Serieland

Top 3: Her er de bedste historiske serier nogensinde

Har du huller i historieundervisningen? Så frygt ej - det kan du nemlig rette op på ved at se lidt flere tv-serier.

Tv-serier behøver bestemt ikke kun at være tidsfordriv. Vælger man den historiske genre, kan man også blive klogere på eksempelvis guldalderen, 2. Verdenskrig eller de glade 60'ere.

I lørdagens 'Go' morgen Danmark' gav Serielands værter, Kasper Lundberg og Frederik Dirks Gottlieb, deres bud på de tre bedste historieske serier gennem tiden. 

Ifølge de to eksperter er troværdighed et nøgleord, når det kommer til at lave en vellykket serie.

- Jeg synes, det allervigtigste, når man laver en historisk serie, er, at man køber produktionsdesignet. At man føler, at man er i den tid, der bliver portrætteret. At det ikke ser billigt ud, forklarer Kasper Lundberg.

Udover historisk troværdighed er det også vigtigt, at serien fortæller en historie, som på den ene eller anden måde også er interessant i dag, forklarer Frederik Dirks Gottlieb

- En god historieserie indeholder også nogle tematikker, som man kan tage med sig i dag, siger han.

Herunder får du de to Serieland-værters top 3 over de bedste historiske serie nogensinde: 

Top 3: Her er de bedste historiske serier nogensinde

 1. Band of Brothers

  Kort fortalt: 'Band of Brothers' er en serie på ti afsnit, som handler om en del af 2. Verdenskrig.

  Kasper Lundberg: 'Band of Brothers' er et ret vildt fænomen, fordi den er fra en tid, før man begyndte at tage serier seriøst. Den er flot, velafbalanceret, og det er en fed afsluttet historie. Det er et af de værker, der hæver sig over, hvad den handler om og bliver interessant for alle.

  Frederik Dirks Gottlieb:​ Serien er lidt en forlængelse af krigsfilmen 'Saving Private Ryan', som Steven Speelberg og Tom Hanks lavede. Det er også dem, der står bag 'Band of Brothers,' så vi får den her realistikse verdenskrigsstil. Samtidig har vi den mest fantastisk casting nogensinde: Tom Hardy, Michael Fassbender og David Schwimmer.

 2. Mad Men

  Kort fortalt: 'Mad Men' handler om et af New Yorks mest prestigefyldte reklamebureauer i begyndelsen af 1960’erne.

  Kasper Lundberg: 'Mad Men' var et kæmpe fænomen - især lige da den kom frem. Den hackede nærmest 60’erne, så man glemte at 60’erne var 60’erne og troede, at det var var 'Mad Men'-agtigt.

  Frederik Dirks Gottlieb:​ Den fortæller en historie, der også er interessant i 2016 – nemlig en ligestillingshistorie. Kvinden, vi følger, er på en arbejdsplads med mange mænd - og den udvikling hun går igennem er virkelig interessant. På den måde får man indblik i, hvor meget der er sket siden dengang. 

 3. The Knick

  Kort fortalt: 'The Knick' er en barsk og bramfri skildring af en læges kamp for fremskridt i en modsætningsfyldt tid.

  Frederik Dirks Gottlieb: Det vigtigste, når man laver en historisk serie, er, at man køber produktionsdesignet. Og i Serieland har vi fakisk kåret 'The Knick' til den flotteste serie, der nogesinde er lavet. Det ligner en film i topklasse.

  Kasper Lundberg: Den er ekstrem klam, så det er ikke for folk med sarte nerver. Den har fuldstændig egen æstetik og viser, hvordan man på det tidspunkt troede, at man var meget fremadsynet på den front.