Kendte

Camre skilt for fjerde gang: - Jeg synes det er en overreaktion

Ekskonen ville hjem til Skagen efter to år i København, fortæller Mogens Camre, der ikke udelukker at finde kærligheden på ny.

DF-veteranen Mogens Camre er blevet skilt - igen. Ægteskabet med Karen Helbo varede i to år og blev den 80-årige politikers fjerde af slagsen.

Den tidligere europaparlamentariker og folketingspolitiker har syv børn fra de tidligere ægteskaber med henholdsvis Marianne Camre, forfatteren Vita Andersen og operasangerinden Lene Tychen Camre.  

Ifølge DF-politikeren skydes skilsmissen i januar måned, at hans nu tidligere kone ikke kunne falde til i København og savnede sit tidligere hjem i Skagen.

- Det var vel nok det forhold, at min kone ikke var glad for at bo i København. Hun kommer fra Skagen og følte sig ensom herovre. Og hun synes, at hendes verden var blevet for forandret herovre. Så hun ville flytte hjem, fortæller Mogens Camre.

Vores verdener var nok for forskellige.

Mogens Camre (DF)

- Vores verdener var nok for forskellige

Og du var ikke indstillet på at flytte med?

- Nej, nej, udover sommermånederne er der ikke noget at lave i Skagen, hvis man da ikke er fisker. Vores verdener var nok for forskellige til trods for, at der ikke var så stor uddannelsesmæssig forskel. Det var ikke mit valg, men vi er absolut stadig gode venner.

Så du ønskede ikke at blive skilt?

- Nej, jeg må indrømme, at jeg synes, det var en overreaktion fra min tidligere kone. Hun ville hjem til Skagen.

Har du stadig mod på kærligheden?

- Det kan man aldrig sige på forhånd. Fremtiden kender ingen. Men jeg bliver ikke spor ensom. Den danske hovedstad er livlig. Jeg kender mange mennesker.

'Serielt monogam'

Det er dit fjerde ægteskab. Kan det være dig, som er svær at leve sammen med?

- Det er jeg vist ikke den rigtige at spørge om. Mit forrige ægteskab varede 18 år. Nogle af de andre noget mindre. Jeg tror ikke, jeg er særlig vanskelig. Jeg ser det som et udtryk for det, man kalder serielt monogami.

Du er blevet 80 for ikke så længe siden. Stiller du op til byrådet ved næste valg?

- Jeg er sund og rask, så hvorfor skulle jeg ikke blive ved med at arbejde. Jeg er medlem af byrådet, og der regner jeg da med at fortsætte.

Mogens Camre var i en årrække medlem af Folketinget for Socialdemokraterne, men skiftede i 1999 til Dansk Folkeparti. For DF blev han valgt til EU-parlamentet samme år og nåede senere at blive valgt til Folketinget i 2007, men opgav kort efter sit mandat til stor frustration for DF-toppen.

Camre er kendt som en kontroversiel stemme i udlændingedebatten. Han blev i februar 2016 dømt for overtrædelse af racismeparagraffen for forhånende udtalelser om muslimer i et tweet. Camre sidder i øjeblikket i byrådet i Gladsaxe.

TV 2 har uden held forsøgt at få en kommentar fra Mogens Camres ekskone Karen Helbo.