Lukas Graham i stort interview: Vi blev afvist, fordi vi ikke var sorte

Sangen om livet, familien og faren, der døde for tidligt, har gjort Lukas Graham berømt - men på vejen op er bandet stødt på modstand.

Mens Lukas Graham nærmer sig en historisk førsteplads på den amerikanske Billboard-hitliste, optræder det danske band også i diverse amerikanske radioprogrammer, talkshows og musikmagasiner.

Senest har den 27-årige forsanger talt med nyhedsbureauet AP om bandets svære start, om at være berømt - og om at få frihed til at hjælpe sin mor efter farens død.

- Succesen med musikken har betydet, at jeg, da min far døde, kunne bygge et hus til min mor. At hun kunne få det præcis, som hun ønskede det, siger Lukas Graham og holder en kort pause.

- Det betyder, at jeg kan gøre mere. At jeg har mere frihed. Du kan også sige, at jeg har mindre frihed på samme tid.

Om tab og smerte

Lukas Graham har tidligere fortalt om tabet af sin far i dokumentaren 'Lukas Graham - hvad er drømmen'. En sorg, han havde for travlt til at håndtere.

I interviewet med AP fortæller forsangeren også om sit helt særlige forhold til hittet '7 Years'.

- Det kan måske lyde lidt underligt, men jeg kan godt lide at få folk til at græde, når jeg synger. Når folk græder, fordi jeg synger '7 Years,’ ’Better Than Yourself,' og 'Happy Home" – alle de her store ballader om tab og smerte og familie og erfaring i livet – så er det, fordi de forstår budskabet, siger Lukas Graham og tilføjer:

- Og hvis personen ikke græder, så tænker jeg: Okay, den person har ikke været igennem den oplevelse endnu. Giv hende fem år, så er hun der.

Herunder kan du gense det øjeblik, hvor en rørt Lukas Graham hyldede sin mor og far ved DMA 2015:

Blev afvist for at være hvide

Lukas Grahams karriere tog for alvor fart herhjemme, da han i 2011 lagde de to numre 'Criminal Mind' og 'Drunk In The Morning' på Youtube. Her var bandet så småt begyndt at spille udsolgte koncerter på Vega i København, og siden er det kun gået en vej - nemlig opad.

Da bandet først forsøgte at bryde igennem i udlandet, havde de dog svært ved at bryde den 'skandinaviske boble,' fortæller Lukas Graham.

- Vi prøvede i et stykke tid at komme igennem i England. Det første pladeselskab, som ville skrive med os, troede, at vi var fire sorte fyre. Men da de så et billede af os, så ville de ikke have os alligevel, siger han og griner højlydt.

Efterfølgende lykkedes det dog at skrive under med amerikanske Warner Records og Warner Chappell. De fire bandmedlemmer pakkede derfor deres tasker og flyttede i 2014 til L.A.

- Jeg ved, at det er dumt at forsøge at udgive musik i hele verden, når man ikke vil være berømt. Det er er dumt, jeg ved det. Jeg er dum, siger Lukas Graham til slut.

Herunder kan du høre Lukas Graham med verdenshittet '7 Years':