Størst

Peter Ingemann: Jeg er vokset op med, at kaos er normalt

Peter Ingemann har haft en kaotisk barndom, som i dag har gavnet hans værtsjob på programmet 'Størst'.

Mere end 500.000 danskere følger med hver tirsdag, når TV 2-programmet 'Størst' besøger nogle af de største menneskeskabte steder i verden.

Programmets popularitet skyldes ikke mindst de fascinerende bygningsværker, områder og fænomener, som verden byder på. Det skyldes også den altid grinende vært, Peter Ingemann, der ikke er bleg for at kaste sig ud i lidt af hvert.

I anden sæson af 'Størst' er Ingemann blandt andet blevet alvorligt syg, efter at han drak vand fra en sø i Rusland. Han har spillet russisk roulette, drukket sig fuld i whiskey, været på bordel og blevet klædt ud som drag queen.

TV-værten fra Ry ser ikke ud til at have nogen grænser. Udfordringerne bliver taget i stiv arm og er som regel efterfuldt af et højlydt grin. 

- Min bardom lyder som en gangsterfilm

Men i tirsdagens 'Go' Morgen Danmark' kunne Peter Ingemann fortælle, at hans barndom med en flamboyant og alkoholiseret far bærer en stor del af skylden for, at han i dag tør kaste sig ud i ting, der for de fleste virker grænseoverskridende.

Jeg er mere bange for at sidde i et studie i en pæn rød sofa sammen med en venlig mand som dig, end jeg er for at få en strømpistol i panden.  

Peter Ingemann

- Der var elskerinder, skydevåben, spritkørsel og afsporing af toge, og en båd der sprang i luften. Det lyder nærmest som en gangsterfilm - min far var ikke gangster, men der var knald på, fortæller han og fortsætter:

- Jeg er vokset op med, at kaos er normalt, og jeg er ret god til at navigere i kaos. Når vi optager 'Størst' ved groft sagt at lade kameraet køre - at se hvad der sker, som at jeg går op på en scene, og de stikker en pistol i tindingen på mig - så føler jeg mig næsten hjemme, lyder det fra Ingemann.

Han fortæller iøvrigt, at det i virkeligheden er mere skræmmende for ham at blive interviewet i 'Go' Morgen Danmark', end det er kaste sig ud i de grænseoverskridende ting i 'Størst'.

- Jeg er mere bange for at sidde i et studie i en pæn rød sofa sammen med en venlig mand som dig, end jeg er for at få en strømpistol i panden, forklarer Ingemann i interviewet med 'Go' Morgen Danmark-vært' Michael Robak. 

Den rå og kaotiske barndom har Peter Ingemann formået at vende til noget positivt i dag, hvor det oven i købet er blevet hans livsfilosofi.

- Jeg kan bruge de ting, jeg fik med i barndommen. Det er også min livsfilosofi. Brug de ting, der også var dårlige, til noget godt. For ellers var de jo bare rent "røv", siger han smilende. 

Du kan se klippet øverst i artiklen.

Klædte sig ud som kvinde

I samme interview kunne Peter Ingemann også fortælle, at han helt indtil 14-års alderen holdt af at iklæde sig dametøj, og at det derfor ikke var grænseoverskridende for ham at blive sminket af 'Mary Scary', da 'Størst' var i den sydafrikanske hovedstad Cape Town. 

- Jeg boede langt ude på landet, der var langt til legekammeraterne, og så klædte jeg mig ud. Det lyder næsten sygeligt, forklarer han grinende. 

Se Peter Ingemann fortælle om sine udklædnings-tendenser i klippet herunder:

Husk at du kan se begge sæsonner af 'Størst' på TV 2 PLAY