'Danmark har talent'-vært og Claes Bang spiller over for Hollywood-stjerne i ny film

16x9
Claes Bang og 'Danmark har talent'-vært Christopher Læssø spiller over for 'Mad Men'-stjernen Elisabeth Moss i filmen 'The Square'. Foto: Scanpix/TV 2-collage / Scanpix/TV 2-collage

Claes Bang og Christopher Læssø medvirker i en ny film af instruktøren bag 'Force Majeure'. Elisabeth Moss har den kvindelige hovedrolle.

De er begge kendt fra populære programformater på TV 2.

Christopher Læssø som vært på 'Danmark har talent' og Claes Bang som politimanden Martin i 'Anna Pihl'.

Og ifølge de amerikanske kendis-medier Hollywood Reporter og variety.com dukker de to danskere nu snart op i en overraskende konstellation med Hollywood-stjernen Elisabeth Moss, bedre kendt som den unge sekretær Peggy Olson i tv-serien 'Mad Men'.

Manden bag det hele er den svenske instruktør Ruben Östlund, som i 2014 hittede verden over med det Cannes-vindende og Golden Globe-nominerede filmhit 'Force Majeure'.

En distræt museumsdirektør

Hovedrollen i 'The Square', som er titlen på Östlunds nye film, indtages af Claes Bang, der spiller en dansker, som får det prestigefulde job som direktør for et stort kunstmuseum i Stockholm. Her har han ambitioner om at imponere den internationale kunstverden med en eksperimentel og nytænkende udstilling, 'The Square'. Et projekt, der ikke forløber uden forhindringer.

- Min karakter er en smule distræt, og da han får stjålet sin telefon og sin pung, kommer det til at fylde så meget for ham, at han har svært ved at forvalte ansvaret for sin udstilling på en forsvarlig måde, siger Claes Bang til TV 2 og fortsætter.

Sådan kender vi Christopher Læssø og Claes Bang bedst - som henholdsvis 'Danmark har talent'-vært og retskaffen politimand i tv-serien 'Anna Pihl'.
Sådan kender vi Christopher Læssø og Claes Bang bedst - som henholdsvis 'Danmark har talent'-vært og retskaffen politimand i tv-serien 'Anna Pihl'. Foto: TV 2-collage / TV 2-collage

- Jeg må ikke afsløre så meget om handlingen i filmen, men jeg kan fortælle, at den rummer nogle absurd mærkelige scener. Og hvis man var fan af 'Force Majeure', vil man nok også kunne lide 'The Square', der har den samme form for underspillede humor, siger han.

To danskere i Stockholm

Christopher Læssø, som ud over at være tv-vært også er uddannet skuespiller, har rollen som den distræte museumsdirektørs assistent, Michael.

-  Vi er jo de her to danskere i Stockholm, og jeg skal forsøge at hjælpe Claes' karakter, Fabrice, igennem de ting, han roder sig ud i, og jeg kan afsløre, at der opstår en del situationer undervejs, fortæller Christopher Læssø og tilføjer.

- Manuskriptet er meget komplekst og samtidig skidesjovt. Det er jo ikke falden-på-hale-komedie, men mere subtil humor, som er situationsbåret, og der er mange sidehistorier undervejs, lyder det fra Christopher Læssø, der ligesom Claes Bang har været igennem en længere casting-proces med instruktøren Ruben Östlund.

Optagelserne til filmen spænder over de kommende fem måneder, og da Christopher Læssø for længst har sagt ja til at blive vært for en ny sæson af 'Danmark har talent', skal han sørge for at få det hele til at gå op i en højere helhed.

- Der er lige to dage, der lapper ind over Danmark har talent. Men det sørger min manager Christian for at finde en løsning på. Sådan noget bliver jeg selv alt for stresset over, konstaterer Læssø med et lille grin.

33-årige Elisabeth Moss fik sit store gennembrud i 2007 som den bly sekretær Peggy Olson i tv-serien 'Mad Men'.
33-årige Elisabeth Moss fik sit store gennembrud i 2007 som den bly sekretær Peggy Olson i tv-serien 'Mad Men'. Foto: Scanpix / Scanpix

Overvældet og lykkelig

Da det ikke er hver dag, man lige tegner en kontrakt på en hovedrolle i et internationalt filmprojekt, er Claes Bang selvfølgelig heller ikke upåvirket af at have landet rollen i 'The Square'.

- Jeg er både overvældet og lykkelig over det, og jeg glæder mig meget til at skulle spille over for Elisabeth Moss. Jeg har ikke andet kendskab til hende end alle andre danskere, der har set 'Mad Men', så jeg kan bare sige, at jeg er imponeret over hendes talent, og jeg er sikker på, at hun bliver interesant at arbejde sammen med, siger Claes Bang.

Den 33-årige 'Mad Men'-stjerne skal spille en journalist, som har specialiseret sig i at skrive om kunst, og hun bliver på flere måder involveret i The Square-udstillingen.

Optagelserne til 'The Square' finder sted fra juni til oktober i Stockholm, Göteborg og Berlin, og filmen får premiere i 2017.

I mellemtiden kan du nyde Claes Bang og Christopher Læssø i henholdsvis 'Anna Pihl' og 'Danmark har talent' på TV 2 Play.