taget fart i de senere år.

Anne Henry, der er medstifter af foreningen Bizparents - en forældregruppe, der er startet op for at hjælpe barneskuespillere - anslår ifølge Sunday Times, at Hollywood for øjeblikket giver dække for omkring 100 aktive pædofile og at en "tsunami af misbrugsanklager" er på vej.

En af de tidligere barnestjerner fra 1980'erne, som har udtalt sig offentligt om Hollywoods pædofili-problemer, er Corey Feldman, der i 2012 fortalte, at han som 14-15-årig var udsat for, at ældre mænd "kredsede om ham som gribbe" ved fester i filmbranchen. Som konsekvens har han efterfølgende haft mentale helbredsproblemer og været ude i alkohol- og stofafhængighed.