Johnny Depp og konen slipper for fængsel og undskylder i video

Johnny Depps kone, skuespillerinden Amber Heard, slap for 10 års fængselstraf, efter hun tilstod at have smuglet parrets to hunde ind i Australien.

De fleste sætter næppe lighedstegn mellem en sag om smugling og to små Yorkshire Terrier.

Men ikke desto mindre var det, hvad skuespillerinden Amber Heard måtte stå skoleret for, efter hun sidste år hemmeligt medbragte hendes og gemalen Johnny Depps to hunde, Pistol og Boo, til Australien, hvor Depp var i gang med optagelser til den femte 'Pirates of the Caribbean'-film.

Ville aflive hundene

Australien er kendt for sine skrappe importregler grundet landets særprægede natur- og dyreliv.

Derfor skal alle hunde, der bliver bragt til landet, i karantæne i mindst 10 dage efter ankomsten for at undgå spredning af sygdomme som for eksempel rabies.

Men det var altså disse regler, Amber Heard brød, da hun ikke gjorde toldmyndighederne opmærksomme på de to hunde, der nåede at opholde sig i landet i flere uger, før det blev opdaget.

Et sådan brud tager man ikke let på 'Down Under'. Den daværende australske landbrugsminister, Barnaby Joyce, blev mildest talt rasende og gav parret to dage til at få hundene ud af landet, ellers ville de blive aflivet.

Men selvom Hollywood-parret forlod landet med hundene på armen, blev Amber Heard sigtet for smugling og dokumentfalsk og stod over for en straf på op til 10 års fængsel.

Tilstod i retten

Mandag erkendte den 29-årige skuespillerinde sig så skyldig i at have fremvist et "falsk eller misvisende dokument" for de australske toldmyndigheder, skriver CNN.

Hun forklarede i retten Queensland, at hun var "distraheret", da hun skulle udfylde de forskellige immigrationsformularer ved ankomsten til landet. Men ifølge CNN fastholdt anklageren, at "det ingen undskyldning var", og at "loven gælder for alle".

Heldigvis for skuespillerinden valgte retten at droppe sigtelsen om hundesmugling og dermed fritage hende for fængselstraf. I stedet blev hun idømt én måneds betinget dom, som forudsætter, at hun udviser god opførsel.

Overtræder hun loven i denne periode, skal hun betale den nette sum af 1000 australske dollars, eller hvad der svarer til cirka 5000 danske kroner.

Undskylder i video

Johnny Depp var ikke selv sigtet i sagen, men ledsagede sin kone til retten, hvor pressen var mødt massivt op.

I forbindelse med retsmødet offentliggjorde den australske regering en video af de to skuespillere, hvor de ikke blot undskylder og forklarer, at det er vigtigt, at man passer godt på den australske natur, men også får rost det australske folk for at være "hjertevarme" og ligeså "unikke" som landets natur.

Sidst men ikke mindst får Depp konstateret, at de australske myndigeder slår hårdt ned på dem, der bryder loven, og at man skal huske at deklarere alt, når man rejser ind i landet.

Sidstnævnte glemmer parret nok ikke foreløbig.

Du kan se videoen øverst i artiklen.