Kendte

Hollywood-stjerne tager selfie med Lukas Graham

January Jones er kendt for sine roller i 'Mad Men' og 'X-Men' - men hun blev tilsyneladende imponeret, da hun mødtes med danske Lukas Graham.

Når man spiller koncert i West Hollywood, er der en stor mulighed for, at kendte skuespillere er blandt publikum. Det skete også for Lukas Graham mandag aften, da bandet spillede på spillestedet The Troubadour.

Med hittet '7 Years' er danskerne nemlig blevet et stort navn i staterne, og det havde tilsyneladende fået den 38-årige skuespiller January Jones til at hive fat i nogle veninder og tage en tur til koncert.

Underholdningen var åbenbart noget, kvinderne kunne lide. Efter koncerten sørgede January Jones nemlig for at tage en selfie sammen med sin veninde og Lukas Graham.

Billedet blev hun så glad for, at hun efterfølgende lagde det på Instagram, så hendes næsten 400.000 følgere kunne se, at hun hænger ud med det danske stjernefrø.

January Jones har været med i mange film, men blev for alvor kendt i store dele af verden, da hun fik rollen som Betty Draper i tv-serien 'Mad Men' i perioden 2007-2015.

Lukas Graham ligger lige nu nummer to på den amerikanske singlehitliste Billboard 100. Kun Rihanna med sangen 'Work' er over det danske band på den prestigefulde liste.

Dermed har '7 Years' tangeret rekorden for et dansk hit på den amerikanske liste. Kun en gang tidligere har et dansk nummer været helt oppe på andenpladsen på Billboard 100.

Danske hits på Billboard Hot 100

 1. Jørgen Ingmann, 'Apache', 1961, nr. 2

  Jørgen Ingmann nåede i 1961 helt op på andenpladsen på den amerikanske singlehitliste med instrumentalnummeret 'Apache', som faktisk er en coverversion af gruppen The Shadows' hit fra året før. Nummeret er i Danmark også kendt i en anden coverversion: I 1977 genindspillede Tommy Seebach nemlig også nummeret.

 2. White Lion, 'When The Childen Cry', 1989, nr. 3

  Danske Mike Tramp - eller Michael Trempenau - er i Danmark nok mest kendt for sin optræden i Melodi Grand Prix, da han vandt den danske afdeling med sin gruppe Mabel, der sang 'Boom Boom' i 1978. Men i USA blev han kendt som frontfigur i rockbandet White Lion, hvis største hit 'When The Children Cry' nåede tredjepladsen på Billboard 100 i 1989.

 3. Mø (med Major Lazer og DJ Snake), 'Lean On', 2015, nr. 4

  Sangen har hittet i mange lande verden over, men altså også USA, hvor den nåede en flot fjerdeplads. Samtidig er sangen blevet den mest afspillede på streamingtjenesten Spotify med indtil videre 526 millioner afspilninger.

 4. Aqua, 'Barbie Girl', 1997, nr. 7

  Den danske popgruppe, der er en fjerdedel norsk, var i 1997 svær at komme udenom, når man tændte radioen. Størst blev sangen 'Barbie Girl', der nåede en syvendeplads på Billboards vigtige liste.

  Aqua nåede samme år også en 23. plads på listen med sangen 'Lollipop (Candyman)'.

 5. Bent Fabricius-Bjerre, 'Alley Cat', 1963, nr. 7

  Bent Fabricius-Bjerre hittede med instrumentalnummeret 'Alley Cat'. Egentlig hed det 'Omkring et Flygel', da det blev indspillet til at være kendingsmelodi til et dansk tv-program af samme navn, men ved udgivelsen i USA ønskede pladeselskabet en anden titel.

 6. The Singing Dogs, 'Oh Susanna', 1955, nr. 22

  Det første danske nummer på den amerikanske hitliste stod en flok hunde for. Baggrunden for den kuriøse historie er, at bioakustikeren Carl Weismann optog en række hundes gøen og efterfølgende satte det sammen til melodier. Dette blev udgivet på en plade som De Syngende Hunde i Danmark, men Bent Fabricius-Bjerre kontaktede Carl Weismann og fik ham overtalt til at udgive pladen i USA.

  'The Singing Dogs', og hundenes gøen til melodien 'Åh Susanne' blev et stort nok hit i USA til at nå 22. pladsen på Billboard 100.

 7. Laid Back, 'White Horse', 1984, nr. 26

  I dag husker mange nok Laid Back for 'Sunshine Reggae'. Men på Billboard 100 var det 'White Horse' der hittede mest med en 26. plads i 1984.

 8. Los Umbrellos, 'No Tengo Dinero', 1997, nr. 42

  Samme år som Aqua rejste kloden rundt som et af Danmarks største musikeksportemner, hittede Los Umbrellos også ganske godt. Gruppen bestod af Al Agami, Mai-Britt Vingsøe og Grith Höifeldt.

  'No Tengo Dinero' - der betyder 'jeg har ingen penge' på spansk - blev produceret af Kenneth Bager, Michael Pfundheller, Jan Elhøj og Cutfather & Joe.

 9. Enur feat. Natasja, 'Calabria 2007', 2007, nr. 46

  Rune RK producerede i 2003 nummeret 'Calabria', som blandt andet vandt en DMA for bedste dance-udgivelse det år. I 2006 blev nummeret genudgivet, denne gang med sangerinden Natasja - og denne gang under navnet Enur.

  Nummeret blev denne gang et stort hit i USA og nåede altså en 46. plads på Billboard 100.

 10. SOAP, 'This Is How We Party', 1998, nr. 51

  Søstrene Saseline og Heidi Sørensen hittede - blandt andet ved hjælp af Remee - i store dele af Verden med 'This Is How We Party', der nåede 51. pladsen på Billboards liste.

 11. Cut'N'Move, 'Get Serious', 1991, nr. 76

  Cut'N'Moves første single blev også deres største hit - men først efter en navneændring. 'Get Serious' hed oprindeligt 'Take No Crap', men bandet skiftede sangens titel for at kunne blive spillet på alverdens radiostationer. Og det blev det, inklusive de amerikanske, hvor hittet nåede op på en 76.-plads.

 12. Daze, 'Superhero', 1998, nr. 88

  Daze blev endnu et eurodance-hit for Danmark i udlandet. 'Superhero' fra gruppens album af samme navn blev i øvrigt produceret af de samme som producerede Aquas debutalbum, Aquarium, Johnny Jam & Delgado.

 13. Laban, 'Love in Siberia', 1986, nr. 88

  Laban.

  Den danske duo Laban med Ivan Pedersen og Lecia Jønsson kendes måske bedst i Danmark for 'Hvor skal vi sove i nat', men i 1986 hittede de internationalt med sangen 'Love in Siberia'. Singlen fik fire uger på Billboard 100 - bedste placering var som nummer 88.