Serieland

Top fem: De mest belastende mødre i tv-serier

Vi har bedt 'Serieland'-værterne finde de fem mest belastende, irriterende og ondskabsfulde mødre i serieuniverset i anledning af mors dag.

'Mor er den bedste i verden'. Sådan lyder en skøn talemåde, men det er en sandhed med modifikationer, så snart man bliver præsenteret for de fem mødre i denne artikel.

Det er mors dag - og dagen i dag skal primært bruges til at hylde mødre verden over. Men man kan også få kvalme, hvis man får alt for meget af det søde, så derfor har vi bedt værterne på 'Serieland' - Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg - om at præsentere en lidt anden type af mødre fra serieuniverset. 

Her får du de fem mest belastende mor-typer i tv-serier. 

De fem mest belastende mødre i tv-serier

 1. Den manipulerende mor

  Marie Barone (Doris Roberts) fra Alle Elsker Raymond.

  Alle danser efter Marie Barones fløjte, om det så er hendes to sønner eller apatiske mand, der mest af alt ligner en slagen krigsveteran efter et helt liv sammen med fjenden. Ud over at favorisere sin ældste søn, Ray, over den svigtede voksenbaby, Robert, så er Marie konstant ude på at nedgøre og ydmyge sin ellers perfekte svigerdatter, Debra. Alt sammen en effektiv strategi som sikrer, at alle er afhængige af Marie selv, og at alle sørger for at holde sig gode venner med familiens selvudråbte overhoved.

  Se et klip med Marie her.

 2. Curlingmoren

  Cersei Lannister (Lena Headey) fra Game of Thrones.

  Det er ikke den mest lovende start på et forældreskab, at undfangelsen sker med ens bror - der uden at blinke skubber børn ud vinduet (der er ingen grænser for, hvad Nikolaj Coster-Waldau ikke vil gøre for incestuøs kærlighed). Men det største problem er faktisk, at Cersei er så ekstrem en curling-mor, at hendes ækle kongesøn Joffrey får henrettet både dyr og mennesker til højre og venstre, hvis de ydmyger ham den mindste smule.

  Se et klip med Cersei her.

 3. Den følelseskolde mor 

  Julie Cooper (Melinda Clarke) fra The O.C.

  Julie har absolut ingen grænser.

  Hun dyrker sex med sin datters ekskæreste og går skamløst efter de rigeste mænd, hun kan finde. Der er faktisk næsten ingen grænser for, hvad Julie vil gøre for at sikre sig, at hun har den rette indkomst. Om det så kræver, at hun forgifter folk med sovepiller. Dog var det mest utilgivelige, da hun uden at blinke sendte datteren Kaitlin’s pony væk, da hun fandt ud af at den led af AlopecIa (hårløshed).

 4. Den passivt aggressive mor

  Ruth Fisher (Frances Conroy) fra Six Feet Under.

  Ruth er den ultimative passivt-aggressive mor. Hende der holder alle sine følelser så langt gemt væk, at hun ikke kan arrangere en blomsterbuket, uden at den ser fuldstændig forkrampet ud. Og så bliver hun alligevel superskuffet, når hendes børn ikke fortæller hende deres hemmeligheder. Man kan faktisk se dramaserien 'Six Feet Under' som en lang fortælling om Ruth, der prøver at blive en mindre utålelig mor.

  Se hende her.

 5. Den grænsesøgende mor 

  Betty Draper (January Jones) fra Mad Men.

  Betty er lige så uligevægtig, som hun er smuk. Det eneste formildende ved Betty er, at det ikke kan være helt let at være gift med den alkoholiserede playboy Don Draper. Det undskylder dog ikke Bettys konstante behov for at prøve grænser af overfor sine børn, hvad enten det er at låse sin datter Sally ind i et skab eller skille sig af med børnenes eneste stabile rollefigur Carla, da hun viser sig at være for stor en konkurrent på hjemmefronten.

  Se et klip med hende her.

Du kan se alle tidligere afsnit af 'Serieland' på TV 2 PLAY. Næste afsnit kommer onsdag den 11. maj.