Serieland

Fem danskere i ny storserie: - Man har kigget efter 'Game of Thrones'

Tv-serien 'The Last Kingdom' er nu tilgængelig for danske seere - to anmeldere bedømmer det historiske drama, hvor fem danskere er med.

Det handler om de danske vikingers togter i England - om mænd med skæg og store sværd, som har ry for at plyndre, voldtage og myrde.

Det er det seneste skud på stammen af historiske dramaer, vi taler om - nemlig 'The Last Kingdom'. En amerikansk tv-serie, der netop nu er tilgængelig for det danske publikum på Discovery Channel.

I lørdagens 'Go' morgen Danmark' kiggede de to Serieland-værter, Kasper Lundberg og Frederik Dirks Gottlieb, nærmere på dramet, der har hele fem danskere på rollelisten.

Mere realistisk

De to værter var dog ikke er helt enige om, hvor vellykket den nye storserie egentlig er. 

- Jeg synes, den er vellykket. Man kan ikke lade være med at tænke på 'Game of Thrones', når man ser den her serie, siger Frederik Dirks Gottlieb og uddyber:

- Vi har en hovedrolle, der ligner Jon Snow, og han er også en uægte søn. Så man har kigget efter 'Game of Thrones', men samtidig bygger serien faktisk på et originalt bogforlag og er mere realitisk. Der er ikke drager og alt muligt, og det synes jeg er et friskt pust.

En tynd kop 'Games of Thrones'

Den betragtning var medværten Kasper Lundberg dog ikke helt enig i.

- Jeg savner dragerne. Serien lader lidt som om, den er realistisk, men det er en tynd kop 'Games of Thrones' uden drager og i stedet med masser af mænd, der slås, siger Kasper Lundberg.

Han giver derfor kun serien to ud af seks stjerner, hvor Frederik Dirks Gottlieb er klar med hele fire ud seks stjerner.

Point for danske skuespillere

Begge værter er dog meget positive overfor valget af skuespillere.

På rollenlisten finder man nemlig hele fem danskere -  Henning Valin, Peter Gantzler, Andrea Vagn Jensen, Thomas W. Gabrielsson og Alexandre Willaume.

- Den skal helt sikkert have point for at hente danske skuespillere over til at spille vikinger. Det er ret sejt, siger Kasper Lundberg, der bliver suppleret af sin Serieland-medvært.

- Alle, der spiller vikinger i serien, er enten danskere eller nordmænd, og vi har blandt andet Peter Gantzler - hele Danmarks Taxa-Mike - som en yderst charmerende, bredskuldret viking, tilføjer Frederik Dirks Gottlieb