Kendte

Christopher og Wozniacki fik brev fra dronningen… Kan du spotte fejlen?

Dronning Margrethe har inviteret 300 af landets kendte ansigter til bal på slottet. Men i invitationerne gemmer sig en fejl.

Det er ikke bare årets kendisfest. Det kan meget vel være årtiets kendisfest, dronning Margrethe er vært for tirsdag den 15. marts.

Her inviterer hun nemlig cirka 300 af landets største navne inden for kunst og kultur til bal på Christiansborg Slot. 

Om aftenselskabet

Aftenselskab for kunst og kultur blev første gang afholdt af regentparret i 1976 under navnet 'Arts et Lettres' (kunst og ord). Siden har regentparret inviteret til aftenselskaber for kunst og kultur i 1985, 1998 og senest i 2009.

Selskaber, hvor de inviterede var beskæftigede inden for kunst og kultur, kan dateres tilbage til Christian VIII's (1786-1848) tid, hvor kongen på baggrund af sin store interesse for kunst, kultur og videnskab indbød til selskab på slottet.

Kilde: Kongehuset

Den endelige gæsteliste er hemmelig, men blandt de kendte, der har modtaget indbydelser og delt dem på de sociale medier, er tennisspilleren Caroline Wozniacki, popsangerne Christopher, Mads Langer og Stine Bramsen, løberen Sara Slott Petersen og badmintonspillerne Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl.

Fælles for invitationerne er, at de alle er stilet til den kendte samt dennes "ægtefælle". Men eksempelvis er hverken Caroline Wozniacki eller Christopher gift, og indbydelserne har derfor affødt adskillige undrende og sjove kommentarer på de kendtes Instagram-profiler.

Mens Christopher glæder sig til at tage sin kæreste, Cecilie Haugaard, under armen, er Caroline Wozniacki forhindret i at deltage, da hun spiller tennis i USA.

Prins Henrik deltager ikke

Det er kun femte gang i sin tid som regent, at dronning Margrethe byder inden for til aftenselskab for kunst og kultur. Første gang var i 1976, mens det seneste bal fandt sted i 2009. Blandt gæsterne i 2009 var filminstruktør Susanne Bier, svømmer Lotte Friis, bokser Mikkel Kessler og musiker Lars H.U.G.

Ud over dronning Margrethe selv vil også kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie samt prinsesse Benedikte deltage i festlighederne på Christiansborg Slot.

Til gengæld vil prins Henrik ikke være til stede, så løbedronningen Sara Slott Petersen, der til sin invitation skriver #tildansmeddronningen og #menallerhelstprinsgemalen, må altså finde sig en anden dansepartner på aftenen.