Kendte

Kvinder i ny superhelte-film: - Endelig står vi foran mændene

Kvinder i den nye 'Batman V Superman' håber, at filmen kan være med til at skabe flere kvindelige forbilleder i Hollywood.

Der er ikke nok kvindelige forbilleder i Hollywood. 

Så kontant er budskabet fra flere kvinder i den nye film 'Batman V Superman: Dawn of Justice', der torsdag har premiere i de danske biografer. 

- Vi har mange mandlige forbilleder, men for få kvindelige. Som mor til en pige på fire, synes jeg, det er super vigtigt, at både drenge og piger har stærke kvinder, de kan se op til, lyder det fra Gal Gadot, da TV 2 møder hende i London forud for premieren på filmen.    

Den israelske skuespillerinde Gal Gadot spiller rollen som Wonder Woman i den nye superheltefilm. Kvinden, der er opvokset blandt kvindelige Amazon-krigere, og derfor besidder utrolig styrke. 

Hun har tidligere spillet med i 'Fast and the Furious'-serien og vandt desuden titlen som Miss Israel i 2004. Og hun håber, at filmen kan være med til at styrke tendensen med stærke kvinderoller i Hollywood, fortæller hun.  

Vi er foran mændene

Amy Adams spiller rollen som journalisten Lois Lane, der arbejder sammen med Clark Kent - også kendt som Superman. Også hun peger på, at kvinderne er mere i fokus i denne film i forhold til tidligere superheltefilm. 

- Vi er foran mændene eller kommer imellem de to mænd, siger Amy Adams om rollerne.  

Se hele interviewet med Amy Adams i videoen herunder:  

Ligestilling er omdiskuteret i Hollywood

Det er ikke første gang, at ligestilling bliver debatteret i Hollywood. 

Det blev også et tema, da TV 2 mødte skuespillerinden Charlize Theron i forbindelse med premieren på filmen ‘Mad Max’ ved Cannes-festivalen i Frankrig. 

I filmen spiller hun krigeren Furiosa, og fortalte dengang, at hun håber, at hun, via sin rolle, kan være med til at skubbe til nogle af de dogmer om forskellene på kvinder og mænd, der stadig hersker i filmbranchen.

- Jeg tror, mange kvinder vil sige, at vi har det svært i branchen. Jeg har fået nogle store chancer og redskaber til at udforske dem. Men sådan er det ikke for alle, fortalte hun dengang til Kulturen på News.

Eksempelvis mener hun, at branchen for længst burde være kommet videre i debatten om ligeløn mellem kønnene.

- Jeg siger altid, det er stenalderagtigt at skulle bringe det på bane. Men sådan er virkeligheden. Vi hører så ofte: ”Folk gider ikke se sådan en kvindefilm”. Og hvis det her ændrer den holdning, vil det være skønt. 

Bier og Lawrence har markeret sig 

Også den amerikanske stjerneskuespillerinde Jennifer Lawrence har tidligere gjort opmærksom på den store lønforskel, der eksisterer mellem mandlige og kvindelige skuespillere i Hollywood. 

- Da Sony blev hacket og jeg fandt ud af, hvor meget mindre, jeg blev betalt end heldige personer med en penis, blev jeg ikke sur på Sony. Jeg blev sur på mig selv, skrev skuespillerinden dengang. 

Den danske instruktør Susanne Bier har også været en stemme i debatten og har selv oplevet, at der er forskel på kvinder og mænd i Hollywood. 

Hun oplever eksempelvis, at alle film, der ikke er instrueret af en hvid mand, er enten ‘kunst’ eller ‘niche’ i Hollywood. 

Det har den danske instruktør tidligere forsøgt at gøre op med i en længere kronik i den engelske avis ‘The Guardian’, hvor hun efterlyste flere kvinder bag kameraet i Hollywood.