Toppen af poppen

Toppen af poppen: Det frygter deltagerne mest

TV 2 har taget en snak med Ida Corr, Fallulah, Peter A.G. og Troels Gustavsen om, hvad de glæder sig til som deltagere i 'Toppen af poppen'.

De otte deltagere satte sig tidligt tirsdag morgen i denne uge ind i en hvid minibus og kørte til Kalundborg. Destinationen var Samsø, som lægger omgivelser til dette års sæson af 'Toppen af poppen'.

Deltagerne er Peter A.G., Hanne Boel, Ida Corr, Fallulah, Lau Højen fra Carpark North, Djämes Braun og Troels Gustavsen, der laver musik under kunstnernavnet Noah.

Ida Corr, der for nylig udsendte singlen 'Down' efter en længere periode, hvor hun havde trukket stikket til musikken, er vild med 'Toppen af poppen'.

- Det er fedt med et musikprogram, der i den grad giver folk et indblik i, hvad vi laver og samtidig også udfordrer os på en måde, som jeg er vild med.

Den 38-årige sangerinde, der for alvor brød igennem med det internationale hit 'Let Me Think About It', synes, det er vigtigt, at de andre kunstnere bliver glade for hendes fortolkning af deres sange.

- Jeg ville blive rigtig ked af det, hvis personen følte sig skuffet, ikke syntes, det var fedt eller følte sig misforstået. For det skal jo være en hyldest til kunstneren.

Ida Corr poserer her med Gnags, hvor hun var korpige sammen med Anne Seier, der stadig turnerer med bandet.

Ida Corr har også været korsanger, hvilket hun blandt andet har været for Thomas Helmig, Sanne Salomonsen og Gnags. Derfor kender hun Peter A.G. fra de mange somre på landevejen mellem de forskellige festivaler.

Om det bliver en udfordring at fortolke Peter A.G.s musik, nu hvor hun har sunget sangene hundredvis af gange, kan du se i interviewet øverst i artiklen.

Udfordring at skulle synge på dansk

30-årige dansk-rumænske Fallulah med det borgerlige navn Maria Christina Apetri brød for alvor igennem herhjemme med singlen 'Out of It' tilbage i 2011. Og netop dén sang håber hun, at en af de andre deltagere vil fortolke.

- Jeg glæder mig mega meget, og jeg er så spændt, sagde Fallulah til TV 2, inden hun satte sig ind i bussen tirsdag morgen.

Fallulah er ligesom Ida Corr vild med programmet og har faktisk haft lyst til være med i nogle år. Det med at fortolke andres musik er ikke nyt for Fallulah, hun holder nemlig meget af at synge andres sange. Det er noget helt andet, hun har været bekymret for:

- Det har virkelig været en udfordring at skulle fortolke og synge nogle af de andre kunstneres dansksprogede sange, for jeg er jo vant til at synge på engelsk.

Har det sværest med Peter A.G.

Troels Gustavsen er ikke bange for at indrømme, at det har været med en vis ærefrygt, at han har sagt ja til at være med i 'Toppen af poppen' og dermed skal fortolke andre musikeres musik.

- Generelt har jeg en vis ærefrygt over at skulle fortolke nogle af de andres sange, fordi de har lagt tid og kræfter i deres sange, og der sidder jo også et publikum ude i stuerne, som også har nogle særlige forhold til sangene, siger Troels Gustavsen og fortsætter:

- Jeg tror, jeg har det sværest med Peter A.G. Han har været i branchen i mange år, og de sange, han har skrevet, er jo klenodier for mange, så det har jeg smule ærefrygt over at skulle pille ved.

Dog glæder han sig til at kaste sig ud i det og ikke mindst opleve de andre deltageres versioner af sine egne sange.