Kendte

Christopher om de kinesiske piger: Jeg vinder dem én af gangen

Fredag udgiver den danske sanger Christopher sit tredje album, Closer.

Med sit lyse, krøllede hår og sin afslappede fremtoning kan han få de fleste piger til at blusse en smule i kinderne. Selv nogle benhårde journalister må lade et let klukkende grin liste over læberne, da den 24-årige sanger træder ind ad døren.

Selvom han er taget til TV 2s studie i København for at lave et seriøst interview på Kulturen på News, har han tid til at skrive et par autografer. Til de ansattes niecer og døtre. Selvfølgelig.

På fredag er danske Christopher klar med sit tredje album, Closer. Og selvom det kun er fire år siden, at hans første album udkom, har han allerede stor succes – både i Danmark og i udlandet.

- Jeg har fra starten haft store drømme og været virkelig ambitiøs. Jeg har altid skrevet på engelsk, fordi jeg har haft kig på udlandet. Jeg ved selvfølgelig godt, at det ikke er noget, som sker over natten. Det er en lang proces, og det kræver super meget hårdt arbejde, siger Christopher til TV 2.

Allerede med kinesisk kælenavn

I Kina nynner befolkningen 'Limousine'. Et Christopher-nummer, der gennem fire uger har ligger nummer et på det kinesiske Spotify. Og så har den danske sanger optrådt på kinesisk tv. For 80.000.000 seere.

- Der bor så mange mennesker, så der er en helt anden volumen. Det er sådan nogle tal, man slet ikke kan forholde sig til, når det største musikshow herhjemme er 'Danish Music Awards' med 1.500.000 seere, hvis det virkelig peaker, fortæller Christopher.

Kineserne har givet sangeren kælenavnet ’Ung Friskhed’.

- Det passer åbenbart skide godt på mig. Jeg har taget det til mig.

Selvom det tager tid at opbygge sit renomé som international kunstner, så er de kinesiske piger allerede begyndt at skrige, når sangeren viser sig.

- Det er bare at vinde dem én af gangen. Der er folk, som synger med, venter uden foran hotellet og i lufthavnen. Det er sjovt at prøve, men det er lidt at starte forfra.

Dansk musik vinder frem

Og Christopher er ikke den eneste danske artist, der har succes uden for Danmarks grænser.

Ifølge den kommende årsrapport fra brancheorganisationen Koda tjener danske musikere over tyve procent mere på pladesalg og turneer i udlandet end for blot fem år siden.

- Jeg tror altid, at det har været en kæmpe ambition for mange danske kunstnere at slå igennem i USA og udenfor de danske grænser. Vi har set folk prøve i mange år. Det er svært, og du skal have noget unikt. Men så så vi måde MØ slå igennem med et Major Lazor-nummer og senest Lukas Graham, siger Christopher.

Faktisk mener han, at andre succesfulde, danske kunstnere har været med til at bane vejen for hans egen succes.

- Det retter fokus på den danske musikscene og kan være med til at sparke nogle døre ind. Jeg tror klart, at folk er mere tilbøjelige til at sige: Okay, han er også fra Danmark. Det kan være, at det er ligeså fedt, som det, de andre har lavet, forklarer han.

Privat danner Christopher par med modellen Cecilie Haugaard, som han bor sammen med.