Eks-Gasolin'er: - Hils fra mig og ønsk dem held og lykke

Tidligere Gasolin'-medlem Franz Beckerlee ser måske med, når kopibandet Gasbox lørdag aften dyster i semifinalen i 'Danmark har talent'.

Det er ren nostalgi, når coverbandet Gasbox giver den gas i 'Danmark har talent' med Gasolin's udødelige hits fra 70'erne. Publikum kan ikke få nok, og lørdag aften gælder det semifinalen.

Se Gasbox optræde med "Det bedste til mig og mine venner" i videoklippet øverst

- Det er lige før, at Gasolin's musik er mere populær i dag, end da vi optrådte med den for snart 40 år siden, hvor det kun var nogle få musikinteresserede, der kendte os, siger tidligere guitarist i Gasolin', Franz Beckerlee, til TV 2.

Har set Gasbox optræde

Han er selv for længst stoppet med at spille, men lytter meget til musik og har da også set Gasbox optræde, engang han var i Helsingør.

Af princip udtaler han sig aldrig om kopibands eller deres evner til at gengive Gasolin's musik. Men han har følgende kommentar:

- Når vi (tidligere Gasolin'-medlemmer, red.) bliver spurgt, om vi ikke har lyst til at gendanne Gasolin' og give en enkelt koncert eller to, så plejer vi at sige: Nej, for det har vi folk til!, lyder det med et grin fra Franz Beckerlee, der dermed antyder en form for anerkendelse af Gasbox.

Kopibandet Gasbox, bestående af forsanger Rene Hejdmann, René Davidsen (leadguitar, kor), trommeslager Johnny Kolstrup og Palle Knudsen (bassist, kor).
Kopibandet Gasbox, bestående af forsanger Rene Hejdmann, René Davidsen (leadguitar, kor), trommeslager Johnny Kolstrup og Palle Knudsen (bassist, kor). Foto: TV 2-screendump / TV 2-screendump

- Hvornår og hvor kan jeg se 'Danmark har talent'?

Selv om det tydeligvis ikke er tv-programmer, der fylder mest i hverdagen hos Franz Beckerlee, der har et travlt liv som billedkunstner, er han alligevel lidt nysgerrig efter at følge Gasbox i 'Danmark har talent'.

- Hvornår kommer semifinalen, og hvor kan jeg se det? Er det på DR?, spørger han interesseret til oplysningen om, at Gasbox optræder med "Langebro" i semifinalen, og han tilføjer.

- Hils fra mig og ønsk dem held og lykke! Sig også til dem, at de skal huske at skrive nummeret på Koda-listen (angivelse af copyright-afgift, red.)!, lyder det med endnu et grin fra den 73-årige eks-Gas'er, som bor i et bofællesskab med et andet tidligere Gasolin'-medlem Wili Jønsson.

De tidligere Gasolin'-medlemmer Wili Jønsson, Kim Larsen, Franz Beckerlee og Søren Berlev ses her til premieren på dokumentarfilmen 'Gasolin' i 2006.
De tidligere Gasolin'-medlemmer Wili Jønsson, Kim Larsen, Franz Beckerlee og Søren Berlev ses her til premieren på dokumentarfilmen 'Gasolin' i 2006. Foto: Scanpix / Scanpix

Gasbox hilser igen: - Vi sender gerne billetter til finalen

Under generalprøven fredag er medlemmerne af Gasbox glade for at høre, at Franz Beckerlee har sendt en personlig hilsen, og at han måske endda vil følge dem i semifinalen på TV 2 lørdag aften.

- Vi hilser igen, og vi sender ham gerne to billetter til finalen. Han kan bare skrive til os på Facebook, for vi er venner derinde, lyder det selvsikkert fra den 38-årige forsanger René Hejdmann, og guitarist René Davidsen tilføjer:

- Han skal bare sige til, hvis han har en guitar til salg!

Hvordan det går Gasbox videre i 'Danmark har talent', vil vise sig i aftenens live-show, hvor bandet er oppe imod fem andre dygtige semifinalister: Danseduoen Yin & Yang, professorterning-magikeren Matias, den 92-årige sanger Gogge, gymnastholdet EIF Gym Stars og multi-atleterne Dynamic Duo.

Anden semifinale i 'Danmark har talent' sendes live lørdag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Play