Svenskerne älskar 'Badehotellet': Den er jättebra

Tredje sæson af 'Badehotellet' har gået sin sejrsgang i Sverige, og de svenske tv-seere længes allerede efter mere nordjysk sommerdrama.

Mens det efterhånden er to måneder siden, at vi herhjemme tjekkede ud fra Andersens Badehotel, så har de svenske tv-seere fortsat det sidste afsnit af sæson tre til gode.

Den særlige sæsonafslutning, der foregår i efteråret, hvor en stumfilm skal indspilles på hotellet, løber over skærmen på den svenske kanal TV4 tirsdag aften, og at dømme ud fra kanalens Facebook-side har svenskerne taget Hanna Lundblad og Stig Thorsboes serie om det nordjyske badehotel til sig i lige så høj grad som danskerne.

- Så fantastisk god, det bedste længe! Vidunderlige skuespillere, miljø osv. Jeg elsker den, skriver eksempelvis Yvonne Johansson, mens Inger Berglund skriver:

- Elsker serien! Danskerne er suveræne til at lave serier!

Kan ikke vente på ny sæson

Generelt er det ord som "älskar", "jättebra" og "underbar", der går igen i de mere end 100 kommentarer i TV4's opslag. Men en anden fællesnævner i kommentarerne er, at de begejstrede svenskere - ligesom også de danske tv-seere - slet ikke kan vente med en ny sæson af 'Badehotellet'.

- Jeg har fulgt serien siden første afsnit. Jeg elsker den og håber på mange nye afsnit fremover. Trist at den slutter i aften, skriver Carina Lindqvist-Hansson og bliver bakket op af blandt andre Ulrika Borgkvist Göransson:

- Elsker 'Badehotellet'! Der er bare alt for få afsnit.

Da tredje sæson af 'Badehotellet' blev sendt på TV 2 tidligere på året, slog serien flere rekorder.

Det sidste afsnit, som altså sendes på svensk tv tirsdag aften, havde hele 1.623.000 seere, hvilket er det højeste antal seere til en fiktionsserie på TV 2 siden 'Strisser på Samsø' i 1997, og også næstsidste afsnit satte rekord. Det afsnit vurderede seerne nemlig til 4,7 på en skala fra 1 til 5, hvilket er en tangering af en rekord, som kun 'Matador' og julekalenderen 'Tidsrejsen' tidligere har opnået.

Optagelser begynder til juni

TV 2 har for længst bekræftet, at der kommer en fjerde sæson af 'Badehotellet', og forfatterparret bag, Hanna Lundblad og Stig Thorsboe, er i disse måneder i fuld gang med at skrive manuskriptet til den kommende sæson, som begynder optagelserne til juni. Og her dukker nye ansigter op, har forfatterparret tidligere afsløret over for TV 2.

- Fjerde sæson bliver et fornøjeligt gensyn med alle de gamle gæster, men der dukker også nye ansigter op på det lille badehotel. Både nogle der tager hovedindgangen belæsset med dyre læderkufferter, og andre der banker på køkkendøren med hatten i hånden.

- For vi er kommet til sommeren 1931, og verdenskrisen er for alvor kommet til Danmark. Men der er jo også en hel del historier, vi har sat i gang, som vi selvfølgelig kommer til at høre meget mere om, lød det i februar fra Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

'Badehotellet' vender tilbage på TV 2 først i 2017.