Kendte

Dansk topinstruktør: Lars von Trier ville have sex med min kone

En journalist fik et lidt andet svar, end han havde regnet med, da han spurgte Nicolas Winding Refn om forholdet til Lars von Trier.

Et pressemøde under filmfestivalen i Cannes tog fredag en uventet drejning, da den danske filminstruktør Nicolas Winding Refn blev spurgt ind til sin danske kollega Lars von Trier.

En norsk journalist ville vide, om Winding Refn og von Trier har en intern konkurrence, hvor det det gælder om at få skuespillerne til at gøre de mest ekstreme ting.

Men der var tilsyneladende andre dele af forholdet til Lars von Trier, som Nicolas Winding Refn hellere vil tale om.

- Lars er Lars, han har taget mange stoffer, du ved ’over the hill’, så du har det svar, sagde Nicolas Winding Refn og fortsatte:

Den sidste ting, jeg så Lars gøre, var da han sagde til min kone, at han ville have sex med hende. Hun bad ham skride. Så han fandt en anden ’slut’(nedsættende ord for en kvinde, red.), sagde Nicolas Winding Refn til stor morskab for skuespillere og journalister ved pressemødet.

Begejstrede anmeldere

Nicolas Winding Refns film ”The Neon Demon” er med i konkurrencen om Guldpalmen ved den prestigefyldte filmfestival i Cannes. Og efter den første pressevisning i Cannes torsdag, var der store roser til den danske instruktør fra anmelderne.

Filmen handler om en ung pige, der kommer til Los Angeles for at blive model.

Filmen, der genremæssigt kategoriseres som en gyser-thriller, handler om den spirende model Jesse, der flytter til storbyen Los Angeles for at forfølge sine drømme.

Her bliver hun mål for en gruppe mennesker, der er besat af hendes skønhed og vil gøre alt, der skal til for at "fortære" hendes ungdommelighed.

Stjernespækket film

Hovedrollen spilles af den 17-årige amerikaner Elle Fanning, der medvirkede i sin første film, inden hun var fyldt tre år, da hun skulle spille en yngre udgave af sin storesøster, Dakota Fanning, i filmen "I Am Sam".

På rollelisten kan også skuespillere som Keanu Reeves og Christina Hendricks findes.

"The Neon Demon" er Refns efterfølger til filmen "Only God Forgives", der havde premiere ved Cannes-festivalen i 2013. 

Filmfestivalen løber frem til 24. maj, hvor Guldpalmen og en lang række andre priser bliver uddelt.

Den danske succesinstruktør Nicolas Winding Refn var sidste år med i den jury, der bestemte, hvilken film der skulle have Guldpalmen.

Filmen har dansk premiere den 8. juni.